So stekja neka ti e uspesno da bide. Moj sovet, poslusaj go doktort, ako vika deka treba edno, edno vratite.
Дали некоја скоро правела трансфер со замрзнати ембриони скоро во систина ? Која е цената ? се мислам да си ја пробам среќата уште еднаш , ама никако да се решам , ми имаат останато уште два емриони па си плаќам само кирија хаха ?
Да , јас примив 2 пати ,исто при трансфер со замрзнати , еднаш на ден на трансфер , наредно на прва ехо контрола.
Со среќа нека ти е ! Лежи си И чекај висока бета ! И јас сум во систина, имам 2 замрзнати ембриони . Кај да е планирам да ги употребам ембрионите. Можи ли да ми кажиш како е процедурата . Колку прегледи имаш до трансфер . И дали имаше некоја друга хормонска подготовка ,пред трансфер.Освен овитрел и пролутекс . Фала ти
Ti blagodaram, mnogu. Jas na 10 den bev na kontola da vidime matka, pa mi rece na 12 den da odam pak i togas mi vklici 2x2 estrofem, i eden clexane, na 13 den od ciklus primiv Ovitrelle, od 14 den pocnav so crinone, od 16 den prolutex i se uste primam se od toa. Od dopolnitelna terapija folna 2x1, ovunorm 2x1, aspirin 1x1, vit d 2x1, b complex 2x1, multi lack 2x1, methyl b12, pre mama x1. Od den na transfer pijam i dekortin od 5 mg. transferot mi bese na 17 den od ciklus. i od den na transfer mi zgolemi estrofem 3x2
Srcki jas na denesen den pred 4 god imav punkcija I mi izvadija 8 jk I 3 embrioni I od tie 3 dva svezi embrioni mi vratija na 3 den I invitroto bese uspesno I posle 13 I pol god borba so neplodnost ja dobivme kerkickata ni koja sega ima 3 god I istoto vi go posakuvam na site vas uspesni invitra I raganje na zivi I zdravi bebcinja
Имаат ли различни цени? мене денес ми наплатија 44.700….. Тоа е голема разлика едит- плус ми наплатија и две инекции, вкупно ме фати 49000
Ne ne I e rodenden rodenden I e na 29 noemvri na 19 mart 2018 god imav punkcija na jk sepak falaa I backi do maloto mila I pak sakav da odeme na ivf ama nemozam sega zasega vo oktomvri mesec imav operacija na zolckata sega me ceka uste edna operacija na kila na hernija nekni me stavija na listata za operacii
Samo transfer ti naplatija 44700?? Neznam, bas cudno. Da ne imas uste nesto plus?? 30000 im e teansfer so zamrznati, i koga prasuvav taka mi kazaa
Даа само трансферот е толку на пресметката. трансфер на природен и плус едно одмрзнавме…. Прашав но таа долу незнаеше да објасни, сабота дека и немаше кој друг да прашам… Ајде здравје… последни да бидат и за успех
Devojki, osven standard terpija prepisana od doktor, koi suplementi gi koristevte pred transfer? Planiram sleden mesec transfer na zamrznati, pa da se spremam. Pijam metil filat i metil-B12, vit C, vit D. Inace do sega tri neuspesni transferi imam na AA kvlaitet na vkupno 5 blastocisti, od nepoznati pricini
Извини што упаѓам вака, дали имаш правено биопсија или брис на ендометриум? Јас се мислам кај мене тука беше проблемот за неуспешните претходни два трансфери исто на одлични Бласто АА
Te molam insistiraj da napravis scratching pred postapkata. Jas imav kiretazha i spored doktorot nemase potreba, inaku bi napravila scratching. Mnogu ima pozitivni iskustva ovde od scratching na matkata pred transfer. Jas gi pijam nekoi vitamini od Thorne Pre Conception, gi ima site vitamini i mineralni potrebni A,C,D,K,E, thiamin,niacin, folate,b12,b2, calcium,zink,selen,copper,iron,iodine.. Pocnav da pesacam sekoj den i izbegnuvam jagleidrati skoro sve. (Samo pasta jadam retko zasto gi obozavam lol) Ke ideme so priroden ciklus. Ne znam uste sto terapija ke primam posle transfer, za sigurno samo kleksani znam. Ti so kakov protokoll ke bides?
Mozebi radu odmrznuvanje, neznam, nie sme cryotransfer samo. Ne e ni bitno mnogu da vrodi so plod, te cekam so pozitivna beta