Трепки

Дискусија во 'Лице' започната од Milickaa, 11 март 2010.

1. meruska

meruska Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    472
    Допаѓања:
    103
    да можам би ви ги дала мооите трепки што толку сакате големи?јас моите дури ги шишам и раат сум една година :D :D пошто ми сметаат до веѓа ми се и си ги шишам и пак користам маскара :D :D понекад

2. DeVoJkaTa999

DeVoJkaTa999 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2011
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    33
    Го има ли некој од вас користено овој црн лепак.

3. Magnolija

Magnolija Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    1.674
    Допаѓања:
    7.653
    Ме одбива се што е вешатачко,па така и ова. И така сега е модерен природниот изглед, густи веѓи, природни нокти...

4. Sunshine555

Sunshine555 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    269
    Допаѓања:
    69
    Појди во салон да те средат не експериментирај да не направиш уш некое чудо без ич трепки да останиш :lol:

5. Theodora

Theodora Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    1.504
    Допаѓања:
    5.576
    Не го имам користено баш тој лепак, меѓутоа имам ставено вештачки трепки пред неколку години кои се лепаја со помош на црн специјален за таа намена лепак. И тоа трепките беа делчиња не целосни и поприроден изглед се добива ги лепиш меѓу природните трепки, лесно оди самото лепење. Ефектот е преубав, ама вадењето искрено боли, а јас ги зезнав почнав да ги мачкам доста со маскара, па не личеја веќе на ништо и морав да ги отстранам.

6. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    Јас го користам, супер ми лепи. Имам постирано слика неколку страни поназад. Само тука гледам цена 210, а на Зелен пазар е 100, немој да го платиш двојно. :)

7. DeVoJkaTa999

Се зачлени на:
    5 април 2011
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    33
    Сабајле го купив инаку сум од Велес, супер што најдов таков иако е 210 д барем некоја година ќе го користам се надевам. Инаку го нанесе на трепките или веднаш на окото ?

8. Sephora

Sephora Популарен член

Се зачлени на:
    5 декември 2010
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    4.485
    На трепките, вештачките трепки! Не твоите па да се улепиш. :D

9. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    На ANELIJA му/ѝ се допаѓа ова.
  10. DeVoJkaTa999

Се зачлени на:
    5 април 2011
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    33
    Фала ви многу и на сите многу ми помогнавте. Цела тема ја прочитав и сабајле се одлучив отидов да го купам лепаков. Кога ми кажаа дека има црн и одма ми текна на тој што го прочитав тука. Само се мислам дали на трепката да го нанесам или на окото како туш. Но мислам дека по прецизно е на самата трепка.

11. Sephora

Sephora Популарен член

Се зачлени на:
    5 декември 2010
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    4.485
    ај ќе кажам пак. никако на самото око. -.-

На catty му/ѝ се допаѓа ова.
  12. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.283
    Абе еднаш јас ставив на трепката и цела се исполепив и се изнервирав. :tmi:

Од тогаш си ставам на трепката ко туш, пазам да не трепнам и ги ставам трепките за 2 минути.
    Според мене, на кој како му е полесно така нека прави

13. catty

catty Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2010
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    19
    можеш да ги користиш повеке пати,но зависи какви имаш земено и каков лепак користиш,еве јас корислам elise ги продаваме заедно со лепак во салон и ги местиме доколку сами не мошете првиот пат,девојчето што ги мести ги презентираше во cosmo неколку пати,така да доста е испраксирана и мозе да ти објасни како да си ги сочуваш подолго време и да си ги употребуваш повеке пати,како се вадат да не се оштетат и како се чистат од лепилото,цената на тие е 270ден заедно со лепакот и 300ден со апликација(доколку сакаш)...доколку сте заинтересирани писете ми приватна порака :)

14. catty

catty Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2010
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    19
    душо би ти препорачала да не ставаш директно на окото лепак,сепак тоа е хеија јака која што може да му наштети на окото,има апликаторце самиот лепак којшто се нанесува директно на вештачката трепка неколку секунди ке прицекаш или дувни еднаш два пати и потоа по линија на капакот до твоите природни ке ја залепиш исто акко туш да мачкаш :D ...или во краен случај доколку си заинтересирана нешто повеке можеш слободно да ме исконтактираш во приватна порака и ке ти објаснам и повеке,работиме со бештачки трепки и со надградба и од искуство знам ;)

15. catty

catty Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2010
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    19
    мислам дека зборуваме за истите трепки elise :) доколку се тие имаат внатре лепак и се за повекекратна употреба...пред малку написав како се користат,мислам дека ке ти послужи,ние истите ги продаваме во салон и сме многу задоволни,еве и јас си земав и нема потреба од римел само моливце или туш и мн убаво изгледа :D

16. catty

catty Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2010
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    19
    мислам дека зборуваме за истите трепки elise :) доколку се тие имаат внатре лепак и се за повекекратна употреба...пред малку написав како се користат,мислам дека ке ти послужи,ние истите ги продаваме во салон и сме многу задоволни,еве и јас си земав и нема потреба од римел само моливце или туш и мн убаво изгледа :D

17. catty

catty Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2010
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    19
    само на трепката немој да експериментираш на самото око :worried:

18. meruska

meruska Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    472
    Допаѓања:
    103
    и добро кога ставате вештачки трпки не се познаваат?

19. Angelche

Angelche Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2010
    Пораки:
    3.747
    Допаѓања:
    1.358
    Јас многу си ги сакам моите трепки. Затоа што се големи, и прилично густи. А кога ќе ставам римел, маскара, изгледам како да имам ставено вештачки трепки. :D Па затоа избегнувам да ставам, или сосема малку, на краевите, за да ги обликувам поубаво и да ги подигнам малце.

На caroline.costa и marama им се допаѓа ова.
  20. la-chicka

la-chicka Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    1.336
    Допаѓања:
    1.571

Како не се познаваат? Па финтата е да се познаваат, да бидат поголеми :D Ако мислиш на тоа дали се познава дали се вештачки, јас кога и да сум ставила никој не приметил да ми рече вештачки имаш ставено? :^)

Али има разлика, нормално не ставам карневалски

туку некои по природни, само колку да се нагласи во должина и малку во густина :)

Вака нешто
    [​IMG] :)

На glamour-lady му/ѝ се допаѓа ова.