Се кајам што една личност ставив пред 1000 други и што таа ми беше најважната личност. Сум и помогнала безброј пати и сум и направила услуги сега еднаш неможев еднаш направив грешка и се налути. Така и ми треба што сум толку глупава.
same here... izgleda si bila premnogu dobra so taa licnost pa sega ne moze da podnese edna tvoja greska... bila sum i jas u ista situacija ama na krajo sfakas deka na nikoj ne treba da davas tolku znacenje oti ke te pre*bat eden den
се каам за една работа што дозволив да се случи а не требше (да би моќела да го вратам времто назад и да си лупнам еден шамар да изброом звезди АМА НЕМА) се кааам многуу сее кааааммммм
Ќе пишев дека се каам што воопшто бев во врска со бившиот, но ако не бев со него, не знам дали ќе го запознаев сегашниот. Така да, ќе пишам дека се каам што се запишав на овој факултет, требаше да се запишам на нешто друго.
Секој човек има некоја своја причина за која се кае или срами за одредени свои постапки. Секако тоа не мора да значи дека тоа се реални причини за да се кае туку е тоа само едно субјективно чувство и субјективни причини за каење. Што сакам да кажам. За некои работи за кои се каете не мора да сте во право, можеби тие работи реално не се поради нешто што треба да се каете но вашето субјективно чувство вели така. Секако дека и јас имам многу работи и ситуации поради кои се каам или мислам дека можело да изреагирам поинаку во дадената ситуација, но јас су особа која го прави тоа што во моментот мисли дека е исправно без оглед на последиците и тоа што подоцна можеби ќе се каам заради тоа. Не треба човек секогаш да гледа критички на себе и да си го губи времето за работи кои поминале. Еве на пример јас можеби ќе се каам подоцна за овој пост, можеи ќе мислам дека е не доро срочен, дека можело подоро,..... Но јас тоа го чувствувм во моментов тоа и го пишувам. Според мене каењето е всушност грижата на совест, секогаш мислиме дека некоја наша постапка била погрешна и дека не требало да постапиме баш така. Затоа мој предлов е каењето и размислувањето за секоја постапка дали е погрешна, дали подоцна ќе се каеме за неа, да ја ставиме на едно средно ниво на заштита ако ја поставиме многу високо и за се размислуваме однапред тогаш тоа може многу да не попречува во секојдневниот живот. На пример ако размислуваме за секој тип дали е тој вистинскиот, дали ќе не зезне подоцна, дали да имаме секс со него, па што ако не е таков каков што се преставува... веројатно жиотот ќе ни помине во страв да не погрешиме за да не се каеме подоцна. Јас мислам дека секогаш треба да го правиме она што го чувствуваме во моментов без оглед дали подоцна ке се каеме заради тоа.
Uff I toa dali se kaam premnogu za toa shto ne znaev da si ja cuvam prvata ljubov pa sega se macime I dvajcata da se vratime zaedno ... jas vo italia toj vo makedonija. . .
Se kaam samo za edno nesto. A toa e sto ne bev do nego vo poslednite migovi. I mislam deka ziva kje se izedam zaradi toa... Se tesam so toa deka mala sum bila, pa ne sum mozela da znam, no dzabe e sega se.
Секој од нас понекогаш греши, јас воопшто не се каам за моите грешки, ниту би менувала нешто кога би се вратило времето. Секоја моја постапка, правилна или погрешна, е одраз на мојата емотивна состојба во одреден момент, кога би постапила поинаку тоа би било искалкулирано т.е јас не би била јас.
Ехее,подобро прашајте за што не се каам во животов,имам направено многу добри грешки,што би можела не да дипломирам туку да магистрирамтоа е,за жал нема назад
Za nisto ne se kaam. Sekogas sum reagirala soodvetno na godinite. Zivotnoto skolo sama sum si go ucela, preku licni iskustva. Tmn rabota da mozese dete da razmisluva kako vozdrasen! Sopnise, padni, stani, prodolzi i pak vo krug. Taka i deteto go ucam. Najdobar ucitel si sam na sebe.
Кога ќе размислам подобро, не. Туѓите грешки никогаш не можат да бидат толку добра лекција како сопствените.
Се каам што бев предобра кон некои што не го заслужија моето внимание,ама како се вика неко луѓе се само добра лекција за да ни се отворат очите.
Da se kaam sto premnogu veruvav, go osetiv na svoja koza a i podobro zatoa sto ako ne go osetev na svoja koza uste ke bev naivna i ke veruvav vo se i sekoj, se razocarav, se promeniv, ne sum veke istata, sega sum mnogu popametna i vnimatelna, iskustvoto e najdobriot prijatel vo zivotot iako boli na svoja koza...
Абе требало не требало има еден тон, туку кажете како да го откачиме тоа и да си продолжиме со животот.
Немам нешто посебно каење за некоја работа голема или кизнај што ,но само што си дозволив да сум една од тие девојки што се дадовме на ек низ балканов во 3та,џабе си ја дадов невиноста и онака увидов дека не било јаката работа .,и што останавме тема низ муабети некогаш низ кафе да си разговараат кои биле тиешто правеле Циркуз ..