Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Требаше/не требаше... Се каете ли за нешто?

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од beautiful87, 20 септември 2010.

1. Ella.313

Ella.313 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2012
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    149
    Од секоја грешка научив по една животна лекција така да..исплатливо..А не се каам,секогаш сум стоела зад своите постапки.Како и да е,секогаш ќе постои трошка двоумење од типот-можеби требаше вака да направам па ќе беше поинаку,но немало да биде поинаку-така требало да биде..Се се случува со причина.

На rici.aaaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  2. rici.aaaaa

rici.aaaaa Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    3.403
    Секако дека некогаш може да изустам "можеби не требаше така "меѓутоа знам да ја кренам главата и да продолжам понатаму,секако поучена од сопствената грешка но она каење не сум баш тој тип....
    единствана моја доблест е што умеам да си ја признаам грешката и да живеам со неа,се трудам да не ја повторам

На Ella.313 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. snegulkabela

snegulkabela Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2011
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    134
    Мислам дека не постои човек, кој не се кае за нешто во животот.
    Сите сме направиле некој потег, за кој во еден момент сме мислеле дека е правилно, за да вп друг истата работа да ја сметаме за крајно погрешна. И каење од типот: „Да можам да го вратам времето, не би постапила вака...“.

А дали се каам за нешто. Да, се каам за повеќе работи. Изборот на факултетот. Меѓутоа, кога се запишував на факултет размислував поинаку од она што размислувам сега. :fubar: Сепак, тоа е што е нема враќање. Сепак, потоа продолжив на постдипломски и се вработив, па некако престанав да се оптоварувам со тоа дали требаше да изберам нешто друго.

Сега поинаку размислувам и за него. Не требаше да се сретниме, не требаше да се запознаеме, не требаше да разбудам толкава надеж во мене дека тој може да ме направи среќна. Сепак, животот продолжува и с трудам да ги надминам овие чувства во мене кои едно време ми ја растргнуваа душата :clap:

4. teletabis4e

teletabis4e Нов член

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    27
    За ништо во животот не сум се покајала, ниту мислам дека ќе се каам или да се нервирам. Ќе прелета.

На rici.aaaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.021
    Требаше да бидам похрабар во некој одлуки .....

На crazylady му/ѝ се допаѓа ова.
  6. jabol4eee

jabol4eee Активен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2012
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    2
    Се каам за тешките зборови кажани на личност со ми значи многу..вчера :|

7. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.652
    Допаѓања:
    4.555
    Се каам што воопшто посветив внимание и вложив многу , а не вредеше

8. La.Reina.Del.Sur

La.Reina.Del.Sur Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.508
    Допаѓања:
    3.878
    Се каам бидејќи испуштив прилика која никогаш нема да ми се врати.
    Се каам и затоа што не поминав доволно време со некои личности, а сега е невозможно да го сторам тоа.

На crazylady му/ѝ се допаѓа ова.
  9. kettygirl

kettygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 септември 2012
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    244
    се каам за сите мои пропуштени шанси со кои немаше да бидам тука каде што сум сега :( :( :( :(

10. dzvezdicka12

dzvezdicka12 Активен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2012
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    12
    Кога некој ќе праша "Дали се каеш за нешто?" веднаш помислувам на нешто негативно што ми се случило. :)
    Пред неколку години сигурно ќе речев да и ќе почнев по листа да редам. :D Ама денеска би рекла не! Бидејќи од сето тоа сметам дека нешто сум научила. Само не треба да се повтори! :D 8)

Прикачени фајлови:

11. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.920
    Требаше да и акнам една на таа козата во слаткара што ми истури боза врз новата туника :devil: :devil:

12. simpaticnaa

simpaticnaa Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2012
    Пораки:
    1.012
    Допаѓања:
    684
    за ништо не се каам....што било било...ништо неможе да се направи :(

13. awayfromyou

awayfromyou Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2012
    Пораки:
    423
    Допаѓања:
    299
    Хмм..неможам да кажам дека не сум задоволна од животот но сепак постојат работи кои ме скршија,ради кои пропаднав .. ама тоа е :) да , сакам да сменам неколку работи и сметам дека кога би го вратила времето и кога би ги сменила тие работи за кои што јас мислам дека треба,денеска би билo сосема поинаку,многу подобро и би била многу среќна што е најважно :)

14. Skromna

Skromna Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    338
    Допаѓања:
    118
    .... :tmi: ........... Што сум? Човек? Животно? Робот?
    Овие неколку денови наназад, постојано се прашувам што сум?
    ... Будала?
    Да... сигурно тоа сум !!!
    Се она што се случи... всушност никогаш вистински не било... Реалноста заврши кај себичноста... дволичноста и безчувствителноста...
    Во овој свет постојат други бакнежи... други прегратки... други држења за раце... но исти зборови... исти приказни... исти ветувања... Дури и личноста која си мислел дека ја познаваш не била ништо друго освен проекција на сопствените желби и соништа...

Моментите кои си ги делел не значеле ништо... никогаш реално не постоеле... се било лага... се било заблуда... Се давиме во заблуди... сакаме луѓе кои реално не постојат... шмркаме мозоци... пливаме во своите и општествените бљувотини... добиваме презир од оние кои треба да ни помогнат... преповторувачки прашања и ситуации без смисла... се во круг... се во круг...Круг кој самите го запечатуваме со својата пломба... самите станувајќи си најголеми НЕПРИЈАТЕЛИ...

......СЕ КААМ ШТО ГО ЗАСАКАВ;ШТО МУИ ЈА УКРАДЕ ДУШАТА;ЗАРОБИ СРЦЕТО:::И ЗАМИНА:::::
    можеби требаше да се сретниме можеби не...ама важно не успеавме...се раздлевиме.....
    секоја личност во нашиот живот е испит,казна или лекција...тој беше сите три..... :fubar:

15. Name

Name Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2010
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    880
    Дал се каам дал не? Што е воопшто битно?
    Едно е сигурно - неможе да го вратиме времето и да си ги поправиме грешките.. Што било, било..учиме од минатото за подобра иднина. Секако дека сум правела грешки...но да паѓам во размислувања за нив, не.
    Си го сакам животот каков што ми е, со сите радости и глупости во него :lol:

Ова можеби оти сум расположена, ко што влагам сега у пмс ќе биде после I hate my lifeeeee!!! :devil: :D

На Sara123 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Micheleljubov

Micheleljubov Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2012
    Пораки:
    484
    Допаѓања:
    2.939
    Што не сум правела глупости и бељи, и што не сум го живеела денот како последен.
    Затоа сега надокнадувам :D

На Sara123 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    Не требаше да се опијам синоќа,
    Требаше поинаку да се поставам со дечко ми кога тргнавме.

18. petkovic

petkovic Активен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    0
    Допаѓања:
    0
    da, sekako site ponekogas se kaeme za nesto napraveno....iako mislam deka mnogu poloso e koga bi se kaele za nesto sto ne sme go naprvile....sega jas ne znam dali poveke se kaam za toa sto izgubiv tolku vreme i nervi na nekoj sto ne znam kolku zasluzil iskreno....ili za toa sto ne se trudev poveke da go zadrzam....:)

19. CoCoGiiiRL

CoCoGiiiRL Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    701
    Допаѓања:
    3.193
    Ретко да се каам за нешто... мислам дека што правам е добро бар за мене.. само за едно се каам што верував во погрешни личности но помина.. човек од грешки се yчи.. ;)

20. babyane18

babyane18 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2012
    Пораки:
    368
    Допаѓања:
    462
    sekako site ponekogas se kaeme za nesto napraveno...no nikogas ne se kaj za ona sto vo toj moment ti bilo ubavo :D

На CoCoGiiiRL му/ѝ се допаѓа ова.