Трепки

Discussion in 'Лице' started by Milickaa, Mar 11, 2010.

1. karina8

karina8 Популарен член

Постојат посебни средства за ова т.н. глу римувер и многу вршат работа. Штета што кај нас ги нема.

Инаку џабе со маслото ако е ладно, лепакот е тврд и потешко ќе биде. Пробај прво со жешка вода да ги измиеш трепките па после со масло помини. Најдобро ти е маслиново extra virgin, нерафинирано, баш пред малце земав од Кам, големи шишиња се за готвење, ама многу подобри се и за кожа, коса, трепки, за разлика од тие обичните мали шишенца.
    Можеш да го држиш лицето на пареа, ем ќе си направиш третман на цело лице, ем би требало лепакот да се подразлее, па после со памукче и масло да го извадиш. Загреј вода стави чај од камилица и нека зоврие, па пари го лицето над тенџере со пешкир над глава. Ако немаш маслиново, можеш било какво друго масло, како што рече Мишела, бадемово, чичково, ороево, коксово, рицинусово.. Можеш и масло за тело обично.

2. SnowWhite8

SnowWhite8 Популарен член

Имам рицинусово дома ставив на трепката и колку толку се извади лепакот ама со него и цел куп трепки ;(

3. Healthy18

Healthy18 Активен член

И јас сум во истата ситуација, ми отидоа сите трепки, што да направам? Растат ли нови...

4. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

^ Повели

5. love-cat19

love-cat19 Активен член

Од овие пусти маскари сите трепки ми попаднаа,Најлошо е што некои ми викаат дека трепки не растеле ,а јас па после секое бришење на маскара ми паѓаат најмалку по 4 трепки ,не знам зошто,порано ми беа појаки трепките,сега брзо ми паѓаат доволно е да се почешам на трепки и една мора секако да падне.Сакам густи,ама таман едни пркнале други паѓаат и ко ке видиш пак на почетокот сум. Нема да ставам маскара на пример две недели ама ич апсолутно,и кога ке ми бидат баш онака добри на место,ке ставам за излегување ,тогаш ми се најкул трепките,густи,извиткани,ама после бришење на маскарата со влажно марамче мора да испопаднат некои. Ништо не помага. :( Очајна сум. ;(

6. Elena69221

Elena69221 Популарен член

^ мачкај ги со вазелин или некое друго масло. Мислам дека така прочитав негде

love-cat19 likes this.
  7. IvanovskaM

IvanovskaM Истакнат член

А да пробаш вака, отстранувај ја маскарата со млака вода и некое сапунче, на пример Дав или купи си специјално средство за вадење шминка, има и посебни само за очи има и за цело лице. И после на памукче натопи маслиново масло и ем ќе дочистиш тоа што останало, ем ги негува. Тоа триење со влажни марамици мене ми е чиста глупост, прво не може убаво да исчистат, второ нормално кога ги триеш ќе се откорнат.

love-cat19 likes this.
  8. April87

April87 Популарен член

Маскарата единствено ја вадам со млака/топла вода и сапун или гел (зависно од тоа со што го мијам лицето, но со сапун ми е подобро). Со марамчиња или млеко/тоник ми се чини не може целосно да се извади маскарата. Тапкајте со вода колку да омекнат трепките па потоа ставете од сапунот/гелот и исплакнете, ако е потребно повторете 2-3 пати, бидејќи има некои маскари кои потешко се вадат од кожата околу очите. :)

love-cat19 likes this.
  9. beauty.me

beauty.me Истакнат член

Јас користам лепак на Аура и многу сум задоволна, и кога го нанесуваш а и кога ке се исуши бојата му е црна.

10. koritsaki

koritsaki Moderator Staff Member

Дали си ги користела и трепките на Аура? Дали може да ми кажеш како потоа се вадат вештачките трепки?

11. beauty.me

beauty.me Истакнат член

Трепките не се вадат толку лесно, но не и да ги тегнеш па и сите трепки да ги извадиш, значи трајноста е доста солидна.. На аура ги немам користено трепките јас ги имам на elise преубави ми се во дм маркетите ги има.

koritsaki likes this.
  12. m3a3c3a3

m3a3c3a3 Истакнат член

како го нанесувате тој сериумот од орифлејм на трепките..само се поминува со четчето одозгора над трепките или??? (ке ми стигне за некој ден и обавезно ке ве известувам за резултатите : ) )

SnowWhite8 likes this.
  13. cooll

cooll Популарен член

Се става само на коренот од трепките.  :D  

14. Buterfly2576

Buterfly2576 Истакнат член

Девојки сакам да си ставам трепки или јас да си ги залепам или на козметичар...Е сега сакав да ве прашам за ваши искуства каде би можеле да ми ги залепат трепките а да не е многу скапо,да е квалитетно и убаво илии каде би можела да купам лепак и трепки и по која цена отприлика.
    Фала многу однапред :D :D :D

15. I.want.to.sleep

I.want.to.sleep Популарен член

Малку глупаво прашање :$
    Прво трепките се виткаат со виткач за трепки па се става маскара или обратно?

16. Nana19

Nana19 Популарен член

како сакаш ти ...но јас кога ги виткав порано прво ги виткав па потоа маскара и потоа пак мааалку ги подвиткав бидејки кога прво ставав маскара па ги виткав некако ми се лепеа едни со други

I.want.to.sleep likes this.
  17. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Сум ставила само за матура и ќе ставам здравје боже за свадба. Онака не ставам, немам ни потреба зашто имам задоволителни трепки. :makeup:

18. m3a3c3a3

m3a3c3a3 Истакнат член

Девојки ова дефинитивно помага но за да не се повторувам прочитајте во темата Омилени продукти на месецот.

19. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Јас имам многу долги трепки.Секогаш ме прашуваат дали ми се вештачки. :lol:
    Иначе,девојки дали може некоја да ми препорача маскара што му дава волумен? :?:

20. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Devojki ricino masloto pomagase za rast na trepkite ili poveke se isplaka da go zemam toj serumot of Oriflame? Se izv za lat.