Lash remover ти е непотребно малтретирање на око, ќе ставиш кокосово и го оставаш, некое време, ќе се одвојат многу лесно.
Дали има некоја од вас правено лифтинг на трепки во Афродита и колку е задоволна? Ќе сака ли да сподели искуство и колку била задоволна од лифтингот? Дали се оштетуваат од лифтингот ,не би сакала да шетам после без трепки И онака не се шминкам многу ама римелот го обожавам но не сакам да го користам секој ден.
Може да се оштетат ако се користат неквалитетни материјали или ако ги држат киселините над дозволеното време. Во спротивно, не. Ако имаш долги и густи трепки, ќе имаш и добар ефект. На кратки и не толку густи трепки, слаб е ефектот, пак ќе користиш маскара.
Здраво,сакам да ве прашам за искуството кое сте го имале со ставање на свилени трепки. Каква е постапката, колку траат и дали е вистина дека после паѓаат и природните трепки и целосно се уништуваат? Сакам да ставам, но некој ме исплаши и затоа сега барам совет тука.
Се ставаат над твоите природни, траат неполн месец, па правиш корекција Со правилна изработка од страна на козметичар и правилно одржување од твоја, нема да имаш оштетувана на твоите природни
Ја веќе две ипол години носам трепки и не ми се уништени. Ако отидеш кај некој што си ја знае работата не треба да му ја мислиш. Патем има разни видови свилени ( хибрид, YY, руски) коа ставав свилени обични ми траеа неполн месец, али YY над месец траат ( со правилно одржавање и чување секако). И да паднат неколку твои е нормално, пошо де обновуваат( имала немала вештачки), процедура е легнуваш и 1h мижиш, не треба нити да те пече нити боли( нити отпосле).
Нормално е да запече, особено кога ќе отвориш очи. Затоа и се прави со затворени очи. Инаку 1h е пребрзо за таа работа. Или не ги исполнуваат сите или не се ставаат правилно.
Јас редев свилени трепки минатиот месец. Ми ги намести за сат и 40 мин. Не ме болеше нити печеше воопшто ни пред ни потоа. Нормално е да паѓаат и твои трепки зашто се регенерираат а всушност затоа паѓаат и свилените, зацврстени се за твоите трепки. 3 недели ми паѓаа поретко, можеби 1 на ден а потоа почна да се чувствува дека се проретчени.
Точно, можно е да запече кога ќе отвори очи, значи дека лепкот не е исушен( затоа имаат таа пареата и вентилаторче да се исушат пред да се отворат очи). Но кога се затворени ( кога мижиш тие 1 саат)не треба да те пече ( ако пече значи дека неубаво ги залепила фластерчињата). Не е малку зависи кој тип на трепка , и колку е вешт оној кој ти ги става. Ја ставам свилени уу првиот пат е 1х , после корекциите зависи колку имам останато некогаш 45 м некогаш 1 х. Ги мијам чешлам и на 4 недели идам на корекција.
Jas gi pravam kaj lashme.byandrijana pobaraj ja na instagram ke ti gi pise cenite, prviot pat e poskapo korekciite se okolu 1000ka.
Девојки како ги чистите свилените трепки? Мене ми фаќаат како бело во коренот иако ги мијам тоа не излегува. Најверојатно од шминка или не знам.. Многу грдо изгледа како да не сум измила очи. Хелп