1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Трепки

Дискусија во 'Лице' започната од Milickaa, 11 март 2010.

1. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.904
    Сега ќе ја направам смесата за трепки со вазелин,алое и маслата. Па ќе почнам редовно да ја користам. Се надевам ќе има позитивен ефект. :)

2. kitty.lover

kitty.lover Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2012
    Пораки:
    601
    Допаѓања:
    351
    Во последно време со трепкиве мака си мачам. ;(
    Од левово око ми се супер, да не речам совршени за мене и моите барања, но затоа десниве... Почетокот е добар, но како одат накај крајот од окото се поретки и поретки и само се скубат самите. Користам Голдер Роуз х4 маскара и бев задоволна и се, ама сега не знам што да правам. Без маскара нема шанса да излезам кога се шминкам, очајни ми се и што е уште потрагично-надоле ми се спуштени и ретки, поделени како на 3-4 делчиња со по одреден број влакненца. :D Од време на време ги виткам за да ги средам ама безнадежно... |(
    Што да правам девојки? Помош, совет, искуство? :?:

*По можност без предлози за вештачки, тоа само се мислам да пробам, но во никој случај не ми е алтернатива засекогаш. :x

На love-cat19 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.904
    Смени ја маскарата. Одбери некоја помалку агресивна маскара и провери и го рокот на траење за секој случај. Најубаво е извесно време да ги одмориш од шминка. Обавезно редовно вади ја шминката, можеш да пробаш со маслиново масло да ја отстрануваш. Хранливо е ,а одлично чисти секаква шминка.

Пробај и со смесата од видеото поставено погоре. Во убаво исчистено тубиче од маскара, стави смеса од алое гел,бадемово,рицинусово масло и вазелин. Нанесувај го редовно. :)

На love-cat19 и kitty.lover им се допаѓа ова.
  4. Xepp

Xepp Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    428
    Е од овие ствари стварно немам ни едно дома, а за ова и не ми се баш купуваат. Чаре? :?:

5. butterfly33

butterfly33 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.100
    Има позитивни ефекти од смесата со алое, вазелин и рицинусово и бадемово ? :)

6. Heidy

Heidy Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2011
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    68
    Aлое каде да најдам?Масло е тоа или што? :?:

7. CrystalNoir

CrystalNoir Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2011
    Пораки:
    389
    Допаѓања:
    92
    ^
    Алоето е растение поточно кактус внатрешноста на листот е во вид на желе.Можеш да си купиш гел од алое го има по аптеки.

Инаку околу темата за раст на трепките прочитав во една книга со природни рецепти совети мешавина од масло од лаванда и рицинусово,јас понекогаш ставам само рицинусово масло и ефектот е видлив за една недела ,повеќе заприметив делува на должината отколку на густината на трепките.

На Heidy му/ѝ се допаѓа ова.
  8. CIA

CIA Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2011
    Пораки:
    1.525
    Допаѓања:
    3.029
    Лелее,абе како се користи овоа алоево,јас имам дома растение,и мислев дека кога ќе го скршиш листот има течност,ама нема(едно проѕирно има,ама ипак не е течност тоа),и сеа како да го употребам? :?:

9. CIA

CIA Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2011
    Пораки:
    1.525
    Допаѓања:
    3.029
    Ениуан?

10. CrystalNoir

Се зачлени на:
    12 јули 2011
    Пораки:
    389
    Допаѓања:
    92
    ^
    Не е течност алоето туку е во вид на желатин и е безбојно како што кажа.Скини еден лист и сечи го на половина и отстранија внатрешноста поточно извадиго тој дел што е како желатин.Е сега зависи за каква намена ти треба,можеш со тоа да се мачкаш на кожата,ако ти треба да го додедеш во нешто ставиго во некој сад и разматиго малку ке стани потечно и сл.....
    Инаку да напоменам растението алое може да почне да се користи дури по две години од кога ќе се насади.

11. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341
    Чирибу чириба, абракадабра ПУФ

Насади си :wasntme:

12. AngelSoul

AngelSoul Активен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2012
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    Ставаш само рицинусово масло? Директно на клепките така? и стварно има ефект? јеии =))

Ааа, имам слушнато дека кога ќе ставиш вештачки трепки, потоа со нивното вадење, од лепакот паѓаат и многу твои. Вистина ? Многу сакам да ставам, ама кај немам многу трепки уште фали да ми попаднат :) :)

13. CIA

CIA Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2011
    Пораки:
    1.525
    Допаѓања:
    3.029

па мене ми треба за тоа рецептот што е напишан 2-3 страни поназад за погусти трепки,ама нз како алоево да го искористам за тоа,ваљда ми треба како течност... :?:

14. CrystalNoir

Се зачлени на:
    12 јули 2011
    Пораки:
    389
    Допаѓања:
    92
    Ставам само рицинусово без никакви додатоци и за две недели трепките се многу подолги повеќе делува маслото на должината отколку на густината,сега ке пробам рицинусово помешано со масло од лаванда така прочитав во една книга со природни рецепти ;)
    Го имам пробано и ова што погоре го кажувате со вазелин алое бадемово и рицинусово масло,но кај мене помалку имаше резултат тоа дури и ми ги иритираше очите.

На AngelSoul му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Macushkaa

Macushkaa Нов член

Се зачлени на:
    18 ноември 2011
    Пораки:
    608
    Допаѓања:
    155
    Вештачки на козметичар не би дозволила да ми местат. Гледав еднашка како и местеа на стринами и она пискаше а не пак уште јас.. уфф али тоа восокот мн јако пецка :envy:

Поубаво 50ден. се паковка да си купиш и лепак дома безболно сама да си ги наместиш! :)

16. AngelSoul

AngelSoul Активен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2012
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    да, ама тоа лепилото се лепи и за твоите трепките така да имам слушнато дека кога паѓаат вештачките ти паѓаат и твоите (дел). за тоа мене ми е :^)

17. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.892
    Допаѓања:
    4.896
    Девојки помагајте. ;( Епа вака мене трепките многу ми паѓаат.Ќе се протријам на око и ќе ми паднат по 1-2 влакненца,сум приметила и ко ќе ставам маскара,па после ко ќе е вадам,да паѓаат,ама тоа нели е нормално. Кажете некое чаре,што да им праам? ;( ;(

18. CrystalNoir

Се зачлени на:
    12 јули 2011
    Пораки:
    389
    Допаѓања:
    92
    ^
    Секоја вечер еден извесен период мачкај ги со рицинусово масло секако ако не ти прави некоја иритација,мене тоа ми помага.

На Anna-Banana му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.904
    Веќе месец дена ја користам смесата од маслата и вазелин за трепките. Трепките никогаш не ми биле поубави од сега. Се мачкам и по неколку пати на ден , неколку секунди работа е и презадоволна сум.

Пред тоа ми беа никакви , искубани и секој ден по неколку влакненца обавезно ми паѓаа. Сега се згуснати и значително пораснати. Супер е смесава. :)

На Artemission му/ѝ се допаѓа ова.
  20. supergirl22

supergirl22 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 октомври 2011
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    11
    Какво е тоа ричиново масло, :o каде го купувате :o имам ретки и кратки трепки :devil: , ќе ми каже ли некој каде го купувате тоа масло? :?: