Случајно наидов на фб страна, за фарбање трепки нешто... зар е возможно нивно фарбање, ако е така баш би сакала некоја темна боја, дека моите се смеѓи како косата, и без маскара не ми се допаѓаат... ако знае некој нешто нека сподели мислење, инаку пред некој ден го порачав серумот од орифлејм за раст,го имаше пишано една феминка, па ке видиме резултати дали ќе има
Имам убави трепки. Некогаш знам да им ставам маскара многу па да ми изгледаат како вештачки. Немам проблеми со нив.
Луге решив да пробам рицинусово масло да ставам на трепките иако ми се долги и густи.. паа ке ми објасни некој како се прави тоа.. колку пати на ден? дали после тоа се мие или нешто сл?
Ако имаш стара маскара исушена капни во маскарата и помини низ трепките,практикувај навечер кога ќе легнуваш.Инаку не се вади маслото тоа е поентата!
Трепките можеби ми се омилен дел како склоп со очите и веѓите и при шминкање нив најмногу ги истакнувам. Имам огромни, црни, густи трепки и со еден слој маскара изгледа ко да сум ставила вештачки.
Имам густи трепки ама сакам погусти . Понекогаш со маскарата се заборавам, па до нос долги ги правам од мерак
Имам ретки трепки односно повеќе влакненца формираат како едно големо влакно и имам на маили растоание каде немам воопшто треки.. Некој лек за погусти трепки т.е. за растење нови трепки?
Имам многу кратки трепки но користам маскари и некои помагаат па ги прават поголеми и им даваат екстра волумен. Значи се е до маскарата.
Може да си се пофалам дека трепките ми се заштитен знак Долги густу секогаш ме прашуваат дали ми се вештачки
Нели е темава за вештачки трепки,а не за фалење дека имате убави природни трепки ? Има различни облици на вештачки трепки ,мене најубави ми се мачкестите,за да ми го закоси окото.Дефинитивно најубави се аура,но не се лоши и тие од пазар,најбитен е лепакот ми се чини. Значи девојки, некогаш и друга намена имаат трепките,само поради тоа ги користам јас а мислам и многу други. Извинете за овој пост,ама неколку пати се израдував дека има нов пост на темава и отворам и што ќе видам...Ако не ги користете не ни пишувајте кога нема што да кажете.
Девојки препорачајте ми добар лепак? Ми земала сестра ми еден, ама се нашминкав прекрасно и да ставам трепки, кога ставив од тој лепакот цело око ми се насолзи, почнаа солзи да ми течат и страшно да ме пече и цела шминка се размачка, а саат време се шминкав , па гадно се изнервирав. Изгледа до лепакот е, јас сум ставала со друг лепак и не сум имала проблем, така да не сум алергична на тоа сигурно, ама ете сеа пробав сама и катастрофа. Се согласувам дека какви и да се трепките се е до лепакот, па сум во потрага по добар лепак што ќе ги држи?
Јас од Elisse го користам само многу е малечко и некако непрактично ми е, околу 80 денари е. Нон стоп го спомнуваат некој црн лепак,не сум сигурна ама мислам од Аура дека е и планирам тој следно да го земам и онака овој што го имам готов е
Бидејќи сум нова со ставањево трепки (еднаш купив со лепаче и ми се одлепија дур стигнав до автобуска), може да ми кажете кај ги купувате, колку пари се и колку пати може да се користат истите?