Ахааа. Значи дозата ти е била непогодена. Јас разбрав пролутексот како лек дека не го бива и дека депото е поквалитетен од него. П.с изгледа е индивидуално со дд димерите при стимулации. Јас сум примала коњски дози хормони, али д димерите никогаш не ми биле ни ронка покачени.
Да земеш една скрипта да напишеш, под итно! И мене др ми предложи од тој декапептилот депо, ама мм има "аверзија" према лекови со продолжено дејство па секогаш кога има опција бира секојдневно примање на терапијата
I jas imum ist problem so stolica posle embrio transver terapija proluteks inekciji i krinone gel estrofem 3x2 folna kiselina i aspirin.neznam sta je problem terapija ili ishrana?
So stolica site imaat problem od progesteron i prirodmo onie sto se bremeni imaat. Jadi tecna hrana. Jas se poduv skroz i drugi problemi imav. So stolica ako imas samo, ne se grizi, toa so ishrana ke go sredis
hvala za odgovor ama i so doktorot ke se konsultiram mozda kemi smeni terapija mozda neki drugi inekciji
Здраво, јас сум нова членка. Редовно ве читам и знам дека сите на крај ке имаме тоа што го сакаме. Со силна желба сега сакам да се остварам како мајка по втор пат. Првото детенце го добив со криотрансфер, а сега сум во исчекување и за второ. Правев минатиот вторник трансфер. Терапија која ја користам е utrogestan, prolutex, estrofem, fraxiparin, decortin, impryl, aspirin
Zdravo Arababy ti posakuvam uspeh i pozitiven test.Jas vcera go imav prviot krio transfer,pa sakam da te prasam dali utrogestanot go vnesuvas so aplikator ili so prsti,utrovo me fati panika deka ne go apliciram pravilno.Jas imav krio tranfer na priroden ciklus,a terpaija za posle transfer imam aspirin,utrogestan,prolutex preku eden den,sperej Lenzetto i prvite tri dena pred spienje diazepam.Sega se najteskite dve nedeli.Na site clenki vi posakuvam uspeh.
Devojki, dali transfer so zamrznati embrioni moze da bide podrzano od fzo.. kako sto se podrzuva ivf so vaucer? Fala pozdrav
Фондот ти овозможува 3 ваучери. Дали ќе ги користиш за цела постапка или само за транфер ти си одлучуваш. Посебен ваучер за трансфер само нема.
Да, регуларно си ги поднесуваш документи за ваучер. Ако е за второ дете, го поднесуваш и изводот на првороденото, со услов да има минимум 18 месеци.
Ако имаш веќе инсеминации и хсг од предходно, тие си важат, не ги правиш повторно. Ги праќаш само документите на кои им е истечена важноста.
Na net kade pisuva koj dokumenti se potrebni pisuva deka ako e uspesno in vitroto so prv ili vtor obid, pravoto na BPO na tovar na fzo prestanuva.. tow me buni
Не не, тоа е старо. Фондот доделува по 3 ваучери и за второ дете, исто и по 3 ваучери за трето и четврто.
Zdravo feminki progesteron mije 40,9 na 18ti den od ciklus a transver mije zakazan za utre. Dal je visok progesteron mnogo
Здраво феминки Дали некоја има искуство да се прави трансвер на замрзнати ембриони со присуство Ешерихија коли на брсеви на цервикс и вагинален брис или ви одложувале трансвери Ве молам за искуства
Мене ми одложиле трансфер, не само со ешерихија, не треба да има воопшто бактерија, а ешерихија е богами упорна. Мое мислење е да одложиш Како и да одлучите, со среќа!