Moze no moze i da prezive a moze i ne pri sledno odmrznuvanje zatoa prasuvam za iskustvo.Kaj mene po 2 blastocisti na slamka gi zamrznuvale a neznam zasto, nsjcesto 1 blastocist zamrznuvaat.
И јас имам 6 замрзнати.За замразнување платив 700 евра пред две години.И еве сега две години плаќам по 17.500 ден годишно.
Jas lani na 31 mart plativ 49000 imav uspesen transfer so dve bliznacinja sega se cetiri mececi.....sto ke odlucimime so ostanatite embrioni neznam steta e da se unistat...
New Born, imav ivf odmrznaa dve, ednoto bese ok mi napravija transfer, bremena sum 21 nedela. Imame uste 2 zamrznati. Ogromna razlika e toa, 17.500 i 6.000 woww
New born е поефтино,Систина е мислам најскапа.Јас имав успешно ифв 2019, имам ќерка 16 месеци.Планирам на есен второ ифв и за тоа морам да ги чувам емрионите.Со првото ифв 7 се оплодија, од кои 1 ембрион ми вратија и 6 замрзнавме.
Откако ќе се направи скречинг и дијагностичка хистероскопија, колку време после тоа може да се прави трансфер? Дали првиот циклус е најбитен или може и во наредните. Лекарите викаат до 6 месеца, ама дали навистина е така.
Најдобро е да се направи трансфер веднаш после скречингот, т.е. следен циклус. Тогаш ефектот од самата постапка би бил најголем. Такви препораки сум читала по странски ивф клиники. Од доктор ми беше кажано истото - прв циклус, најдоцна втор.