Девојки помагајте... вчера си скинав трепавици односно не цели али ако исечени ми се.Го направив тоа со онаа ножичкана за виткање на трепавици и на левото око малку ми се поткинати дури не се приметува ама на десното мн се приметува пошо се во средина и кога ке ставам маскара ми се познава.Кажете ми како да ги пораснам пошо другата недела се сликам за на табло несакам да ми се познават ајде плсс за совет ... а може ли да се случи да не ми пораснат?
и мене ми се има случено не се секирај ке ти пораснат ама баш до другата недела... ама има и за тоа решение на пример можеш да одиш во салон да ти стават преубави вештачки не е многу скапо јас платив 20 денари од праменче а ставив по 5 на едно око ама барем еден месец уживав или ако си креативна и вешта купи си од парфимерија вештачки трепки и посебен лепак (и ова го имам пробано трепките ги купив 50-60 денари а лепакот 80) и стави ги е сега мој совет ти е сама ако лепиш да не ги лепиш целите туку да ги пресечеш на пола и да ги залепиш половинките на крајниот агол од окото вака нема да ти сметаат и поубаво изгледаат не ти е ова некој проблем види што ке направиш па пиши ни како испаднало поздрав еј заборавив ако лепиш сама гледај на youtube има клипчинја за лепење на трепки дома
знаеш не сакав да ставам вештачки инаку мене одма ми текна да ставам али да ти кажам ке пробам во секој случај а сакав да те прашам од прилика за колку време ти пораснаа пак ?
Леле немој да ставаш надградба на трепки страшно ке се зезнеш. Сеуште се ежам кога ке помислам на моментот кога морав да ги кубам тие што сами не ми паднаа.... уфффф гадно, пола трепавици си ги искубав, а и тие со ми останаа беа мали и никакви own:
знаеш не сакав да ставам вештачки инаку мене одма ми текна да ставам али да ти кажам ке пробам во секој случај а сакав да те прашам од прилика за колку време ти пораснаа пак ?[/quote] јас сум со малер ги имам и изгорено со запалка хаххах и веѓи и трепки се изгорев ама незнам колку време им требаше да се средат не многу не се секирај
Абе на само што ми штрчеа, туку кај што ми паднаа вештачките ми беа многу ретки, и цели ми беа никакви
Си земав денес трепавици и сега незнам како да си ги ставам односно залепам ај ве молам казете ми како се лепат и со што посо лепакот е на нив малку ....
Jas pak imam problem mn mi se mali trepkite. Ne mi e nekoj problem ali znaete sakam i ja da imam ednas barem dolgi. sea kupuvam maskari za izdolzuvanje ama nisto. A nesakam vestacki trepki. Dali nekoj znae nekoja finta za izdolzuvanje?
Хахаха епа едиствена финта ти е маскарата Не знам јас прилично имам долги и виткани трепки, многу убави, сама се испофалив , ама сепак ствам римел за зголемување и ми се прават бетер од вештачки. А римелот што го користам не е воопшто скап на пазар е 120 денари голден роуз на него пишува 4 x volume
Нареден пат немој да ги кубиш Ке земиш крпче ке го натопиш со топла вода и ќе го држиш на трепките неколку мин. Лепакот ке попушти и лесно ќе ги извадиш, јас така ги вадев
женски слушнав дека со рицинусово масло се мачкале трепките за да се згуснат и пораснат? дали е тоа вистина и ако е како се мачкат има нешто посебно или на вечер пред спиење?
И јас така сум слушнала, дека се мачкаат пред спиење и дека било ефикасно.Јас лично не сум пробала, ама нема да биде лошо да пробам
еве јас 3 дена ги мачкам на вечер пред спиење со рицинусово масло ама сега за сега нема никаков ефект ке видиме потаму можи многу рано е... ама поќе сакам да ми се згуснат и малку подолги... па ке видиме со ќе се случи..
И јас ги мачкам со рицинусово масло некое време,ама еве налетав по интернетов на еден нов рецепт па планирам и тој да го пробам. Еве го рецептот Во 2,5 дл. врела вода ставете 25 гр чај од листови на коприва. Оставете да се олади дваесетина минути а потоа процедете ја течноста. Процедената течност измешајте ја со голема лажица рицинусово масло. Навечер мачкајте ги трепките со оваа смеса а наутро измијте ги со ладна вода. Внимавајте на тоа внимателно да ја нанесувате оваа смеса за да не дојде до слузницата на окото.
Ајде пробајте па кажувајте резултати и јас сакам барем малку да ми бидат подолги. Онака ми се густи ама кратки ми се
маслиново масло мислам дека помага при растот на трепките инаку почнав да ставам безбојна маскара секоја вечер пред легнување и ги прави некако поцврсти
Да се мачкаш само со маслиново масло или се меша со некои други состојки .. Ако сакаш да ми кажеш нешто повеќе за тоа ... плс