Dali mozi da mi kazi te Koga se pocnuva postapkata za vrakanje na zamrznati embrioni kolku trae , dali se stavaat nekoi inekcii I lekarstva , I kolku pari da spremime da napomenam vtoro Ivf , prvoto vo new born so pozitiven test I zdrav I ziv sin pa bi sakala da gi iskoristam zamrznati te embrioni ako bide zosto da ne
33.000 den e transfer so zamrzanti prasav vo New born, i jas imam pozitiven test so prvo ivf i ziva i zdrava kerkicka pa sakam krajot na godinava da se spremam za transfer so zamrznati i da si ja probam pak srekata
Девојки планираме трансфер со замрзнати ембриони од неуспешно инвитро од август,правев дополнителни испитувања Д димери хемостаза, Т4 и ТСХ резултатите ми беа во ред само што докторот се посомнева на 22 ден од циклус имав здебелен ендометриум повеке од нормален мислеше дека имам полип, бев дополнително на преглед на 4 ден од циклус немаше ништо се беше во ред ендометриумот беше 3 мм на 4 ден од циклус,докторот ми даде микрогинон од 2 ден од циклус,читајќи по форумов гледам дека со микрогинон почнуваат со долг протокол дали некои има вакво искуство
И кај мене се започна со микрогинон од 2 ден, на 16 ден ке ми прави скречинг и продолжувам со инекции. Кај Ивановски сум во систина
и јас се спремам за трансфер со замрзнати, ама не ми даде микрогинон. А и предходните трансфери со замрзнати не сум пиела. А во циклусот кога го пиеш ќе правиш трансфер или после тоа?
незнам сеуште не сум се слушнала со докторот, кога ми ги даде таблетите да ги пијам требаше да направам некои дополнителни испитувања,и планирам утре да му се јавам за да се договориме што и како ќе правиме. Незнам ме прати на Гак кај Роса Спасова,и се беше во ред ми кажа немаш никаков полип
Ај кажи ми како плакавте за продолжување на замрзнатите еммбриони или од старт плативте за повеке години.Нас ни истекува платената година во ноември,незнам дали треба да отидеме да платиме сега или ке ни наплатат кога ке правиме трансфер.Вајда нема да ги уништат без да прашаат.Не чувам домумент а заборавив точно дата до кога е платено.
Sigurno ke vo se javat dali sakate da prodolzi te I mislam deka ke treba odma da se plati. A vo new born nie plativme za 5 godini , vo meguvreme se nemam javeno da prasam
Да се пријавам од денес почнувам со естроген таблети 3*2 Си купив циклопрогинова, минатиот пат пиев естрофем - ама мислам дека од циклопрогинова немав никаков несакан ефект. Па ќе видам, можда ќе ги сменам Вие кои ги пиевте?
Сега видов една таблета циклопрогинова е 2 мг, а една таблета од естрофем е 1мг, е сеа како да праам? денес ... секако утре најдобро ќе биде да препрашам.
Па др претпоставува дека естрофем ке пиеш,така да наместо трипати по две од 1мг,ти пиј трипати по едно од 2мг.Ама мислам оти си згрешила што си зела циклопрогинова поради парите.Естрофем одат и на рецепта и се 40ден и има повеке апчиња.Циклопрогиновата се 100ден или 130ден заборавив,а има околу 10тина апчиња.Одма ке ги испиеш,а и што ке им правиш на другиот дел апчиња прогестеронот.Јас естрофем пиев,а мислам и сите тие ги пијат.За вакви работи не е логично да купуваш циклопрогинова.Како и да е,успешно да заврши .
најубаво да се консултирашбсо докторот. Секако ќе пиеш доста естроген - мислам естрофем ти е подобра опција.
Докторот кој ти рече да ги пиеш? МОра да пиеш тоа што ти рекол лекар не на своја рака. Инаку да се пријавам и јас од нареден циклус ќе пробам со замрзнатите пак да си ја пробам среќата. Овој пат ќе почнам со естрофем од прв ден од циклус. Минатиот пат ништо не пиев одевме на скроз природен циклус и бидна. Сега некако ми е страв. Поуплашена сум сега отколку при целиот ивф процес. Се се мислам акко ќе биде со црвон по дома одмарање и некревање тешко. Плус у поразличен протокол, имам некое килце плус од првиот обид. Инаку почнав со аспирин, фолна и метформин.