Со некое масло, нежно да ги протриеш. Маслиново, бадемово или било кое друго. Евентуално ако имаш двофазен или маслен отстранувач на шминка.
+1 И многу се квалитетни јас ги имам веќе еве 2 години. Само треба нежно со нив и да се чистат од лепак внимателно јас со игла ги чистам топење никако.
Трепките веќе една година ми се спуштени надоле и од пред 2 месеци си купив од тоа што е за издигнување на трепките. Ќе се издигнат и после некое време пак ќе се вратат надоле. Ми пречат на гледање на едното око. Како на друг начин можам да ги дигнам нагоре освен со тие како ножички што се кои се бескорисни?
Пробај откако ќе нанесеш маскара уште еднаш да ги извиткаш со тоа. Инаку постои и трајно виткање на трепките, кое се разбира не е навистина за секогаш, туку трае неколку месеци.
Не знам искрено, но прогуглај лифтинг на трепки, скоро во сите поголеми салони го има. Јас го најдов ова
Јас за 1ви април за маскенбал ги земав на Aura трепките бр.10 и немам претходно користено вештачки трепки За прв пат користење супер ми стоеја, нормално вежбав претходно дома како да ги нанесам и се, ама вечерта одлично стоеја и сум презадоволна и од лепакот и од самите трепки.
Дали некаде во Скопје ставаат квалитетни свилени трепки, ама природно да изгледаат, нешто како сликава? Под квалитетни мислам да не почнат да паѓаат после неколку дена. Сите реклами на ФБ и инста за салони за трепки се со вакви резултати, што ми е страшно неубаво
Густината си ја бираш сама. Има неколку сетови: classic, soft volume, volume, volume mix, mega volume...Ова од втората слика е mega или russian volume. Должината се определува според твоите природни трепки.
Јас нонстоп носам свилени трепки, препрееелесно нешто ми скратува барем 10 мин од секојдневното дотерување, и без шминка си ТОП
Маја каде ставаш трепки и која цена? Порано ставав во Ројал мислам се вика, во Лептокарија плаќав солидна сума од 1200-1400, а трепките почнуваа да ми паѓаат после неколку дена, и покрај убава нега, без маскара, масла и со редовно чешлање. Сакам пак да ставам ама барем 3-4 недели да издржат без да останам расчупана цела.
Другарка ми идеше у Ројал , и на нес брзо и паѓаа незнам зашто.. Јас ти пишав пп, ги правам во Бутел 1-1200/1000 некад се а корекциите по 650 плаќам Пиши ми ќе ти прстам бројче ско сакаш