Имам страшен проблем со влакна на брадата…Си го напраив проблемот со тоа што имав само мов ме нервираше и ја издепилирав..И сега буквално на 3дена ми растат влакна кожата ми е лом таму од често депилирање.Се мислам за ласер ама како ќе чекам 3 недели со влакна на работа одам па и така со месеци….Стварно не знам што да правам…
Проблем со влакната имав и јас, решението е трајна епилација, бикче, брич заборави, депилирај се со восок и во меѓувреме прави третмани со епилатор. Верувај дека ќе помогне, јас имам мов на цело тело но меможам сама да се епилирам и нема кој да ми помогне Јас имав и на лицето цело како брада ќе ти помогне ова верувај само упорна биди. И тие влакна или се генетика глупа или хормонски проблем
Јас како што знам додека праеш епилација не смее регијата да биде мината со восок 10 дена претходно и во мегувреме додека се праи…Е сега незнам и за со лумеата дали е така ама мислам дека е исто..
Како го одредувате интензитетот со IPL ласерот на Abouther? Јас го користам веќе 4 недели и од 3 се смени на 4 интензитет. Секоја област што ја третирам е со 4 интензитет, дали треба така или за секоја облас посебно се одредува интензитетот, и како?
Женски здраво. Дали некоја има правено трајна епилација во Систина или Афродита С да сподели мислење и искуство ? Или да даде препорака за добро безбедно место..
Да не го проба случајно? Или некој друг ако има искуство да пише Ме интересира дали на препони/интима може да се користи
Го порачав пред некое време. Може да се користи да, јас го користам и таму. Од страна на ефикасност јас после 5/6 недели користење гледам мала разлика на нозете повеќе, на интима уште нема баш, можеби му треба време. Сепак ќе пишам за некоја недела да не судам пред време.
Zdravo clenki,dali ima nekoj pozitivno/negativno iskustvo da spodeli so laser? Jas imam praveno, no ne e uspeshno.. Mislev deka najmalku ima uspeh kaj zenite koi imaat problemi so hormoni i svetli vlakna, no eve jas ne sum megju tie pa pak imam vlakna i posle 6 tretmani napraveno. Ne mozam da svatam zosto nema efekt kaj mene. Izgovor mi kazaa deka imam svetla koza i nemalo efekt, da, no vlaknata mi se crni i gusti..
Здраво, дали некој исто како мене има приметено дека после ласерска епилација му се имаат појавено повеќе бемки на кожата?
Женски Здраво Дали некоја има правено трајна епилација ласерско отстранување на влакна во Скинфинити, Роберт Стојовски , Дермаплус или Дермамедик да сподели мислење и искуство ? Или да даде препорака за било каде каде што сте задоволни и после неколку години немате влакна? Фала однапред
Девојки ми треба ваша помош! Имам одлични резултати со Philips Lumea, но за жал ми се поквари додатокот за тело пред некое време и не можам да продолжам со третманите. Сакам сега да пробсм професионален ласер за цело тело. Ве молам за препорака на некоја клиника од каде што сте задоволни.
Здраво девојки, има ли некоја правено ласерска на цело тело? Цело време инаку се депилирам со восок, ама сега сакам да одам на ласер, треба да почекам да израснат сите влакна, да ги бричам па да одам? Ќе се искасапам со бричот Боли ли ласерот, пецка ли, некое искуство ми треба, за баш цело тело
Dali ima nekoj praveno laserska vo Babor? Dali vredi I dali e bezbedno? Mene mi e radi folikulite.... koga se bricam cela sum tocki. Fleki od prethodni akni. Koga se depiliram isto. Katastrofa.so lumeata strav mi e sama nema da se sredam ko so treba. Plus flekite od akni, se kontraindikacija.... Predlozete mi dobar salon, za laserska