Во петок имам закажан ѕран Значи овие матичните , штедат на рецепти ? Се изнакупував на приватно , од тебе разбирам за ова инфо @tari фала ти
Zdravo devojki pocnuvam so zamrznati embrioni dali znaete kolku e cenata na privatno vo sistina na transver i dali ima nekoj drugi trosoci kako ha primer odmrznuvanje na embrioni mi dadoa impryl i estrofem moze iskustvo da spodeli nekoj
Цела постапка кога јас правев во октомври беше 28000 ден. А тоа вклучуваше одмрзнување и трансфер. Други трошоци нема. Потоа терапијата вклучува имприл, естрофем, аспирин е вообичаено што ги даваат во систина. Но сега цената читам е поскапена и е околу 32000 ден
i jas taka slusnav sakav da se osiguram zaboraviv da prasam taka da vo ponedelnik ke se osiguram za sigurno koga ke odam na kontrola ti blagodaram na odgovorot imaj ubava vecer
A vo NewBorn koja e cenata dali znae nekoj na kriotransfer? I propratnata terpija pred/potoa, odprilika?
Да, јас правев трансфер 32000 беше... Плус трошоци се пролутекс(една ампула 560 ден) , естрофем, витамини, кардиопирин и сл
Во петокот правев криотрансфер во Систина ,34000 ни наплатија. Ме боцнаа Дијазепам со Атропин пред, и Ovitrelle после трансферот. Prolutex си го платив одбашка 560 ден.на фоликулометрија кога бев .
Јас во Јануари платив 38.600 одмрзнување, трансфер, стоп инекција, и 5 хормонски анализи. Терапијата посебно си ја плаќав (летрасан, пролутекс, клексани, прогестерон депо, аспирин, утрогестан, декортин, бускопан, диазепан). Ама дополнителната терапија зависи од протоколот. Може да вклучува, триптофен, естрофем...
Gore dolu, racunaj okolu 1000 evra minimum ti e transfer vo Sistina so se terapija i pripremi. Mene posledniot me cinese nad 1000 evra so se terapija (prolutexi, crinoni, kleksani, vitamini, ispituvanje hormoni i skrecing imav, pregledi, intralipidni...) A sega ke odam na prirodno modificiran IVF, ne sakam ni da prasam kolku e
Сега да ме стави во вештачка менопауза, а претходно не од 2 ден од циклус мислам почнував дирекно естрофен ако се сеќавам добро
I jas ke bidam vo dekapeptil (vestacka menopauza I guess) do ciklus, pa posle so estrofem 3*3.. @Sienna_MK
Таман си докторот ќе си прати на ехо за дозата на естрофен Иначе да декапептил на 21 ден од циклус, после ќе си добиеш регуларно а таа цел месец ги успива јајниците. Ти посакувам успех ❤️
Zenski me fakja euforija, se spremam za kriotransfer i jas, cekame ciklus, primav i jas dekapeptili. Okolu ishrana da preporacate nesto,suplementi? Mnogu blago jadam.