Vo remedika i new born, bidejki endometriumot e dobar i progesteronot okolu 30, pocnuvam so crinon pa estrofem, dekortin pred i posle, proluteks, aspirin i kleksani poradi mutaci, sega napraven i skretching, probano i so dve i so edno blastocist i sega so tridneven. Prethodno imam edno detence, ova za vtoro detence nemozam da uspeam. nikako
Jas pravam sega genetski ispitivanja vo MANU, uste toa mi ostana, 4 transferi imav, 2 neuspesni, 1 biohemiska i eden spontan abortus so kiretaza. So nekoja posebna dijagnoza ne sme
So lesna misla neka bide, cestitki. Bas toa me interesira uspesnost posle povekhe godini smrznati. Nasite se vekje 2 godini smrznati, pa pocnuvam da razmisluvam za transver
Ic da ne mu ja mislis. I dvete ivf mi se so uspesni zamrznati embrioni od koi ednoto zdravo i pravo detence.
Mene site transferi mi bile na priroden ciklus. Odis kaj doktorot nekade jas okolu 7 den od ciklus i posle te prati nekolku pati na eho. Nekogas mi merea lh, estradiol i progesteron, nekogas ne (4 transferi imav) Konkretno koga nisto ne izmeriv ostanav bremena. Progesteronska poddrska ke ti dade koga ke ti utvrdi ovulacija, a kleksani zavisno od mutacii dali imas ili ne. Dekortin standard sum piela radi hashimoto, 7 dena pred transfer, ali toa zavisi dali imas nekoe avtoimuno zaboluvanje ili endometrioza. Najbitno e da si opustena i na kraj se zavisi od embrionot i endometriumot. So srekja
Дали некој има пиено летризол во постапка на подготовка за трансфер со замрзнати? Исто така како сте постапиле со одмрзнување? Јас имам замрзнати 6 на трет ден, замрзнати во парови. Со сопругот сакаме да вратиме само еден. Ембриологот ни кажа дека може да се одмрзнат и ако двата се развиваат до 5ти ден, еден да вратиме, еден повторно да го замрзнеме. Дали има некој вакво искуство?
Ti blagodaram blondie, se nadevam se ke ispadne kako sto treba. Prvoto iskustvo so bockanja i 300 drugi chuda mi bese mnogu psihicki opteretuvanje, sega se nadevam poolesnitelno e. Fala ti mnogu <3
Devojcinja, imav missed vo skoro 12 nedela (11-2). Imam 7 embrioni blasto, i sakam da napravam transfer posle nekolku vreme. Po razgovor so razlicni doktori,site mi vikat osven mikrobioloski analizi, nisto drugo da ne ispitam, zasto vo prviot missed ako postignala fetusot do 12 nedela, znaci deka imal nadvoresen faktor sto go ubil. Za mene psihicki po lesno e da ne ispitam nisto(zborim za genetski mutacii). Vo prvata uspesna postapka, piev aspirin, krinon i estrofem. Aspirinot go prekinav vo prvite nedeli poradi krvarenje, i go pojacavme progesteronot so po edno depo nedelno i krvta zastana. Dali smetate deka vredi da se rizikuva bez mutacii da se napravi drugiot transfer? Si procitam vo stranski forumi, mnogu retko se davat kleksanite i antikoagulantnite terapii osven aspirin, a ima golem broj na uspesni prikazni. Ne znam dali kaj mojot slucaj lae zajakot vo ovoj problem, pa da se konsultiram so doktorot za sleden transfer, da primame antikoagulantna terapija preventivno, bez sema na transfuziolog. Ve molam spodelete iskustvo.
Srce, jas koga imav slicna situacija posle toa napraviv se sto slusnav site analizi. Taka da za tebe e podobro. Barem jas mislam taka. Taman i duri gi pravis site analizi i psihicki ke zacvrstis!! Ova e moe mislenje.