Уште на првата косултација ми рече дека кои сакам тие да ги пијам. И ми даде рецепти и за дваете, па кои ќе одлучам тие. Ама колку што се сеќавам во разговор тој ги спомнуваше Естрофем, а јас прашав за Циклопрогинова - заради гадењето, и затоа ми рече кои сакаш. Ама вчера кога ги испив имав нагон за повраќање (од Циклопрогинова)... така што ќе пијам Естрофем. Сабајлево се напив естрофем и немав нагон за повраќање. Па ќе терам со него. А сите околу мене што ги прашувам пијат Естрофем пред трансфер. Занчи само еден ден пиев Цикло, и ќе продолжам со естрофем. И онака си најдов неколку кутии дома од минатито пат што ми останале, а се со добар рок. Ме фаќа паника малку @JoyJoy со среќа
Svezdicki mila jas prviot pat po et piev cikloproginova no samo belite. apcinja. kafenite ne taka mi rece togas dr tase
А дали треба да испитувам некои хормони сега? не ми рече доктоторот, но да си знам за у слчај да треба. Последно во март мислам дека испитав и се беше во нормала. Читам во другата тема дека пишуваат ва висок пролактин пред трансфер... А на кој ден се испитува тоа? Овој пат сум lost in space ко прв пат да ми е... Све сум заборавила
па не пред година и нешто онака баш докторот рече провери и покажа мн над граница и еве сега пак три месеца по неуспешен трансфер ми рече новиот доктор но имав прекинато со терапија меѓу време рече не пиј но мене сега пак ми е исто висок и пак на терапија ме врати.
Па добро, не се нервирај, тој и од нервози се качува, така сум слушнала ... А која е максимална доза на естрофем? Све мислам дека многу ми е...
и јас исто толку сум пиела 3x2 и јас цело време имам чувство дека само мене ми се даваат огромни дози од било која постапка мислам дека само до оваа доза е дозволена ако грешам нека ме корегира некоја .
@Annah87 @Софија 88 Сега пијам 4х2, а за некој ден ќе почнам и јас 4х3 Значи не сум само јас! И јас така мислам дека само мене ми даваат огромни дози. А има некоја со позитивен тест и со високи дози ? тоа би ми влеало малку повеќе надеж
Девојки, кој е минималниот број на ембриони за замрзнување? Дали е оправдано да замрзниш и 1-2 ембриони. По колку имате или сте имале замрзнато? Ке правам прво Ivf па да знам од напред како оди тоа.
@Nika_P Јас мислам и еден ембион да имаш да го замрзнеш, секако ако фининаски не е проблем. Ние еднаш 3 замрзнавме, и еднаш 2.
И јас почнав процедура со замрзнати, почнав со микрогинон бев на ехо на 18 ден ,почнав да се боцкам со супрафакт, ми даде естроферм на 1 ден од циклус 2x1 a од 9 ден 2x2,е малку ми беше чудно што пак почнав со супрафакт докторот ми кажа дека посигурно било така.
изгледа јас немам на што да ми прави супресија )) изгледа немам многу фоликули, па затоа и не ми даде, иначе сум слушнале дека кај некои баш вакава постапка даваат
Незнам мене ми рече нешто микроинонот не делува дека сум имала многу фоликули, па сега ќе видиме каков ке биде резултатот.