Zdravo na site. Pravev trepki kaj lashes by nesic,sakam da vi kazam deka e ogromna utka Trepkive gi osekam na oci kako mi stojat,nemozam ni ubavo da gledam, lichat kako lepeni da se Pazete kade idete osobeno za vakvi bitni raboti
Девојки ставив трепки во Beauty Box Koko и секој ден по едно снопче ми паѓа, а внимавам при одржувањето. Не ги топев првите 24 часа, ги мијам само со вода и пена на Афродита и ги чешлам секојдневно.. Да ми препорачате друг салон или до трепките е?
Предлог за трепки некој со искуство L-curl да каже, за пред одмор пример ..место кај што нема да ми се одлепат за 10дена 2 недели )
Како до погусти и подолги трепки? Предлог за некои серуми, масла…? 3 месеци уназад ставам свилени ама терет ми е, некако не ги чувствувам природно а и набрзо паѓаат, многу често ми иди и скапичко, па сакам природно да ги доведам во ред како што треба
И јас иста бев. А имав доста густи трепки купив од ДМ едно масло демек за да пораснат(нз као се викаше виолетово паковање) не работи баш ама ги мачкав и со кокосово секоја ноќ пред спиење. Долг процес е тхо. Потоа ми се згуснија и пак ставив вештачки и еве сега истиот процес го терам. Ама дур се опоравуваат ништо на нив освен масло а за шминка само туш да не сум бледа мн. Се надевам од помош ќе ти е
Иам дома трепки ама не се целосни туку на делчиња, дали се ставаат врз моите трепките или под трепките, оти гледам на интернет некои ги ставаат овие нецелосните под природните?
Девојки, како ги вадите свилените трепки? Од мојата надградба помина скоро месец, добро се држат ама да бидам спремна кога ќе се проретчат, да не шетам со дупки Во салонот ми рекоа чекај да ти паднат или дојди да ги извадиме Ставате масло и чекате? Ми е страв да не ги искубам моите.
Искрено, за минимум штета по твоите трепки, би ти препорачала да отидеш во салон да ти ги извадат со специјално средство за таа намена. Дома можеш со некое масло, ама не веднаш да триеш, туку да оставиш добро да упие и потоа нежно да повлекуваш со прст во еден правец од коренот на трепката па надоле. И така повеќе пати ( не едно по друго, со паузи ). Навечер можеш да ставаш масло и така да спиеш. Само да знаеш дека веројатноста дека ќе излезат сите од еднаш е многу мала. Затоа, ќе кажам повторно, скрати си ги маките и оди да ти ги извадат