јас мислам дека не треба да биде над 18.секој си ја знае границата,а доколку не го применува тоа ке биде баниран како и да е и некој помал ќе напише дека има поише и крај ! Ова е форум и мислам дека нема потреба да биде под 18
Не, во никој случај. Како прво, ако е 18 плус малолетните секогаш ќе најдат начин да се приклучат и покрај тоа, второ, огромен број од нив имаат реални проблеми и на кои можеме останатите членови од форумот да им се најдеме ако ништо друго, барем како рамо за плачење и трето, еден добар дел од малолетните на форумот се позрели и поразумни од голем дел од полнолетните.
Воопшто не. Денес кога се е на тацна, форумот е најмал проблем за малите. И онака кога веќе имаат пристап на интернет ќе си го најдат она што си го бараат, и со нашиот форум и без него.
Ако биде за над 18 ,само ќе предизвика поголем интерес за малолетната популација и ќе почнат да се множат и згора на инаетот (оти ете,биле дискриминирани поради годините) ќе се препукуваат со кој ќе стигнат и ќе го уништат форумов. Секој треба да си ги пушти нозете до кај што му е долга чергата и нема потреба некој некомпетентен да коментира на тема за која нема основни познавања,да не речам искуство. Кој пречи,нека биде баниран,без оглед на годините.
Mene edinstveno ne mi se dopaga sto nekoi nekompetentni i nedorasnati, tolku strogo osuduvaat po forumov. На празно кажано. Недораснати и компетентни има и над 18. Полнолетноста не додава памет. Nemoze devojcinja od po 16 godini da bidat eksperti za bracni problemi i da gi ubivaat so zborovi takvite sto iskreno sakaat da si go spodelat problemot so forumot, so cel da im olesni i da dobijat nekakov korisen sovet ili razmisluvanje. А зошто жени од 30 години да коментираат во теми што се однесуваат на тинејџери? Форумот има и други содржини, а чим си побарала совет тогаш ќе си добиеш. Ќе го прифатиш најлогичниот валда, а не тој кој што е од најстариот! Јас сум наишла на критики и од +18, и тие убиваат со збор. Немате проблеми вие, туку и ние што не сме полнолетни. Друго како ќе се знае кој е 18годишен и над, кој не? Број на лична карта и матичен сигурно не давам за осигурување на таквото нешто, а па и да го има, а сум 12 годишна ќе земам од моите. Проблем ли е. Трето, зошто да пазам каде да коментирам? На одредени прашања ставот на некој помал може да е поразумен од некој на 23 годишна. Имам искуство со тоа, верувајте знам. Ќе ја земам за пример Вајлд, Лукс или пак Дејзи еве. Јас сум сигурна дека нивните мислења можат да сронат 10 други. Сепак и на нив им треба совет за нешто, како и на секој тука. Многу млади имаат проблеми и им треба помош. Некогаш се во таква ситуација што немаат човек за обраќање, и нема потреба од затворање на вратите на фемина. Некои ја добиле својата едукација дома, некои на интернет, други на друго место. Сигурноста нека се тргне на страна. А едукацијата не е очајно потребна и за сите исто. Како што сте се едуцирале и вие постарите, така можеме и ние. Но, некои го гледаат форумот како подобро место за тоа, што и е точно. Има фантастични форумџики, а во стресна ситуација искрено, совет е потребен од било кој, без размислување.
Јас сеуште немам наполнето 18 годдини,но сајтов искрено многу ми се допадна. Кога сте го виделе насловот на темата одма сте помислиле на категоријата Секс или нешто као за бракот или семејството.. Мене тоа не ме ни интересира и затоа не го отварам. Но,затоа многу ми помогнаа темите и категоријата за лицето,телото,за мода и слично. Баш категоријата за лице и тело е повеќе за нас,ние кои сме во пубертетот. Ете на пример јас имав прболеми со бубуличките и со помош на форумов полека полека ги отстранувам.
Јас мислам дека не треба да е +18 бидејќи ова е еден начин на кој девојчињата се едуцираат за се што се зборува тука, и за некои табу теми за кои не зборува дома со своите или со другарките, а кои би било пожелно да ги знае, за понатака во животот.
Па форумот не е само за брачни проблеми па за да биде+18, има најразлични теми во кои слободно може да се вклучат и оние кои имаат помалку од 18 години дури повеќе одколку оние повозрасните, сите имаат потреба од некаков совет или мислење на најразлична тема. А ако некој се вмешал во дискусија каде што не му е местото не треба да значи дека сите членови под 18 години треба да бидат непожелни на форумот позз
не исто и јас мислам дека не треба нда биде +18 бидејки има помали деца кои од тука може да научат многу сепак има некои кои се се вмешуваат тропаат глупости ама не треба заради нив да се забрани зачленување под 18год
Форум како форум секој може да си каже свое мислење, а ако не може 15, 16 или 17 год како мене да даде брачен совет или ако не знае што да советува едноставно не мора да одговори, за тоа има различни теми фала Богу
Јас имам 17 години, и мислам дека во ред е што е отворен кон сите читатели, поради тоа што токму ЈАС на форумов стекнав знаење доста, поради тоа што одамна читам. И мислам дека добро е да се информираат сите девојки/девојчиња за одредени области. Ова е феноменално место каде што можат да си ги споредат проблемите, дознаат повеќе и слично. Можда некои од нив не се блиски со своите родители за да бидат известени за истите. Поради тоа мислам дека во ред е да биде отворен, е сега без претерување.. Неможе некое дете од 10 години да чита и коментира за нешто што не му е на годините.
Па и да има некое ограничување на годините, тоа никој нема да го почитува, секој може да се направи постар... Иако немам 18 години, мислам дека фемина е многу добра, барем за мене, бидејќи баш тука ги најдов одговорите на многу мои прашања Коментирам на тоа што мислам дека го знам, си имам одредено мислење и искуство кон одредена тема, нормално тема која одговара на моите години
Iskreno jas ne se naogam mnogu vo forumot bidejki ima mnogu malecki pod 18 god. Clen sum na drugi dva foruma koj sto napolno mi odgovaraat na interesite. Ovdeka citkam odvreme navreme. Iskreno ima interesni temi sto kako majka sakam da gi citnam bidejki imam kerka na nivni godini pa da vidam kako razmisluvaat.
18+ не треба ама 16+ може. Многу ме нервира кога ке дојдат некои такви од 13 години па и помали и бараат совети кои никој не може да им ги даде туку зависат само од нив. Нека си најдат пријателки а не уште сега да се дружат со виртуелни пријатели. А уште поглупи ми се нивните прашања Ако ми сврши на стомак ке останам ли бремена. Ако веке се зачленила нека чита ке нау и нешто за сексот а коментари нека ставаат во темата за Филмови. Нив само категоријата Секс изгледа им е интересна. Ауу па ако се пошегуваш малку се лути и шмизла изиграва ко со мајка и дома да се кара.
мислам дека треба,затоа што врска немаат за некој работи коментираат глупости,стварно цело време се во темата секс и прашуваат глупости,па се мислат којзнај што се
Оо колку девојки има под 18, а со многу поквалитетни мислења од твоите. Извини вака. Уште пред да се зачленам во око ми паднаа Вајлд и Багуфче. Кога се зачленив видов дека има многу девојки под 18 кои размислуваат прекрасно. Сум сретнала и девојки 18+ кои ги отвораат најглупите теми (Ме сака или не? Хеееееееелп! и слични вакви.) За греота. Да не ти се верува дека е девојка од 20 години.