Каде можам да купам гумички за виткач? (Не онлајн) Имам два, не сакам да купувам трет само поради гумичката.
Немам користено виткач за трепки а сакам да пробам. Имам долги и густи но сакам да ги подигнам. Имам гледано видеа кај шо си ги кинат трепките и страв ми е да не ми се случи и мене тоа.
Ако виткачот ти е чист и на него или на трепките немаш остатоци од маскара, не верувам дека би си ги скинала.
Сакам да направам lash lift, па прашањето ми е дали можам да имам некаква лоша реакција од техниката? Имам гледано видеа од девојки со целосно залепени/затворени очи и подуени ама не знам дали е тоа реакција при лепење свилени трепки или со lash lift.
Moze,kolku sto znam lash lift praat so nekoja kiselina za da se izvitkaat taka i da stojat,iskreno ne bi rizikuvala ni za lash lift ni za svileni poso moze bez trepki da ostanam
So svileni i toa kako mozes da ostanes bez trepki site devojcinja sto gi znam im padnaa nivnite a otidoa kaj “poznati” da pravat.
Свилените паѓаат тогаш кога паѓаат природните. Тоа е нормален процес. Трепките се регенерираат на од прилика секои 40 дена. Само што додека немаш свилени трепки тоа е незабележително, а со нив нормално дека се приметува, па затоа постои таа заблуда дека заради свилени ги губиш природните.
Јас сега немам асални трепки уште па и без тие да останам Свилени не планирам во никој случај, лифтингот ми изгледаше доста поприроден ама штом може да се јави и од тоа несакана реакција ќе подразмислам.
И од двете можеш да имаш лоша реакција, пред се зависи од професионалноста и хигиената на оној кој ти ги прави. Ретко кој добива алергиска реакција на продуктот, најчесто е заради нехигиена. Доколку се плашиш од продуктите кои ги користат, секогаш можеш да прашаш и да ти објаснат. VD Brow Lash топло ти ги препорачувам. Можеш да ги ѕирнеш на инста, или пак да им се јавиш. Прељубезни и професионални. Зборувам за lash lift, да не правиме збунки.
Не ми се толку ретки и кратки, проблемот е што не се воопшто извиткани и поради тоа личи како да немам трепки. Плус кога ги виткам со виткач и маскара кога ќе ставам, ефектот трае дур да искочам од дома и потоа пак се спуштаат. @DojaCat Ти благодарам многу, ќе ги погледнам на инста.
Moja preporaka ti e da stavas ricinusovo ke vidis kolku ke imas podobruvanje za mesec dena,kupi ubava kvalitetna maskara i koga ke ti se saka zalepi vestacki i gotovo. Da ti otecat ocite i da ti se vcrvat ne e bas mala rabota rizik e. Nego da prasam usput, vi se desilo na ednoto oko trepkite da vi se perfektni a na drugoto kako retardirani?ne mi se isti
Проблемот е што имам сменето премногу маскари и ниедна ми се нема погодено, ставав и рицинус и навистина ми изгледаа издолжени трепките ама џабе кога како стреа ми стојат. Ни маскара ни виткач не помагаа а вештачки ептен за некои пригоди лепам дека не ми се удобни на окото.
Darba e da se ima ubavi,crni,dolgi,izvitkani trepki.Mene mi se taman ama plavi. A da ja probas taa Eyeconista od catrice? Idi vo temata za maskara ima slika kako izgleda,po preporaka na @Dream-Girl i @koritsaki ja zemav epten e dobra. Mene najdobra maskara mi e better than sex gi pravi kako veshtacki ama ne mozam da ja kupam deka nema sega idenje vo stranstvo..