На овој циклус треба да правам трансфер со замрзнат. Прв преглед ми е на седмиот ден од циклусот, па тоа значи дека ќе е на природен, така? Не ми е првпат, ама ако имате некој совет или потсетување, што треба да знам??? Единствено што правам е си пијам витамини и фертилимин, и пробиотик... Се помалку се ангажирам за секој следен процес, па ако имате нешто да ме потсетите "пукајте"
Ако не примаш естрадиол од втор/трет ден од циклус, тогаш на природен ќе идете и ќе следите овулација, па според неа ќе темпирате трансферот. Само позитивна мисла носи си со себе, друго не ти треба Среќно нека е, те чекаме со убави вести за брзо
Јас нареден циклиус доколку минсе вонред брисевите треба да имам крио трансвер. Дали пред тоа не се прима никаква терапија, мислам од почеток на менструација мене ми спомнаа нешто дека ќе се почне на 5 ти ден од циклус дали тоа значи дека до тогаш нема да примаме никаква терапија и нема никаков преглед пред почеток на менструација?
Може веќе и си завршила јас додека да видам До каде си? Јас бев на природен циклус без претходна терапија, само клексан неколку дена пред трансферот ги почнав.
Среќно Мојот трансвер го одложија за Декември имам бактерија на брисевите, пијам антибиотик сега, трет месец по ред ми го одложуваат веќе, прво поради Ешерихија, сега се јави Ентерокоа
Zdravo. Ako moze pomos. Treba da pravam transfer so zamrznat embrion. Treba da primam inekcija dekapeptil depo. Dali nekoj ja primal ovaa inekcija? Pa prasuvam sto i kako posle? Se merat hormoni? Se sledi endometrium? Kako odi celata postapka? Ve molam za iskustva.
Да споделам искуство. Лани имав 7 месеци бактерии на вагина и цервикс, во круг ешерихија, ентерокока и клебсиела. Ги излечив со чај и масло од диво оригано. Сега во бременост повторно 2 месеци со нив се бавтав и ми помогна октенисепт спреј за вагинална употреба, ако имаш како да си го нарачаш од германија 600 ден е, и за 7 дена се чисто.
Заборавив, мислам лани беше 27000. Да се јавиш да прашаш, ќе ти кажат... Рачунај плус за терапија, секако.
Искрено незнам 43 илјади ми кажаа со вклучени прегледи, а хормони ехтра се ако испитуваш. И сега бидејќи одложивме трансфер и прегледи ќе си платам, треба да идам, и плус хормоните. Едит: дане е толку па зошто од ремедика си ги префрлив ембрионите, нека каже друга членка колку и побарале периодов. ама немав посебно објаснување дека е ради тоа, искрено незнам