Сега ќе ја направам смесата за трепки со вазелин,алое и маслата. Па ќе почнам редовно да ја користам. Се надевам ќе има позитивен ефект.
Во последно време со трепкиве мака си мачам. Од левово око ми се супер, да не речам совршени за мене и моите барања, но затоа десниве... Почетокот е добар, но како одат накај крајот од окото се поретки и поретки и само се скубат самите. Користам Голдер Роуз х4 маскара и бев задоволна и се, ама сега не знам што да правам. Без маскара нема шанса да излезам кога се шминкам, очајни ми се и што е уште потрагично-надоле ми се спуштени и ретки, поделени како на 3-4 делчиња со по одреден број влакненца. Од време на време ги виткам за да ги средам ама безнадежно... Што да правам девојки? Помош, совет, искуство? *По можност без предлози за вештачки, тоа само се мислам да пробам, но во никој случај не ми е алтернатива засекогаш.
Смени ја маскарата. Одбери некоја помалку агресивна маскара и провери и го рокот на траење за секој случај. Најубаво е извесно време да ги одмориш од шминка. Обавезно редовно вади ја шминката, можеш да пробаш со маслиново масло да ја отстрануваш. Хранливо е ,а одлично чисти секаква шминка. Пробај и со смесата од видеото поставено погоре. Во убаво исчистено тубиче од маскара, стави смеса од алое гел,бадемово,рицинусово масло и вазелин. Нанесувај го редовно.
^ Алоето е растение поточно кактус внатрешноста на листот е во вид на желе.Можеш да си купиш гел од алое го има по аптеки. Инаку околу темата за раст на трепките прочитав во една книга со природни рецепти совети мешавина од масло од лаванда и рицинусово,јас понекогаш ставам само рицинусово масло и ефектот е видлив за една недела ,повеќе заприметив делува на должината отколку на густината на трепките.
Лелее,абе како се користи овоа алоево,јас имам дома растение,и мислев дека кога ќе го скршиш листот има течност,ама нема(едно проѕирно има,ама ипак не е течност тоа),и сеа како да го употребам?
^ Не е течност алоето туку е во вид на желатин и е безбојно како што кажа.Скини еден лист и сечи го на половина и отстранија внатрешноста поточно извадиго тој дел што е како желатин.Е сега зависи за каква намена ти треба,можеш со тоа да се мачкаш на кожата,ако ти треба да го додедеш во нешто ставиго во некој сад и разматиго малку ке стани потечно и сл..... Инаку да напоменам растението алое може да почне да се користи дури по две години од кога ќе се насади.
Ставаш само рицинусово масло? Директно на клепките така? и стварно има ефект? јеии =)) Ааа, имам слушнато дека кога ќе ставиш вештачки трепки, потоа со нивното вадење, од лепакот паѓаат и многу твои. Вистина ? Многу сакам да ставам, ама кај немам многу трепки уште фали да ми попаднат
па мене ми треба за тоа рецептот што е напишан 2-3 страни поназад за погусти трепки,ама нз како алоево да го искористам за тоа,ваљда ми треба како течност...
Ставам само рицинусово без никакви додатоци и за две недели трепките се многу подолги повеќе делува маслото на должината отколку на густината,сега ке пробам рицинусово помешано со масло од лаванда така прочитав во една книга со природни рецепти Го имам пробано и ова што погоре го кажувате со вазелин алое бадемово и рицинусово масло,но кај мене помалку имаше резултат тоа дури и ми ги иритираше очите.
Вештачки на козметичар не би дозволила да ми местат. Гледав еднашка како и местеа на стринами и она пискаше а не пак уште јас.. уфф али тоа восокот мн јако пецка Поубаво 50ден. се паковка да си купиш и лепак дома безболно сама да си ги наместиш!
да, ама тоа лепилото се лепи и за твоите трепките така да имам слушнато дека кога паѓаат вештачките ти паѓаат и твоите (дел). за тоа мене ми е
Девојки помагајте. Епа вака мене трепките многу ми паѓаат.Ќе се протријам на око и ќе ми паднат по 1-2 влакненца,сум приметила и ко ќе ставам маскара,па после ко ќе е вадам,да паѓаат,ама тоа нели е нормално. Кажете некое чаре,што да им праам?
^ Секоја вечер еден извесен период мачкај ги со рицинусово масло секако ако не ти прави некоја иритација,мене тоа ми помага.
Веќе месец дена ја користам смесата од маслата и вазелин за трепките. Трепките никогаш не ми биле поубави од сега. Се мачкам и по неколку пати на ден , неколку секунди работа е и презадоволна сум. Пред тоа ми беа никакви , искубани и секој ден по неколку влакненца обавезно ми паѓаа. Сега се згуснати и значително пораснати. Супер е смесава.
Какво е тоа ричиново масло, каде го купувате имам ретки и кратки трепки , ќе ми каже ли некој каде го купувате тоа масло?