Трепки

Дискусија во 'Лице' започната од Milickaa, 11 март 2010.

1. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.615
    Допаѓања:
    17.551
    Која цена се движат свилените трепки?

2. sino.o.oka

sino.o.oka Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2020
    Пораки:
    769
    Допаѓања:
    3.685
    Да ми препорачате девојка или салон за свилени трепки од кои сте задоволни, по можност во Кисела Вода или околината.

3. meseceva

meseceva Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јули 2021
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    Здраво на сите. Ве молам за помош. Носев свилени трепки околу 7 месеци, на 3 недели правев корекција. Сношти си ги извадив, ми сметаа, со памук и мицеларна, но останав без моите трепки, исто како да немам. Дали ќе ми се обноват, што е најефикасно да купам, не можам да излезам од дома, не можам да се гледам вака без трепки.
    ;(

4. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.620
    Допаѓања:
    40.110
    Тие со мицеларна не се вадат, си ги искорнала. Си требала да одиш таму да ти ги извадат или со масло за ден-два.
    Рицинусово масло земи, тоа секојдневно ќе го мачкаш и некој серум. Не ставај маскара или трепки обични. За 3-4 недели ќе ти се обноват

5. Goldenrush

Goldenrush Истакнат член

Се зачлени на:
    3 септември 2021
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Здраво, ги гледам Velvet и Rizz Studio за lash lift, дали имате искуство со нив и кои би ги одбрале со тоа што се скоро иста цена и во двете? Прв пат сакам да правам па не сум сигурна каде да одам.

6. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    3.795
    Допаѓања:
    53.467
    После два месеца носење свилени трепки моите се уништија :( пола ги нема.. Како најбрзо да ги опраам моите? И кое е најдобро рицинусово масло?

7. Puellapulchra

Puellapulchra Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2022
    Пораки:
    3.017
    Допаѓања:
    9.610
    Мене тоа од Зегин на Sensilis ми е топ. Ми требаше недела и нешто за да приметам разлика, така да, ќе треба малку време да му дадеш, но ефективно е.

Само стај го на друг дел од кожа, на врат или внатрешен дел на рака, кај бицепс, да видиш да не има некоја реакција, бидејќи сепак на кожа околу очи оди.

Последна измена: 19 март 2025
    На mssuniquee и fbaby им се допаѓа ова.
  8. fbaby

fbaby Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2022
    Пораки:
    1.537
    Допаѓања:
    12.764
    Рицинусовото масло од Sensilis мене многу ми помогна за раст на трепките. Иако само еднаш имав ставено свилени трепки, константно го користам во ноќна рутина и има ефект.
    Најбрзо решение нема, само треба да имаш константна употреба и ќе се опорават со тек на време.

На mssuniquee и Puellapulchra им се допаѓа ова.
  9. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.620
    Допаѓања:
    40.110
    И без масло ќе ти пораснат, од рилика месец ипол дај време, па и помалку ако брзо ти расте коса.

На mssuniquee му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.207
    Допаѓања:
    4.409
    Е зато јас еднаш ставив свилени и не ми паѓа на памет пак

На mssuniquee му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Sonja.majs

Sonja.majs Активен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2025
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    8
    свилените трепки не ги оштетуваат природните, доколку се правилно аплицирани би требало да има подобрување на природните, со оглед на тоа што кога носиме надградба не ги малтертираме природните трепки со маскара која всушност е најголем непријател на природните трепки. Доколку сте ги триеле или ваделе сами е тоагаш е навистина проблем. Се што би треба сега за да ви се оправат трепките е време, со серум или без периодот на раст и развој на едно трепче е ист. Има серуми кои што прават филм околу природното трепче па така мислиме дека ете ми се згуснаа, ист ефект имаме и со маслото од рицинус.

На Emotional123 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Sonja.majs

Sonja.majs Активен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2025
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    8
    од 1000 денари па нагоре, зависи која техника