Okolu ishranata jas pazev oti imav ir sega nemam supplementi piev samo od drpreporacani vitamin d mi bese nizok pred ivf I piev vitamin d vitamin c I b kompleks na dr wolzz I vitamin b 12 metilfolat I vitamin b12 metilkobalomin a nautro jadev borovinki I aronija po 10 zrna na gladno I piev domasen kefir I piev I hlorela alga slicna na spirulina i po et jadev po 3 brazilski orevi dnevno
9.ден од ЕТ ,изутринава правев тест. Негативен излезе. Не сум разочарана , можда е рано , ќе си почекам .
Колку дневен ембрион ти вратија? Домашен тест ли правеше? Јас затоа никогаш не се осмелувам порано да правам тест, особено не домашен иако овој пат калкулирам, прекалкулирам да направам порано, ама дирекно преку крв
@Blondie715 , ви благодарам . Добив утеха од вас . Сметав дека нема да ми влијае психички, но малку ме погоди.
Ајде издржи уште 2-3дена и дирекно преку крв оди да испиташ. Не си ја мачи душата со домашни тестови. Знам дека си нестрплива, дефинитивно нема потешко од чекањето 2 недели ни негативен тест не е толку страшен колку ова чекањево. Како времето да застанува и не мрда, а се си одлагаме за време на тие две недели.
Точно кажано , повеќе депримира чекањево. Па и временцево сончево , мајски прошетки најубави се. Ајде на сите нека ни се исплати чекањево .
Прошетките и кафето се најмал проблем. За првата бременост во двете недели и си шетав и кафе пиев. Сега со дете за нигде сум. Не застанува 2 минути на газот, како црвчиња да има и не мрдам сама со него никаде, да не треба да ги влечам по улици.
Хахахха истата сум и јас. Во првото ИВФ немав ваков притисок . Филмови се изнагледав, прошетки , сега 2 год е ќерка ми , па сака надвор на тераса ,бара да ја кренам . Поделени се обврските по бабите и мм. Но таа мене ме сака . Плачи по мене, па на точак па количка тротинет, треба да се растрчам по фонтани . Затоа чекањево ми создава дополнителен притисок сега.
Ако овој пат не биде, нареден пат реков и јас на работа и дете во градинка. Јас демек го тргнав да не ми довлечка нешто, оно татко му ме реши. Си кашлам од дома седење
Devojki, denes mene mi e 8 den od transfer ( racunajki go i denot na transfer)... Embrionite se zamrznati 2 den po punkcija... Rano e za test m? Ne se docekuva stvarno
Мила, рано ти е за тест. Почекај барем уште 5 дена, вака можеш само предвреме да се разочараш. Направи си директно бета, пуштам среќа да се израдуваш.
Devojki, mozda ne e za ovaa grupa no site sve vo toj period pa rekov da pisam.... Zelezoto vo krvta nikako da se kaci od 6 do 9 max odi, so sve sto probav od ishrana do apcinja za zelezi 9 max... Imate nekoj efikasen lek sto go kacuva "brzo" zelezoto?
Дали си ги пробала на Џејмисон железо,тие мене од 2 на 13 ми го кренаа железото не ствараат тегоби и се со дупло железо.