Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Трепки

Дискусија во 'Лице' започната од Milickaa, 11 март 2010.

1. Dulceee

Dulceee Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2011
    Пораки:
    918
    Допаѓања:
    2.189
    :lol: Јас земам виткач за трепки, го греам малку со фен (не претерано, нејќеш да ги запалиш трепките и капаците од очите) и го држиш така неколку секунди. После тоа ставаш одма маскара и верувај, долго стојат така.

На CIA му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.014
    Допаѓања:
    81.351
    Дечки, ми се присака да пробам како би изгледала со вештачки трепки, иако немам потреба од нив, пусти мерак сакам да пробам.
    Видов едни во новиот каталог на Орифлејм - ги порачала некоја? :?:

На SparkyAngel му/ѝ се допаѓа ова.
  3. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.282
    Мишела, штом ти се за да видиш како би изгледала со вештачки трепки, немој да даваш толку пари за трепките од Орифлејм- купи си некои од 30 денари и лепак и готово ;)

4. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.014
    Допаѓања:
    81.351
    Па кога ќе размислам, во право си.
    Брзоплета сум и ми се вртат триста мисли во секунда за секунда :D , а ми се видеа баш елегантни оние од каталогот, дури и цената не им ја видов, одма си ги посакав, ццц.
    Ќе ви се пофалам, доколку не ми мине (пак) желбата за огромни трепки. :)

5. tinkerbelll

tinkerbelll Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2010
    Пораки:
    2.096
    Допаѓања:
    5.018
    Пробај ги Еllise трепките,многу се природни,лесни за нанесување и не сметаат на окото.Од истите има и лепак,трепките ги има во Космо 210 ден (а можеш да ги употребуваш доста време,ќе си ги вадиш и ќе си ги чуваш) а лепакот е 90 ден.Оние трепки од пазар се ужас нема да можеш да гледаш од нив,сметаат и мнгу се крути.Ти кажувам затоа што ги имам испробано и тие и тие.

На SparkyAngel и Mishela им се допаѓа ова.
  6. goddess.Of.chaos

goddess.Of.chaos Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    1.070
    Допаѓања:
    1.113
    Маслиново и рицинусово масло за нега на трепки. Квалитетно се зае*ав со лоша маскара, ги мачкав со овие двете и сега се вратени во нормала.

На avita му/ѝ се допаѓа ова.
  7. FemmeBrunette

FemmeBrunette Истакнат член

Се зачлени на:
    14 ноември 2011
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    46
    Mе интересира за вештачките трепки, дали сте ги користеле, кои се најдобри, колку време можат да се носат? Гледам на YouТube tutorials ко од шала ги ставаат. Исто така и за лепакот. Информации добредојдени. TNX

На SparkyAngel му/ѝ се допаѓа ова.
  8. SparkyAngel

SparkyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2011
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.366

Истото и јас, сакав да го прашам :) Сакам да си купам пред некој ден во Веро видов околку 300/400 ден има, дали има некој користено, дали сте задоволни? од прв пат ке се снајдам сама да ги наместам? и за колку употреби се? хаха знам напнав со прашањава :D

9. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.409
    А јас да си прашам, онакви светки на врвовите на трепките дали постојат, или само на вештачки трепки ги има, каде се продаваат и дали лесно можам сама да си ги ставам...
    Еве слика, на што мислам...

На srcekrsacka му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Breezy

Breezy Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    476
    Допаѓања:
    766
    Имам преубави долги трепки ама за ништо на светов нејќат да се извиткаат. Последен пат кога користев виткач за трепки малку ми се закачи за нив, ме фати страв и од тогаш го немам ни погледнато.
    Ајде кажувајте некоја квалитетна маскара, не ми е битна цената, само не изгледа како да имам ставано пластика.

11. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.447
    Допаѓања:
    91.783

И јас имам ваков проблем. Со било која маскара не стојат долго време кренати. Користам и виткач ама не и не. А проблем ми е и дека носам очила, па ми пречат на стаклото, морам поспуштени да ги носам и изгледам малце чудно.

На Breezy му/ѝ се допаѓа ова.
  12. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.615
    Допаѓања:
    772
    и јас носам оцила и имам проблем со трепките...затоа рециси никогас не ги виткам,најцесто ставам само малку маскара и толку.А бас би сакала да ги направам ко некои сто ги прават :(

13. Linn1

Linn1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    1.221
    Допаѓања:
    1.936
    Јас за среќа имам долги црни трепки и многу си ги сакам. Никогаш не ги виткам, витнани ми се. Маскарата и шибам! :D

14. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.447
    Допаѓања:
    91.783
    Ама па ако ги оставам ненавиткани уште полошо. Ги виткам баш за да не допираат до очилата.

15. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.263
    Допаѓања:
    157.664
    Си имам почит кон трепкиве право да ви кажам. И густи и долги ми се,па не користам не знам какви маскари,доволно ми е да ми ги зацрни,самите си се супер. Еднаш залепив вештачки (не оние,четка,оние долгите,малце поретки,наводно за поприроден изглед),не ми ја увидоа разликата,освен на светлина кога почнаа да сјаат,па го расипаа впечатокот! :D
    Мајка ми што вика,трепки ластовици,а баба ми,трепки во три реда никнати! :D

Бреј жени...ете ви буквално значење,дубење на трепавици.Нема за што,кај гз,кук,што ти не,тема трепавици! :D

16. KittyT

KittyT Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2011
    Пораки:
    211
    Допаѓања:
    121
    Најмалце од се си ги сакам трепкиве. Не ми се извиткани, па уште и светли ми се на краевите и така ми изгледаат пократки и плус по ретки, а всушност не ми се толку ретки. Среќа постојат тоа виткачите на трепки и секакви маскари па за излегување и некако ми доаѓаат на ред. :worried:

17. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Можеби звучи смешно, ама мене никогаш не ми биле поубави трепките како после спиење со вакво ставено на очи. :lol:
    Вадам маската, одам да се расонам и си ги гледам трепките. Си викам Боже мој, што ми се десило? Па одма после тоа маскара им ставив и ако затрепкав малку побрзо, мислам дека ќе полетав :lol:

На lana8, Breezy и KittyT им се допаѓа ова.
  18. Pussycat

Pussycat Истакнат член

Се зачлени на:
    28 април 2011
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    14
    Дали од често користење на вештачки трепки(два пати неделно),со квалитетно лепило незнам како се вика ама е 270 ден,и посалам трепки може да си ги оштетам моите.Значи ко ќе ги вадам не ми се тргаат моите,ама од често користење на лепилото покасно да не ми се изретчат?

19. Smileeee

Smileeee Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2011
    Пораки:
    342
    Допаѓања:
    75
    Задоволна сум си од трепките и мн си ги сакам :*

20. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.799
    Допаѓања:
    100.571
    А да пробате ако имате метален виткач да го загреете со фен па после да ги виткате ,мене така ми помага и подолго време стојат навиткани.Инаку имам ужасни трепки... :puke: