нема ричиново масло има рицинусово и може да се купи од аптека или од некој поголем супер маркет. Не ви препорачувам со масла да си ги мачкате трепките зошто може да ви влезе во окото и да ве печи. Да не бидам оф топик, за клепките не можам да се пожалам. Долги ми се и нема потреба да ставам вештачки. Добра маскара и тоа е тоа
Абе ја не за џабе ја пофалив, шест месеци секојдневно ја користев (сега нешто забушавам) и трепките ми станаа здрави, цврсти, густи и долги. Светли ми се ама со супер маскара се преубави. Дури и сега кога не ја користам се со истиот изглед и квалитет ама ќе се вратам наскоро на старата навика. Туку ме интересира и другиве што ја користат, Хипстер, ФБИ... Има некаков ефект и подобрување?
Ставав и јас вештачки , убаво изгледа , ама потоа кога ги тргнеш се катастрофа мали , бледи и искинати , ама добро е што пак ми пораснаа
Никогаш до сега не сум ставила трепки, ни на козметичар ни оние на лепење. Имам долги и густи трепки, многу пати ме имаат прашано дали ми се надградба ама мајка природа такви ми дала
Имам мали трепки и сакам малку поголеми ставам маскара ама не е тоа тоа. Кога немам маскара дури не ми се ни познаваат.
минатото лето имав на мене надградба на трепки-изглеше екстра, само што мајка ми кога ме виде, свати дека не е од маскарата а пред 2 недели прашав за наградба на свилени трепки во салонот ина Бубе студио ИН-ги немаат на лагер, ги носат само по порачка и чинат од 150-200 евра -кога го дознав ова, ме мавна еден шок, незнаев каде е вратата за да излезам
Девојки смеса од алое гел,бадемово,рицинусово масло и вазелин треба за да се направи смесата? Дали се ова го има во Аптека? И колку пари отприлика би било се заедно?
Прво ќе земеш некоја стара маскара. Ќе го извадиш внимателно тоа едно како капаченце на отворот на шишето. Потоа убаво ќе го измиеш. Доволно е чисто кога нема да излегуваат црнила кога ќе поминеш со палома внатре. Потоа ќе го наполниш со смесата. Се става вазелин ( околу 70 ден. е) , рицинусово и бадемово (двете исто по 70-80 ден.) и алое гелот( неговата цена варира обично над 100 ден. е зависи кој, во Зегин има еден околу 240 ден, чини). Да се можеш да си купиш од аптека или од супер маркет.
Дали имате искуство со надградба на прамени за погусти трепки.Дали сте задоволни и како се движат цените
Превземено од интернет: Трик за побрз раст на трепките Доколку не сте задоволни со должината и волуменот на вашите трепки овој совет ќе ви биде од корист. Пронејдете ја старата маскара, добро исперете ја четкичката и исушете ја. Секогаш пред да отидете на спиење извршете ја вашата вообичаена хигиенска навика со мал додаток. Четкицата од маскарата натопете ја со масло од рицинус и со него намачкајте ги трепките. Оваа постапка потребно е да ја повторите минимално 3 пати неделно за што побрзо да дојдете до саканите резултати.
Женски пред некој ден си ги праев веѓите и со ножичката окото ми беше подотворено и си ги секов трепките и сеа на средина ми се кратки а од по страните долги и не знам шо да му прам ептен грдо изгледа, вештачки имав ама за 2 дена и ми паднаја
Ади, многу се познава исеченото ? Пробај да ги мачкаш со рицинусово или маслиново масло неколку пати на ден. Јас имав одлични резултати со маслиновото масло, а го нанесував со стара (претходно нели, убаво исчистена) четкичка од маскара. Би требало да ти пораснат малку побрзо од очекуваното. Не ставај вештачки, подобро ставај повеќе маскара за издолжување на трепките таму на средина каде што е исеченото, би требало да не се познава толку.
^^ Мишела, Немам усб да ги сликам и да видиш ама се познава има многу разлика од едната до другата , Инаку таква маскара користам за издолжување, ама сепак не е истото како другата, пробвам да ги изедначам. Значи со маслата има ефект?
^незнам ова изедначување на што мислеше-ама ако си мислела да ги потскратиш и другите-немој. подобро вака и чекај, отколку да ги исечеш.
Ставај потемна сенка на очите за да не доаѓаат до израз и чекај ги да пораснат. Изедначување само ако ја скратиш и другата, али мислам дека тоа би било премногу.