Го ставам со чепкалки за уши но сега немам проблем, најверојатно многу ставав па затоа и ми влегуваше во очите. А инаку трепките драстично ми се издолжија и згуснаа за 2 недели редовно ставање на рицинусово масло пред спиење. Ќе продолжам да ставам па можеби ќе прикачам и фотографија, исто така сега многу поретко користам маскара бидејќи така природни изгледаат многу убаво.
Земи рициниусово масло и ставај го на коренот на трепките пред спиење. Можеш и да го помешаш со кокосово или бадемово за да не е толку густо. За неколку недели би требало да има видливи резултати. Пробај да не ги оптоваруваш трепките со премногу маскара , и ако веќе ставаш маскара тргај ја нежно .
Никогаш не сум ставала вештачки трепки, а и немам потреба бидејќи моите се доста големи. Многу ми имаат кажувано дали носам вештачки трепки јас и велам тие се мои, природни ми се големи, а пак кога им ставам римел се уште поголеми.
Имам многу густи и предолги природни, па затоа вештачки досега само еднаш имам носено - на матурата. Денес ги загледав трепките и лепаците на Aura во DM, па ќе сака ли некоја да ми објасни која е разликата меѓу црниот и проѕирниот лепак и кој е поквалитетен, видов иста цена се, па не ми е јаснa разликата?
И двата имаат ист квалитет и лепат подеднакво добро. Црниот е добар за ако сакаш да не се забележува дека имаш вештачки трепки, ќе личи како да имаш eyeliner или маскара за разлика од белиот што е поприметлив
Мене белиот, т.е. проѕирниот лепак од Аура ме печеше малку, ми солзеше окото нелолку пати и верувам дека е од него затоа што со друг лепак не ми се случуваше така. Црниот ми е во ред, немам таков проблем од него.
Само што ми стигнаа трепкиве и не знам да ги ставам, некој туторијал ако може? Не се како класичните, не се виткаат некако. Можеби поединечно треба да се ставаат, нз. А има коментари како се презадоволни сите.
Чинам ова се трепки за надоградба- свилени трепки. Се ставаат на самото влакно со посебен лепак за таа намена.
Јас ги користам повеќе пати, 4-5 најмалку, но мора да се внимава. Јас не нанесувам маскара на нив, внимателно ги одлепувам од капаците после користење, го отстранувам лепакот и ги враќам назад во опаковката. Изгледаат како нови.
Девојки предложете ми трепки но не сакам многу долги исто и лепак добар Тие на аура само во дм ли ги има бидејки не сум од Ск..Благодарам
Јас веќе одамна имам еден пар од Аура, 01 број се, најприродните што ги најдов и престанав да бројам колку пати ги имам користено. Сум ставила и маскара на нив и видов во едно видео на Јутуб од Shaaanxo таа ги потопуваше во вода за остранување на шминка, имаше една мала чинија и си ставаше цела ноќ да поседат и после сабајле со марамче само ги бришеше и толку, како нови беа. Јас така правам на секои 2-3 носења и ги ставам после во нивната кутија и сеуште се како нови.