Девојкии ми треба ваша помош. Последниве 6 месеци редовно правам lash lift & tint на трепките, од кои што 2-3 пати го имам веќе истиот проблем. Трепките ми се превиткани и изгледа прелошо. Пробав се што можев масла ова она, ама сепал ништо. Ве молам ако некој знае како да се намали ова или пак студио каде што би ми помогнале (пример со reverse lash lift) споделете
Здраво девојки,ме интересира на правење лашлифтинг на трепки колку време стојат и дали се безбедни по паѓањето (да не се оштетуваат трепките )
Мене ми траат околу 5 недели, редовно ги правам и ми се немаат воопшто оштетено туку напротив, погусти ми се сега отколку пред да почнам да ги правам.
Викањето се прави со киселини. Безбедни се, но има можност за алергиски реакции, може да се остават подолго и да се прециткаат. И да, реално на пократки и поретки трепки и не стои баш убаво, за тоа е подобро надградба.
Ставав класик трепки последен пат пред 1 година во студио Ројал Карпош, не бев оремногу задоволна онака 3ка, сма гледам многу негативни коментари за студиото.. Барајќи во темава наидов на arbis.art beauty и am_makeup lashextensions каде сте задоволни и каде правите може да споделите и цени ако не е проблем.
Здраво, може ли да ми препорачате козметичко студио за лифтинг на свои трепки? Вајлда лифтинг се вика. Прв пат ќе правам, ме интересира и цена.
Во празно и чисто паковче од маскара измешав рицинусово масло и 2 капсули витамин Е. Ставам на трепките веќе 5-6 дена. Знам дека е рано за резултати, ама чисто информативно, имал некој успех со ваква комбинација?
Едно време и јас ставав рицинус на трепките,за да ми се згустнат,зашто ми беа многу искубани и ептен ми се обновија,ми станаа поцврсти и поздрави некако,но треба време сепак.
Отприлика колку долго трае процесот на изработка, пола саат, саат? Знам дека варира од салон до салон, но барем отприлика.
Девојки вчера местев свилени трепки инаку носам околу 3 год, ама вчера за првпат кај едно девојче дома кое наводно имала курс поминато и се претставува како студио на инста а не е...нвм, премногу ме печеше едното око после тоа а денес имам болка. Вечерва ми е летот за дома инаку не живеам во мк. Дали да барам итен термин кај некој доктор или да земам некои капки хелп?
Зошто не и пишеш на неа? Има неколку можни причини. 1. Не ти ги залепила правилно, т.е ти ги залепила на корен 2. Имаш алергија на лепакот 3. Лентите кои ги ставаат под очи ти го иритирале окото. На лекар немаш потреба да одиш, ништо нема да ти направат, а и не е тоа толку страшно. И да е алергија, не смееш да ги вадиш додека не се смири иритацијата, а за тоа треба да пиеш антихистамини. Земи капки, на пример прокулин, би требало да помине. Може и она да ти ги извади ако ти сметаар ама не баш веднаш. Можеш само да ми кажеш каде ги правеше? Ако не сакаш тука пиши ми во порака, да снам дали е истото девојче каде закажа другарка ми
Дали при надградба на трепки, ќе искусам паѓање на моите природни? Обожавам трепки, секој ден си ставам ама мислев и свилени онака да пробам, доколку нема да има штета врз моите.