Nova sum vo se ova, prv pat pravam ivf i ne znam recisi nisto.. toa e dobro ili? Citav dosta na net, ama ne mozam da sfatam koi se so najdobar kvalitet
Na koj den od punkcijata ti bese vraten embrionot mene na 19 Mart 2018 god mi bese punkcijata a na 22 mart mi bese embriotransferot 2018 god I toa se racuna kako tri dneven embrion ono najdobro e pet dneven embrion da ti vratat spored svetskite statistiki ama spored mene ne e problem I da bide I na treti den jas imav uspesno ivf togas I sega imame kerkicka
Da e ziva i zdrava kerkickata tridneven e i mojot, ama go zamrznavme, ne znam ni dali pri odmrznuvanje moze dopolnitelno da se namali kvalitetot i da bide neuspesno
Здраво! На кој ден од циклус обично се прави трансвер на замрзнати ембриони? Прв пат одам со замрзбати ембриони, во петок ми е прв преглед на 11 ден од циклус! Уште колку прегледи имам потоа до трансвер?
И јас ке правам со замрзнати и јас сум во петок ма ехо,во петок ми е 9 ти ден.Ме интересира и мене колку прегледи има до трансвер.
Јас правев во петокот трансфер со замрзнат 5дневен бластоцист. На природен циклус прво ехо 11ден после уште два пати до овулација. Кога се потврди овулација тој ден е нулти. После пет дена беше трансферот. Wish me luck
Зависи од овулација и веројатно тоа докторите си го темпираат според викенд/раб ден. Јас бев скроз на природен циклус и сиимав нормална овулација па немаше потреба од стоп инекција.
Утре имам трансфер на замрзната бластоциста ова ми е 4ти трансфер од 3тиот имам ќерка која сега има 1 година од терапија примам прогинова од втор ден од циклус и една недела пред трансфер утрогестан и дуфастон
Jas deneska imav transfer na dve 3 dnevni, na priroden ciklus(modificiran )Od terapija samo estrofem od 12 den na ciklus 2x2, so clexane sum 6 dena pred tranafer, crinone i proluteks, aspirin, methyl folat ,b12, b complex si gi pijam odamna. Se nadevam na uspeh ovoj pat, prethodniot blighted ovuhm, so kiretaza sega vo januari. @Zineta ti pustam srekja da e uspesno
Ti drzim srekja. Ke te pridruzim sledniot ciklus i jas. Napravi li ispituvanje na hormoni vo tret den pred postapkata?
Ti blagodaram, i te cekam Nem proveruvano nisto pres postapka, zborev so doktorot mi rece ne treba, pap brisevi se imam od pred nekolku meseci. Na eho se bese vo red, jajnici super, ovulacija si imav. Doktorot taka resi ti??? Proveruvase nesto?? Vo plan si??
Utre ke odlucime dali ke bide so priroden ili kontroliran, spored ovulacijata na ovoj mesec. Jas proveriv hormoni, TSH mi bese 3, i prolaktinot malku nad granica. i moram da gi simnam pred postapkata zasto se plasam da ne mi pravi problem so implantacija. Planiram da vratim dve blasto ovoj pat. Doktorot saka edno. Pa ke vidime