Постојат посебни средства за ова т.н. глу римувер и многу вршат работа. Штета што кај нас ги нема. Спојлер Инаку џабе со маслото ако е ладно, лепакот е тврд и потешко ќе биде. Пробај прво со жешка вода да ги измиеш трепките па после со масло помини. Најдобро ти е маслиново extra virgin, нерафинирано, баш пред малце земав од Кам, големи шишиња се за готвење, ама многу подобри се и за кожа, коса, трепки, за разлика од тие обичните мали шишенца. Можеш да го држиш лицето на пареа, ем ќе си направиш третман на цело лице, ем би требало лепакот да се подразлее, па после со памукче и масло да го извадиш. Загреј вода стави чај од камилица и нека зоврие, па пари го лицето над тенџере со пешкир над глава. Ако немаш маслиново, можеш било какво друго масло, како што рече Мишела, бадемово, чичково, ороево, коксово, рицинусово.. Можеш и масло за тело обично.
Од овие пусти маскари сите трепки ми попаднаа,Најлошо е што некои ми викаат дека трепки не растеле ,а јас па после секое бришење на маскара ми паѓаат најмалку по 4 трепки ,не знам зошто,порано ми беа појаки трепките,сега брзо ми паѓаат доволно е да се почешам на трепки и една мора секако да падне.Сакам густи,ама таман едни пркнале други паѓаат и ко ке видиш пак на почетокот сум. Нема да ставам маскара на пример две недели ама ич апсолутно,и кога ке ми бидат баш онака добри на место,ке ставам за излегување ,тогаш ми се најкул трепките,густи,извиткани,ама после бришење на маскарата со влажно марамче мора да испопаднат некои. Ништо не помага. Очајна сум.
А да пробаш вака, отстранувај ја маскарата со млака вода и некое сапунче, на пример Дав или купи си специјално средство за вадење шминка, има и посебни само за очи има и за цело лице. И после на памукче натопи маслиново масло и ем ќе дочистиш тоа што останало, ем ги негува. Тоа триење со влажни марамици мене ми е чиста глупост, прво не може убаво да исчистат, второ нормално кога ги триеш ќе се откорнат.
Маскарата единствено ја вадам со млака/топла вода и сапун или гел (зависно од тоа со што го мијам лицето, но со сапун ми е подобро). Со марамчиња или млеко/тоник ми се чини не може целосно да се извади маскарата. Тапкајте со вода колку да омекнат трепките па потоа ставете од сапунот/гелот и исплакнете, ако е потребно повторете 2-3 пати, бидејќи има некои маскари кои потешко се вадат од кожата околу очите.
Јас користам лепак на Аура и многу сум задоволна, и кога го нанесуваш а и кога ке се исуши бојата му е црна.
Дали си ги користела и трепките на Аура? Дали може да ми кажеш како потоа се вадат вештачките трепки?
Трепките не се вадат толку лесно, но не и да ги тегнеш па и сите трепки да ги извадиш, значи трајноста е доста солидна.. На аура ги немам користено трепките јас ги имам на elise преубави ми се во дм маркетите ги има.
како го нанесувате тој сериумот од орифлејм на трепките..само се поминува со четчето одозгора над трепките или??? (ке ми стигне за некој ден и обавезно ке ве известувам за резултатите : ) )
Девојки сакам да си ставам трепки или јас да си ги залепам или на козметичар...Е сега сакав да ве прашам за ваши искуства каде би можеле да ми ги залепат трепките а да не е многу скапо,да е квалитетно и убаво илии каде би можела да купам лепак и трепки и по која цена отприлика. Фала многу однапред
како сакаш ти ...но јас кога ги виткав порано прво ги виткав па потоа маскара и потоа пак мааалку ги подвиткав бидејки кога прво ставав маскара па ги виткав некако ми се лепеа едни со други
Сум ставила само за матура и ќе ставам здравје боже за свадба. Онака не ставам, немам ни потреба зашто имам задоволителни трепки.
Девојки ова дефинитивно помага но за да не се повторувам прочитајте во темата Омилени продукти на месецот.
Јас имам многу долги трепки.Секогаш ме прашуваат дали ми се вештачки. Иначе,девојки дали може некоја да ми препорача маскара што му дава волумен?
Devojki ricino masloto pomagase za rast na trepkite ili poveke se isplaka da go zemam toj serumot of Oriflame? Se izv za lat.