Што другите ги ставав пред себеси, и што дадов милион шанси на луѓе што не го заслужија ниту моето здраво.
Ех, требаше многу работи ама јас погрешив. Требаше на време да си кажам се ама јас смотана се плашев да не погрешам. Сега ќе си пукнувам од мака дури сум жива.
Da, ko bev pomal bev mnogu sramezliv i sekos im pravev kefot na drugite, ako se tie zadovolni togas ok e. Ne znaev da kazham ne i red drugi raboti. Otkako me shibnaa niza tragedii vo zivoto, porasmav nekako stamav poinakov covek i srejcha vo nesrejcha sea za sea sum dobar.. Retrospektivno gledano ako bev "stariot" ce stradav vo zivoto mnogu pojche, sea kade kade podobar sum vo nosenje odluki za mene.
Замислете колку од тие „исправни“ алтернативи кои би ги избрале во некој друг, одреден период пак би биле погрешни. И би се каеле исто како и за сегашниве. Само гласно размислувам молам без цитирање.
Единствено се каам што не почнав да работам од помала возраст, студент поточно туку чекав да завршам и да работам по струка…сега работам по струка, но немаше да биди лошо и помала да имав свои пари
Се каам за многу работи, ама се поправив. Си се ставам прво себе си и моето здравје пред се, па другите ако заслужиле. Ако не заслужиле ги бришам од мојот живот, кој сака нека е.
Охоо, се каам речиси за се што направив погрешно, или пак за се што не направив, затоа што немав и немам храброст
Pred 20 minuti iskochiv da kupam nekoi raboti za doma, kupiv shto kupiv i taka zamislen i zabrzan za nakaj doma (so kesite i chador vo raka) slusham dechko dechko i vo dvizhenje se vrtam pozadi levo gledam trojca mazhi mi posochuvaat so race pozadi mene kao neshto (bev skoro na peshachki premin) se svrtev pak zabrzan vidov eden chovek so shtaki no dvizheshe i imashe i on nekoi kesi i ne stignav ubavo da vidam izgleda noseshe i vrekja pomala so kompir ama ne mi “svetna” shto sakaa da kazhat lugjeto shto me izvikaa (inache oni trojca sedat i gledaat) Otposle mi tekna deka verojatno mislea da mu pomognam so kesite ili da pomine ulica ne znam, bev zabrzan i zamislen. Me “ubi” vina sega zasho ne mi tekna vo momentot i zasho ne pomognav, cel pat toa mislev i se osekjam glupavo. Od druga strana se prashuvam zasho oni vikaa po mene koga znaele shto e rabotata i go gledaat chovekot kako se machi!? Morav da se iskazham da mi olesni.