1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Трепки

Дискусија во 'Лице' започната од Milickaa, 11 март 2010.

1. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.059
    Препорачајте ми какви трепки траат подолг период
    И студио каде прават добро,и искуства некоја имам слушнато дека потоа природните трепки стануваат поретки

2. Ognena*

Ognena* Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2020
    Пораки:
    252
    Допаѓања:
    872
    Zdravo @Emotional123
    Gledam aktivna si vo temata za trepki, pretpostavuvam toa i rabotis pa da te prasam nesto, ako ne e problem.
    Imeno vcera staviv nadgradba na trepki, snopčinja, mi gi lepese so lepak za svileni trepki.
    Od kako mi gi stavi, narednite 2, 3 saata nekontrolirano mi tecea solzi, me pecea ocite i se mi se gledase zamagleno. Poslem tie 3 saati pecenjeto pocna da se namaluva ama me bolea mnogu ocite i seuste gledav zamagleno. Sabajlevo stanav uste osekam nelagodnost na ocite. Devojkata sto mi gi stavase vika normalno e kaj nekoi takva reakcija. Normalno li e stvarno, i od sto moze vakva reakcija da ima?

На ludamaja10 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.582
    Допаѓања:
    40.011
    Нормално е благо печење во првите минута, две од кога ќе заврши да ти става трепки и кога ќе отвориш прв пат очи.
    Се што трае подолго, не е.
    Реагираш на лепакот или ти се ставени многу блиску до кожата.
    Ако имаш оток, тогаш е лошо.
    Без оток можеш да осеќаш нелагодност кога ќе се миеш/ бањаш.
    Инаку гледам си пишала дека ти ставила снопови.
    Ако мислиш на волумен свилени трепки тогаш е ок. А ако ти ставила снопови пластични со лепак за свилени трепки тогаш под итно да ги вадиш. Ќе ти направи проблем.

На ludamaja10 и Ognena* им се допаѓа ова.
  4. Ognena*

Ognena* Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2020
    Пораки:
    252
    Допаѓања:
    872
    Пластични снопови со лепак за свилени ми стави.
    Сега ги чуствувам океј трепките, видот ми се избистри, болката ја снема, не ни ги осеќам ко страно тело. Ипак да ги вадам?
    1000 ден фрлив за ништо

Прикачени фајлови:

5. Emotional123

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.582
    Допаѓања:
    40.011
    Овие не смеат апсолутно никако да се лепат со таков лепак.
    Овие се многу, многу тешки, ќе предизвикаат предвремено опаѓање на природните. А особено ако природните ти се послаби. На дното имаат како коренче, како топче, па тоа смета. Овие се лепат со обични лепаци.
    Не знам како луѓево си прават Бајрам на мозок со вакви работи, работат со што им дојде при рака.

На staymotivated и ludamaja10 им се допаѓа ова.
  6. ludamaja10

ludamaja10 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2017
    Пораки:
    1.178
    Допаѓања:
    899
    Под итно тоа да го извадиш.. :(

7. Bubamaricka

Bubamaricka Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    1.243
    Допаѓања:
    2.353
    @Emotional123 би те замолила ако не ти е тешко да ми помогнеш, гледам имаш многу познавање на темава. Значи не користам ништо посебно за трепките, никогаш не сум направила нити надградба, два пати во животот сум ставила вештачки трепки и тоа кога сум била на шминкер. Вака мислам здрави ми се трепките. Маскара сега ретко користам и кога користам ја чистам пред легнување. Немам желба за надградба но би сакала за нијанса погусти трепки. Дали може тоа да се постигне со некое масло или серум? И ако може серум да е безбеден за користење во тек на бременост.Ти благодарам однапред.

8. Emotional123

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.582
    Допаѓања:
    40.011
    Она што најмногу се препорачува и е најприродно е рицинусово масло.
    Серумите ретко се погодуваат, а и на секого различен му одговара, нема некој универзален да дава кај сите некои екстра ефекти. Го фалат доста серумот на Евелин ама на пример мене ништо не ми направи.
    Едит. За серумите во бременост не би знаела да ти кажам. Не би требало да сметаат, зоштп тоа се нанесува надворешно и на влакно, номсепак, не ме држи за збор.
    Некој ефект можеш со добра маскара да постигнеш.

На ludamaja10 и Bubamaricka им се допаѓа ова.
  9. Bubamaricka

Bubamaricka Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    1.243
    Допаѓања:
    2.353
    Ти благодарам многу, како да го користам рицинусовото масло, навечер пред легнување? Или нема некое правило?

10. Emotional123

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.582
    Допаѓања:
    40.011
    Нема правило, но така ти е најпрактично

На Anie93 и Bubamaricka им се допаѓа ова.
  11. ena_11

ena_11 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 ноември 2015
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    26
    Има некоја што била во студио Royal и правела свилени трепки да сподели искуство??:inlove:

12. WildNightGirl

WildNightGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2014
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    96
    Ставал некој свилени кај Магдалена Кочани ( mistress makeup) и како е задоволен? Или, препорака за во источна Македонија и искуства(цени?) ..

13. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.498
    Допаѓања:
    105.988
    Девојки , мислење за вештачките трепки на Аура? Наредна недела сум на свадба и прв пат во животот ми дојде идеја да ставам трепки тој ден. Па имам неколку прашања.

Кој број би ми го препорачале? Дали ќе имам проблем ако ги носам цел ден (бидејќи носам леќи , па прашањето ми е да не ми направат проблем на очите)
    Дали по нанесувањето на трепките ќе треба да нанесам маскара? Дали пред нанесувањето на трепките треба да ги исечам според должината на окото? И дали ќе можат да се употребат повеќе пати?

14. Avery

Avery Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    2.736
    Допаѓања:
    14.375
    Мене омилени ми се бр.14, секако зависи од тоа каков ефект сакаш да постигнеш. Овие се доста природни и не делуваат тешко на капаците.
    Не верувам дека ќе ти направат проблем на очите, внимавај само да не ставиш премногу дебел слој лепак, па да ти го иритира окото.
    Фино е да ставиш маскара, убаво ќе се спојат твоите трепки со вештачките и ќе делува поприродно. Доволно е еден слој.
    Пред да ги ставиш измери колку треба да скратиш од трепките. И СЕКОГАШ крати од краевите каде што се најдолги, никогаш од предниот дел каде што влакненцата се кратки.
    Можеш да ги употребуваш пак. Со чупалица внимателно извади го вишокот лепак по носењето на трепките, помини ги со стапче за уши натопено во мицеларна вода за да се извади шминката која останала на нив и врати ги во кутијата за да не ја изгубат полукружната форма.
    И за крај, мој совет за нанесување на трепките е да ги држиш со чупалица, стави тееенок слој лепак и почекај 20-30 секунди да се исуши. Стави си на висина под очите огледалце, симни го погледот надолу и залепи ги трепките централно на капакот, па на внатрешниот дел и на крај повлечи кон надворешниот ( се надевам добро објаснив, има мнооогу видеа на youtube, можеш да погледнеш).
    Поздрав :)

На Anthracite и koritsaki им се допаѓа ова.
  15. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.852
    Допаѓања:
    5.193
    Јас ги имам 01 и 10 и можам да ти кажам дека за некој што носи вештачки трепки само на ептен посебни прилики, супер ги поднесов. 01 не ми се забележуваат, но 10ката се топ! Јас прво ги виткам со виткач на почетокот (го научив тоа од јутуб), исто и моите трепки, ги лепам и потоа ставам маскара.

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  16. CallMeLollita

CallMeLollita Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2018
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    6
    Здраво девојки
    Дали знаете во кој салон во Скопје прават екстра мега волумен? Сменив доста салони но ни едни не ги прават толку густи. Позз

17. Pixi5

Pixi5 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2020
    Пораки:
    329
    Допаѓања:
    325
    Освен со рицинусово, да предложите некој серум од кој сте задоволни за раст на трепки, а да го има во дм?

18. awkey

awkey Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2021
    Пораки:
    1.316
    Допаѓања:
    3.297
    Девојки, предложете ми салон за lash lift у Центар :D

19. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.852
    Допаѓања:
    5.193
    Ќе правам денес лаш лифт за прв пат, па ако може да ме упатите како треба да ги одржувам трепките после, што смее, што не смее? Верувам дека ќе ми кажат таму, но сакам да слушнам и тука мислења со искуство.

20. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    2.989
    Допаѓања:
    14.064
    Треба ли нешто посебно? Јас направив пред недела скоро и ништо не првам :D