Zdravo , jas imam trepki , no se nerviram , zss sakam pogolemi trepki , isot taka i pogusti no i potemni ... Jas koga gi sminkam soo mojata maskara tie sekako izgledaat pogolemi , no sakam uste pogolemi . Imam drugarka na koja trepkite i se gustii , i dolgi , sto znaci posakuvam i jas isti takvi ... Toa e mojata najgolema zelbaa ... Zatoa ke ve molam dajte mi nekoj sovet kako da gi zgolemam trepkite , osven vestackite trepki , i nadgradbata , znaci sakam ness prirodno ... Zss jas nikogas nemam stavano vestacki trepki , i sega ako mi recete da stavam , ne bi ve poslusala zss mi e strav da ne gi iskinam i moive pri vagjaneto na vestackite trepki , zatoa bi sakala da mi kazete nes prirodno ... Vi blagodaram od napred ... [mod-kirilica:wppyy89u][/mod-kirilica:wppyy89u]
Девојки ве молам за помош.Имам долги и густи трепки, но никако не се виткаат.Пробав и со виткач за трепки ама џабе, по 5 минути се враќаат во првобитна состојба, па ако можи да ми кажете некоја маскара за да ми ги извитка.Џабе се долги и дусти кога седат како церади.Ве молам помогнете ми
Загреј го малку виткачот со фен, ама пази да не ти биде премногу топол да не се изгориш. Така би требало колку толку подолго да стојат навиткани.
Фала на советите денес ќе се капам и ќе пробам.Ве молам кажете ми некоја маскара за виткање на трепките.Знам дека сум досадна и извинете поради тоа,но ми треба важа помош,поздрав
Женски, сакам да ставам вештачки трепки, чисто да пробам како ке ми стојат, али страв ми е само да не ги извадам своите при вадењето. Може ли некоја да ми објасни во кратки црти како да ги нанесам и како да ги извадам после. И ако сте поискусни, некој совет плус
На Гугл има многу видеа, и да знаеш не е ништо страшно, со пракса многу брзо ќе се извежбаш. Прво, ќе ги намачкаш вештачките трепки со лепакот (има еден ЦРН лепак, НЕ го купувај тој, ќе се ушљакаш гарант!!).. Можеш да почекаш 5 секунди, да не ги ставаш одма.. Кога ќе ги ставаш - стави ги малку повисоко од твоите, не ги лепи скроз до твоите. Мене ми е полесно кога ги местам според внатрешната страна на окото, и ги ставам од каде што почнуваат и вистинските. И полека малку ќе го подотвориш окото, да видиш дали ти одговара како се наместени. Затоа што лепакот е уште неисушен, ќе може да ги подместиш или скроз да ги извадиш.. А откако убаво ќе ги наместиш, почекај, не го отварај окото барем минутка... Може на почетокот (првите 2 мин.) да ти тежат, ама после тоа да не ги ни чувствуваш. За вадење - лесна работа, јас ги тегнам од надворешната страна (таму кај што се подолги) кон внатрешната. А откако ќе ги ставиш, можеш да ги изедначиш односно малку подзалепиш ставајќи маскара на твоите и вештачките, или со моливче да ги пополниш “празнините’’.. Се надевам дека ти помогнав малце, и дека ќе пробаш
За поголема должина и густина (заедно одат овие) се препорачува маслиново масло, рицинусово, имаше и нешто друго, ама не се сеќавам. А колку ќе имаат ефект овие, зависи од твоите трепки. А веќе имам постирано едно видео за погусти трепки. Со мешавина од алое вера гел, вазелин, рицинусово и бадемово мислам дека беше, и овој состав се става во некоја стара маскара (која ќе се исчисти убаво) и се користи наутро и навечер, што резултира (да се надеваме) со густи и долги трепкии! Ќе пробам и јас па ќе ви кажам. http://www.youtube.com/watch?v=mPQBk5cA ... ideo_title
Мене ме интересираше колку пати можам да ги искористам вештачките трепки ? Порано имав природни густи трепки но имам една лоша навика со прсти да ја фаќам маскарата и дфа ја гребам ТОа обично на часови од досада И ми се има случено цело снопче од трепки в рака да ми остани И затоа сега сакам со вештачки да пробам Знам кај можам д анајдам , на јутуб имам гледано мал милион видеа за тоа како се ставаат трепките само никаде не се кажува колку пати мошат да се искористат..
^Па ќе видиш во која состојба ќе бидат после секое вадење Кога ќе ги вадиш, чисти ја маскарата и од нив со средството што го користиш за да ја избришеш шминката од очи. Нема конкретно колку пати може да се употребуваат, до тебе зависи како ќе се "грижиш" за нив Јас едни употребувам 3-4 пати максимум
Во последно време забележав дека опаѓањето на моите трепките е поголемо, но секако не е забележително многу...Сакам да знам дали растат нови кога старите опаѓаат?
имам прилино големи трепки и кога ставам римел добиваат прекрасен волумен и ептен се убави,така да за вештачки не сум ни размислувала.. Да растат нови трепки кога опаѓаат старите Спојлер имам слушнато со маслиново масло ако ги мачкаш дека повеќе ќе ти растат(ама не сум пробала лично).
Јас немам баш големи трепки ама слушнав пред некое време дека е убаво да ги мачкаш со вазелин секоја вечер пред спиење. Па решив да пробам и навистина се забележуваат резултати Вазелинот ги зацврстува трепките и го поттикнува растот.
Да растат..Ама сум слушнала растеле ако ги премачкуваш со рицинусово или маслиново масло.. И моите трепки се многу мали..И јас планирам да купувам од ова масло..само незнам каде да го побарам...Веројатно во некоја аптека..
Jaс користам бадемово масло ама за коса... А рицинусово, чичково, кокосово... Сите можни ги има во поголемите супермаркети. Јас купвам од ВЕРО, околу 70тина денари се од ГАЛАФАРМ. Барај ги кај шампоните
Сакам да си купам вештачки трепки,барав наназад по мислењата меѓутоа немаше некои посебно спомнати..до кај 200 и нешто да се не нешто премногу..и да ми препорачате некои добри и лепак исто ..и колку сте задоволни од нив?
незнам колку ќе ти бидам од корист... за лепило земај како во туш (за очи) шо е...во такво паковање,со перце.. мн убо се нанесува на трепките..права линија...милина.... (црно е, околу 200ден..ама 100год ќе го користиш) а еднаш зедов како во тубиче... абе маки мачев да го нанесам лепилото и плус не лепеше убо...и еве до ден денеска ми стој, неупотребено