За подобра имплантација , барем така ми кажаа , иначе е витаминска односно протеинска инфузија и се прима 5 часа
По терапијава ми личи дека си кај Ивановски ? Леле бе како и наплатиле на @Brooklyn 44700 ? Ауу ептен ја претерале , додека се решам јас ке направат 1000 еур , ај нека сподели и друга членка искуство од систина за споредба ?
Трансфер со замрзнати ембриони е 30.000 ден. Трансфер со свеж ембрион на природен циклус е 44.700 затоа што во цената влегува и оплодувањето (трансфер + ICSI). @Milicka*
Dada kaj Mitko sum, hahah lelel po terapija si gi prepoznavame doktortive . Bas mi e cudno i mene zosto tolku i naplatile, bas prasav. 30000 e. Cenive se strasni samo da e uspesno, se drugo ke zaboravime
Zdravo sakav da prasam za folna I kleksani sto zemas pred transferot dali ispita nesto I sto se ispituva podetalno
Dada imam ispituvano, na imunologija i humana grnetika, ima paket cel za trombofilija, mutacina na geni, ana, afa, avtoantitela. I plus jmam eden spontan
Ova vo Skopje e se ispituva so uput od maticen ili doktorot sto e za Invitro ke ne upati tamu Jas isto imav uspesno no se pojavi hematom I morav na kiretaza pa ne sakam Sega da brza pak da ispitam stom treba
Dada vi skopje, vo drzavna bolnica. Mislam moze i maticen ginekolog j opst maticen, jas od opstiot zemav, brzo se zavrauva rabota, nema guzva, ama rezultati se cekaat dosta vreme, mislam mesec dena. Ti imase krvarenje pa morase kiretaza?? Hematomot moze i da se namali ne e indikacija za kiretaza. I jas pravev, kaj mene ne se oformi plod, samo gestaciska kesa i morav i jas na kiretaza
Posle pozitivna beta dimerite mi bea 3800 I od togas pocnav so po 2 kleksani pa prokrvarev I se pojavi hematom a do togas nemav izpitano dimeri zatoa smeam deka doktorot mn brzase
Da prokrvarev ne se namali hematomot tuku edniot plod se isusi a sdrugiot se izgubi I srcevata reakcija I namesto 9nedela se namali kako 6ta
Za tebe e neophodno pred sleden transfer da napravis transfuzioloski ispituvanja, i da ti odredi terapija transfuziolog. MORA! Nemoj da napravis drug transfer bez terapija na kleksani od transfuziolog. Mozes i vo transfuziologija da pravis genetski mutacii, i vo imunologija. Vo transfuziologija jas dobiv rezultati za 2 nedeli. Pozz
A koga se ispituvaat dali e povrzano so ciklus kako hormonite ili samo zemaat krv I tolku Fala ti za odgovorite