Форумџика на годината

Трајна шминка

Дискусија во 'Лице' започната од jacqueline.s, 15 септември 2013.

1. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.042
    Допаѓања:
    3.830
    И јас се мислев за тоа ама ми излезе едно видео толку беше непрофесионално направен или стар не знам го отстрануваше ласерски девојката а многу боли тоа. Така да одлучив да не си играм сепак на очите е. Ама би сакала да слушнам лични искуства

На Darlingzz му/ѝ се допаѓа ова.
  2. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.526
    Допаѓања:
    5.887
    Има некоја правено во Мк?
    Ме интересира цена ,искуства,болно е ?

3. Darlingzz

Darlingzz Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2018
    Пораки:
    917
    Допаѓања:
    669
    Еве јас направив траен туш, па ке ви споделам искуство можеби ке биде од корист за некого.
    Прво морам да кажам дека бев зависник од свилени трепки. Имам многу ситни очи и малку закосени па без свилени трепки сум буквално како болна. Но, целото тоа ставање, пазење, давање пари ми здосади па решив да ставам туш со надеж дека ке ми биде подобро окото и нема да имам потреба од трепки. Инаку не спомнав дека моите трепки се прекратки и не помага никаква маскара, ништо за раст не делува итн. Вчера го направив тушот. Покрај анестезијата, многу ме болеше. Јас сум човек што трпи болка, но ова стварно боли. И нормално око е.. Едното око помина добро, другото потече за време на тетовирањето и девојката не можеше да ме заврши скроз убаво. Денес е втор ден и сум уште повеќе отечена. Не смее да се мијат очите три недели, не смее шминка, трепки ништо такво три недели. Јас искрено не знам дали се каам во моментов, едино знам дека се нервирам бидејќи не ми се исти како што кажав едното не е убаво завршено поради отокот и сега морам да чекам да помине време за да се среди. Ако имате некое прашање пишете ми порака. За крај сакам да кажам дека тоа што ми беше целта, да ми ги замени трепките не е успешно :lol:

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.197
    Допаѓања:
    8.200
    Никогаш не би направила ваква работа, ај што не ми е сигурно на што ќе личам, па и ако не ми се сфиѓа... а за болката ич што не трпам ништо да ме боли, тоа е друго.. нема шанси.

На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Darlingzz

Darlingzz Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2018
    Пораки:
    917
    Допаѓања:
    669
    И јас не знам како се решив искрено.. Стварно имам комплекс со очите и најверојатно поради тоа, како што кажав за да ги тргнам трепките.. Секако ако не дај боже нешто не испадне убаво може да се извади со ласер..

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.