Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Трепки

Дискусија во 'Лице' започната од Milickaa, 11 март 2010.

1. Miss007

Miss007 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Како до подолги трепки

Имам релативно ретки трепки,и не знам што да користам за нивно згуснување.Имам читано во неколку списанија за маслото од рицинус,па ако некој има пробано некаа пише колку е задоволен и дали има ефект.Или пак да каже свое мислење за некои производи. :)

2. Sanji4ka21

Sanji4ka21 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2010
    Пораки:
    428
    Допаѓања:
    88
    Вчера видов во парфимеријата дека има еден специјален лепок за трепки,проѕирен е,како сјај за уста така изгледа,а четкичката му е како за туш.Ако некој го има користено да ми писе дали е задоволна да знам дали да го купам.Цената му е 100 денари.
    Ова ке заборавев продавачот во парфимеријата ми кажа дека вештачките трепки се лепеле и со проѕирен лак за нокти.

3. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.214
    Допаѓања:
    56.858
    Сањичка те молам не пробувај нешто што содржи ацетон да го ставаш блиску до очите.

Просто се чудам какви "брилијантни" идеи им доаѓаат на некои луѓе :(

На sesilija му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Sanji4ka21

Sanji4ka21 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2010
    Пораки:
    428
    Допаѓања:
    88
    Не ни помислувам да ги лепам со лак за нокти,продавачот ми ја дава таа идеа како демек му ја кажала нкоја муштерика. :fubar:

5. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.280
    Баш така Ливинг, зарем ќе дозволите за 100 денари колку што чини лепакот да си го расипате видот, ставајќи безбоен лак?

Плус нема врска дека можат со него да се залепат трепките, лакот ја нема таа густина како лепакот, нема логика тоа што ти го кажал продавачот

6. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.237
    Допаѓања:
    113.491
    Имам проблем, ми треба квалитетен лепак за трепавизи. Не е битна цена. Тој што го користев ми го донесоа од УСА и бев презадоволна ама сега се потроши. Кажете дали во Космо има квалитетен лепак за трепавици. Најблиска ми е таа парфимерија. Фала.

7. Sanji4ka21

Sanji4ka21 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2010
    Пораки:
    428
    Допаѓања:
    88
    Зедов од лепакот што пишав погоре на него пишува MAC но некако ми е многу реток и сега не знам дали да го ставам на очите или на вештачките трепки (погоре во еден пост прочитав дека една феминка го ставала лепокот на очите) бидејки е со тенка четкичка.Пробав еднаш но не ми успеа за неколку минути ми се одлепија трепките.Помош како да ги залепам а да не ми пагаат за неколку минути.

8. nana01

nana01 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Имам сериозен проблем со трепките,се шминкам секој ден ама не премногу а римел ставам просечно, пробав со маслиново масло,рицинус ама трепките паѓаат ли паѓаат :(

9. la-chicka

la-chicka Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    1.336
    Допаѓања:
    1.571
    Има многу фактори кои би можеле да влијаат ... Исхраната, дали ти е богата со витамини, минерали, хранливи материи? Средството со кое ја отсрануваш шминката, ако ја вадиш со сапун, би ти препорачала да си купиш средство за вадење шминка или пак dove сапун, другите не се баш најверодостојни, трето - квалитетот на шминката што ја користиш, нејзиниот рок на траење? Ако околку овие работи се е во ред, тогаш обрати се на лекар, можеби паѓањето е резулат на нешто сосем петто.

10. shiningstar

shiningstar Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    623
    Допаѓања:
    308
    Вештачкиве трепки што ги купувате се за еднократна употреба или може и повеќе пати да ги ставиш ?

11. Name

Name Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2010
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    880
    Не сум сигурна али мислам дека се за една употреба..
    сепак зависи и на кој начин ги вадиш..ако успееш да ги извадиш неоштетени, би требало да може пак да ги користиш :)

На shiningstar му/ѝ се допаѓа ова.
  12. la-chicka

la-chicka Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    1.336
    Допаѓања:
    1.571
    Јас повеќе пати користам едни, полека ги вадам за да не ми се оштетат и само со тоник и памуче ја вадам маскарата од нив полека (бидејќи и на нив ставам малце маскара) и како нови ми се :D

13. fierce

fierce Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2010
    Пораки:
    240
    Допаѓања:
    180

И јас ги користам повеќе пати. Внимателно ги вадам и со чупалица го отстранивам лепакот од нив, а понекогаш како ла чика и трепките ги чистам бидејќи и јас користам маскара со нив. :)
    Не гледам зошто не би се користеле повеќе пати ако добро се грижиме за нив ;)

14. mima83

mima83 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    57
    Откако ги прочитав сите ваши мислење се откажав од надградба :lol:
    Сега најдов во космо убави вештачки трепки,но пред да ги купам сакам да ве прашам дали тие имаат лепак,или треба јас да набавам-од каде и колку чини?
    Дали трепките лесно се вадат и како би ги извадила?И да ми подобјасните како оди целата процедура на нанесување :?: тенк ју ;)

На catty му/ѝ се допаѓа ова.
  15. maca99

maca99 Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    1.818
    Допаѓања:
    1.691
    Правев надградба за апсолвентска и повеќе не! ми испаѓаа моите густи трепки ;( и сега никако ама никако да ми пораснат :( може зависи и од местото каде ти ги ставале пошто моите не беа ама ич квалитетни ,ме чинеа 400ден мислам,ама имав чувство како гипс да ми стои на окото :envy: сега сакам и јас да си купам вештачки,ама исплашена од ова искуство незнам баш :worried:

16. Hova

Hova Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2010
    Пораки:
    248
    Допаѓања:
    127
    Од време на време ставам и јас вештачки трепки,,, имам од оние што се разделени не целосни, лапакот што одеше со нив беше одличен, ама брзо ми се потроши, е, денес си купив еден лепак од пазар па ќе видам како ќе се покаже, ама ги одржувам и ги користам повеќе пати :makeup:
    За вадење имам едно средтсво кое оди со трепките... и со чепкалка за уши лесно ги вадам...ама понекогаш и сами паѓаат :lol:

17. tinkerbelll

tinkerbelll Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2010
    Пораки:
    2.096
    Допаѓања:
    5.018
    Треба да провериш,со некои има лепак со некои не,ако не имаш многу добар лепак во аксесориз (во гтц доле) околу 350 ден. е и многу држи можеш и по 1 недела да си ги носиш.И заборавив се вадат со топла вода малку ќе ги натопиш и полека немој силно да не си ги искубеш твоите

18. mima83

mima83 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    57
    Фала ти ,ама некако многу ми е да дадам 350 ден за лепак,а трепките се 270,јас би сакала барем така за некои искачања да ми стојат трепките еве сега сум на свадба па сакав да си ставам,и потоа сакам да ги извадам...ајде ќе размислам имам уште малку време ;)

19. Feminkaa

Feminkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    62
    Значи во ред е да се стават доколку носиме леќи, нема никакви несакани реакции?

20. Sephora

Sephora Популарен член

Се зачлени на:
    5 декември 2010
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    4.481
    Колку пати сметаш ти дека можеш да ги употребиш, толку. :)