1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Трепки

Дискусија во 'Лице' започната од Milickaa, 11 март 2010.

1. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.837

:^) нема ричиново масло има рицинусово и може да се купи од аптека или од некој поголем супер маркет. Не ви препорачувам со масла да си ги мачкате трепките зошто може да ви влезе во окото и да ве печи.
    Да не бидам оф топик, за клепките не можам да се пожалам. Долги ми се и нема потреба да ставам вештачки. Добра маскара и тоа е тоа :lol:

2. Artemission

Artemission Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    15.672
    Абе ја не за џабе ја пофалив, шест месеци секојдневно ја користев (сега нешто забушавам) и трепките ми станаа здрави, цврсти, густи и долги. Светли ми се ама со супер маскара се преубави. Дури и сега кога не ја користам се со истиот изглед и квалитет ама ќе се вратам наскоро на старата навика.

Туку ме интересира и другиве што ја користат, Хипстер, ФБИ... Има некаков ефект и подобрување?

На Waka-waka му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Li..Na

Li..Na Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2012
    Пораки:
    339
    Допаѓања:
    45
    Ставав и јас вештачки , убаво изгледа , ама потоа кога ги тргнеш се катастрофа мали , бледи и искинати , ама добро е што пак ми пораснаа :D

4. bejbi19

bejbi19 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2012
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    24
    Никогаш до сега не сум ставила трепки, ни на козметичар ни оние на лепење. Имам долги и густи трепки, многу пати ме имаат прашано дали ми се надградба ама мајка природа такви ми дала :D

5. Lady97

Lady97 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.172
    Допаѓања:
    524
    имам доста долги трепки и вештачки немам ставано зашто кога ќе ставам маскара ми се како вештачки :wasntme:

6. RedHeart

RedHeart Истакнат член

Се зачлени на:
    8 септември 2011
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    47
    Имам мали трепки и сакам малку поголеми ставам маскара ама не е тоа тоа. Кога немам маскара дури не ми се ни познаваат.

7. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    минатото лето имав на мене надградба на трепки-изглеше екстра, само што мајка ми кога ме виде, свати дека не е од маскарата :lol:
    а пред 2 недели прашав за наградба на свилени трепки во салонот ина Бубе студио ИН-ги немаат на лагер, ги носат само по порачка и чинат од 150-200 евра :)-кога го дознав ова, ме мавна еден шок, незнаев каде е вратата за да излезам :D

8. buterfly18

buterfly18 Активен член

Се зачлени на:
    27 јули 2012
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    2
    Девојки смеса од алое гел,бадемово,рицинусово масло и вазелин треба за да се направи смесата? Дали се ова го има во Аптека? И колку пари отприлика би било се заедно?

9. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.904
    Прво ќе земеш некоја стара маскара. Ќе го извадиш внимателно тоа едно како капаченце на отворот на шишето. Потоа убаво ќе го измиеш. Доволно е чисто кога нема да излегуваат црнила кога ќе поминеш со палома внатре. Потоа ќе го наполниш со смесата. Се става вазелин ( околу 70 ден. е) , рицинусово и бадемово (двете исто по 70-80 ден.) и алое гелот( неговата цена варира обично над 100 ден. е зависи кој, во Зегин има еден околу 240 ден, чини). Да се можеш да си купиш од аптека или од супер маркет.

10. buterfly18

buterfly18 Активен член

Се зачлени на:
    27 јули 2012
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    2

Фалааа многуууу :) Waka-waka а ти си ја користела? Ти помгнала?

11. Rakce19

Rakce19 Активен член

Се зачлени на:
    14 јули 2012
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    0
    Дали имате искуство со надградба на прамени за погусти трепки.Дали сте задоволни и како се движат цените :)

12. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.013
    Превземено од интернет:

Трик за побрз раст на трепките
    Доколку не сте задоволни со должината и волуменот на вашите трепки овој совет ќе ви биде од корист. Пронејдете ја старата маскара, добро исперете ја четкичката и исушете ја. Секогаш пред да отидете на спиење извршете ја вашата вообичаена хигиенска навика со мал додаток. Четкицата од маскарата натопете ја со масло од рицинус и со него намачкајте ги трепките. Оваа постапка потребно е да ја повторите минимално 3 пати неделно за што побрзо да дојдете до саканите резултати.

На lackygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  13. KittyT

KittyT Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2011
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    112
    Епа баш ми е во план да го испробам ова и да видам како и колку ке делува! :)))

14. Bunny2

Bunny2 Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    1.301
    Допаѓања:
    1.639
    Знаете некој добар и ефтин лепак за вештачки трепки? :^)

15. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.186
    Допаѓања:
    23.208
    Женски пред некој ден си ги праев веѓите и со ножичката окото ми беше подотворено и си ги секов трепките и сеа на средина ми се кратки а од по страните долги и не знам шо да му прам ептен грдо изгледа, вештачки имав ама за 2 дена и ми паднаја :worried:

16. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.013
    Bunny2,лепак за трепки од фирмата елисе е 80ден. феноменален е

На Bunny2 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.905
    Допаѓања:
    81.175
    Ади, многу се познава исеченото ?
    Пробај да ги мачкаш со рицинусово или маслиново масло неколку пати на ден. Јас имав одлични резултати со маслиновото масло, а го нанесував со стара (претходно нели, убаво исчистена) четкичка од маскара. Би требало да ти пораснат малку побрзо од очекуваното.
    Не ставај вештачки, подобро ставај повеќе маскара за издолжување на трепките таму на средина каде што е исеченото, би требало да не се познава толку. :?:

На Adi888 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.186
    Допаѓања:
    23.208
    ^^ Мишела, Немам усб да ги сликам и да видиш ама се познава има многу разлика од едната до другата :worried: , Инаку таква маскара користам за издолжување, ама сепак не е истото како другата, пробвам да ги изедначам.
    Значи со маслата има ефект? :)

19. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.013
    ^незнам ова изедначување на што мислеше-ама ако си мислела да ги потскратиш и другите-немој.
    подобро вака и чекај, отколку да ги исечеш.

20. Artemission

Artemission Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    15.672
    Ставај потемна сенка на очите за да не доаѓаат до израз и чекај ги да пораснат.
    Изедначување само ако ја скратиш и другата, али мислам дека тоа би било премногу.
    :)