Треба ли форумот да биде 18+?

Discussion in 'За форумот' started by majatri, Dec 17, 2009.

1. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

па на 1-та страна покажува кај се коментирало.Па мислите дека 13 годишна треба да коментира у тема,како проблеми у брак,на работа??Без навреда али некој колку и да мисли дека е дораснат неможе да пишува во теми кои не се за негова возраст.Имам добар пример но ајде нејсе,да не испадне големата .. т.н од мува слон

2. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

и знам пошто имам 14 години и знам у кои теми НЕ треба да пишувам и до кај ми се границите..ај да не се караме ја си го кажав моето мислење кој како сака нека ме свати али неќам никој д акривам

3. Kimora

Kimora Популарен член

Нема потреба форумот да биде 18 +,бидејќи има теми кои се соодветни и за 12-13 годишни на кои им се потребни совети и спред мене во ред е да се помогне на помладите и помалку искусните,кои можеби се срамат или не се во можност со некој да разговааат за истите.

Но,сметам дека нема никаква потреба ,како што кажаа некои членки погоре,да се пишува во теми за кои се нема никакво искуство и познавања.Секој треба да знае според возраста и знаењето што го има за она што се зборува,што како и каде да напише и да не се создваат непотребни и неконструктивни мислења.

А за заклучување содржини,не знам колку е тоа можно,со оглед на тоа што многу членови не ја пишуваат вистинската возраст.

Кој смета дека треба да чита некои содржини,тоа може да го направи и доколку не се најави,така да ако сака ке отвори и ќе прочита и тоа не може да се спречи.
    Но,доколку секој во согласност со годините и познавањата пишува во одредени теми,нема потреба од препукувања и несогласувања.

4. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

така е ,тоа е то што јас сакав да го кажам...и да секој според својата ВИСТИНСКА возраст да пишуа во теми кои му доликуваат

5. Lella

Lella Форумски идол

Добро Феминке, те разбравме, аман.

6. Sunshine.Sunshine

Sunshine.Sunshine Истакнат член

Според мене не треба.
    Свесна сум кои теми се за мене, а кои не.
    Категоријата љубов и секс, речиси и ја немам отворено. Мислам само еднаш влегов во онаа сингл.
    За поголем дел од темите не сум доволно компетентна и искусна за дискутирање.

7. angelche16

angelche16 Популарен член

Не мора д е 18+

8. Papillon.Papi

Papillon.Papi Популарен член

9. La.loca

La.loca Популарен член

Ако знае да даде соодветен коментар, зошто да не искоментира девојче од 13 години во тема за брак и слично? Таа ако смета дека може да помогне на некој начин зошто не? Секој од нас би сакал да се посоветува или да дознае нешто што го интересира... значи сакам да кажам нема врска годините, сега барем во 21 век, нема некој што незнае нешто, можеш да видиш девојче од 10 години кај што ти поставува прашања за секс...

10. k.frosina

k.frosina Форумски идол

мислам дека нема потреба но сите да си го знаат местото и да коментираат на теми на кои се искусни и имаат познавање.
    Не ми се допаѓа кога некој малолетници коментираат во темите за љубов и секс колку и да мислат дека се искусни сепак не се !
    Се во своја граница

11. littleflower

littleflower Популарен член

Сметам дека би требало да биде 15+, но не сум сигурна дали би имало начин да се исконтролира тоа.

12. Маријана10

Маријана10 Активен член

Јас мислам и да се направи над 18, некој може да пише и лажна возраст... А иначе секој си знае до каде му се границите...

13. Neodlucna

Neodlucna Популарен член

14. Abeja

Abeja Популарен член

Мислам најубаво над 13 и пол да се стави, да нема расправии.:D

15. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Зошто реално не може да даде соодветен коментар! Каков совет може 13 годишно дете да и даде на 33 годишна жена со проблеми во брак? Врз основа на кое животно искуство ќе го базира тој совет?

Лани имаше неколку обиди фемина џуниор да се прелее и на посериозните теми и знаеш што се случи? Само на Реинбоу и се отвори повеќе работа! 12, 13 годишна ќе пишеше нешто (да не речам- истрескаше) и штом друга членка ќе и реплицираше или ќе и се спротиставеше со мислење, малото веднаш си ги викаше другарките на помош па настануваше општ хаос и препукување. Тие теми и вака се сензитивни и малку е потребно за да еруптираат па само уште мислења на недозреани деца фалат. Се знае која тема за која возраст е :)

Инаку, не сметам дека форумот треба да е за 18+.

Last edited: Sep 7, 2015
  16. Kukla994

Kukla994 Форумски идол

Pak ke imat :rofl:
    Zar e mozno bez raspravii?!
    -Ne! :D

17. Askopje

Askopje Истакнат член

Да! Треба да се помага со совети на помлади, но не и на деца.

18. Elissa

Elissa Форумски идол

Мислам оти има теми кои се за над 15 години, сепак не е во ред да читаат се и сешто помалите. Треба некои ограничувања.

19. thegirld

thegirld Истакнат член

не, понекогаш помалите се соочуваат со поголеми проблеми од нас „возрасните“.
    Зарем на девојка што рано западнала во „оние“ води и останала трудна треба да и биде одземено правото да побара совет на форумот?

20. ennaz

ennaz Истакнат член

Убаво би било тоа, ама толку многу теми ќе се запустат. Апче за ден потоа и Дали сум бремена без посетители ќе останат (facepalm)

Purelove92, VivienLeigh and Askopje like this.