Трета смена на форумот

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lalezzz, Jul 4, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Stefan-Stefi

Stefan-Stefi Нов член

Дремнав малку околу 6 и сега очите олкаи. згора на се околу 11 испив и едно нес. Ај што нема да заспијам до сабајле туку и во стомакот ми е лудница.
    Здраво на сите будни и телепатски на оние кои спијат.

krofnicka27, "Zoki" and elimkd like this.
  2. elimkd

elimkd Форумски идол

Здраво и welcome:)

Aleksandar1212 and "Zoki" like this.
  3. smb asr

smb asr Популарен член

Јас колку да не се застрамам. Бонбониерата под мишки.и то од скапине merci_chocolates1.jpeg 0000289_kafe-rio-bravo-premium-100gr.jpeg

4. "Zoki"

"Zoki" Популарен член

Здраво добре дојде :handshake:

Stefan-Stefi and elimkd like this.
  5. elimkd

elimkd Форумски идол

Зоки де отвори го кавето, да не има внатре лажиче :)

smb asr and "Zoki" like this.
  6. "Zoki"

"Zoki" Популарен член

Хахаха хахаха

elimkd likes this.
  7. krofnicka27

krofnicka27 Популарен член

Ве молам натерајте ме (барем вечерва, кога не можам секоја вечер) порано да си легнам...Пазете, и 3 е рано за мене :!: Сабајле треба порано да станам, а јас само седам овде и бројам уште колку саати имам до станувањето, наместо да спијам :tmi: Ајде крофничке, го можеш ти тоа !!!! :sweat:

"Zoki" likes this.
  8. Stefan-Stefi

Stefan-Stefi Нов член

Благодарам, убаво е кога човек не е сам па дури и вакво виртуелмно друштво знае да годи. Во убаво друштво времето поминува побрзо а мачните моменти прераснуваат во убаво поминати моменти.

9. "Zoki"

"Zoki" Популарен член

Ајде во кревет доста ти беше читање на форум хахахха те молимммм

elimkd and krofnicka27 like this.
  10. Stefan-Stefi

Stefan-Stefi Нов член

Не знам како да се натерам да не правам нешто за што однапред знам деа нема да ми годи.
    Еве пример, знам дека доцна испиеното кафе плус трето по ред ќе ми смета ама не можам да одолеам после убава вечера да не се напијам едно убаво кафенмце.
    Често се прашувам дали вреди да правиш нешто кое во моментот ти прави одредено задоволство а свесен си дека подоцна ќе ти штети?

"Zoki" likes this.
  11. "Zoki"

"Zoki" Популарен член

Ели пивото у заб флезе дај си уште една тура :rofl::rofl:

elimkd likes this.
  12. ♣ Alba Viduam ♣

♣ Alba Viduam ♣ Истакнат член

@Stefan-Stefi Зависи за што се работи, ако е некое мало задоволство како примерот со кафето вреди зошто да не. :D
    Еве вака муабет на форум ке си направиш ке се подружиш.. и со нешто жестоко ке те послужиме успат да те размрда уште толку. :d::party:

Dust, Stefan-Stefi and "Zoki" like this.
  13. Stefan-Stefi

Stefan-Stefi Нов член

Времето поминато во спиење е залудно потрошено време. Вака убаво друштвањце нема секоја вечер. башка и романтичнмо. две дами и два џетлнмена.

14. Dust

Dust Game Over

Кој рече дека нема богата трпеза во трета смена хмм
    Дури и од нашата пица има хаха

15. Aleksandar1212

Aleksandar1212 Истакнат член

Задоволството отсекогаш погрешно се поврзувало со зависноста. Тоа потекнува од таму што честите форми на зависност како злоупотребата на алкохол, дроги, коцкање, зависност од секс… даваат задовоство во исвесна смисла. Ваквата навидум поврзаност, историски ги водело луѓето кон заклучокот дека секој човек страсно „навлечен“ на алкохол, дрога итн., всушност е во потрага по што поголемо задоволство. На тој начин се формирало и верувањето дека зависниците се неморални хедонисти, луѓе кои бараат задоволство без разлика на цената во однос на нивната иднина како и луѓето околу нив. Секако, ова се само стереотипи и искривени верувања кои даваат погрешна слика за зависноста како состојба како и за лицата кои страдаат од зависност.

Зависноста не се раѓа од задоволството, иако дури и некои од луѓето кои страдаат од зависност веруваат во тоа. Така на пример, на многу луѓе им се допаѓа вкусот и влијанието на алкохолот, сепак многу од нив не се зависни. Уште повеќе, доколку вкусот и ефектот од алкохолот би била причината за алкохолизам, повеќето од нас би биле алкохоличари, бидејќи голем процент од луѓето сакаат да пијат алкохол. Желбата за вкусување и уживање во алкохолот, не може да биде објаснување и директна причина за алкохолизмот. Така што, доколку некој повремено пие алкохол само затоа што ужива во тоа, не го прави во исто време и алкохоличар. Истото важи и за други облици на зависност во однесувањето.

Постојат и други објаснувања зошто уживањето во алкохолот не е причината која го објаснува развојот на зависноста. Повторно земајќи го алкохолот за пример, доколку само уживањето е причина за алкохолизирање кај лицата зависни од алкохол, тогаш тие би го контролирале пиењето од моментот кога тоа ќе почне да им создава проблеми (здравствени или во однесувањето), исто како што би прекинале со јадење или би го контролирале јадењето слатки доколку докторот им каже дека имаат дијабетес. На крајот, луѓето со проблем на зависност покажуваат поголеми деструктивни тенденции од било кои други. Тие може својот живот да го уништуваат со зависноста, но во други области може да бидат исто така разумни, внимателни и грижливи како и луѓето кои не се соочуваат со ваков проблем. Сепак, и покрај тоа може да не престануваат или да не го контролираат своето однесување. Јасно е дека станува збор за нешто поинакво и подлабоко од самото задоволство како мотиватор.

Тенденцијата да се повторува одредено однесување е всушност сосем поразлично од потрагата по задоволство. Потребата која стои зад зависностите е поврзана со еволуционата нормална потреба да се излезе од „стапицата“, да се излезе од чувството на беспомошност. Ова објаснува зошто луѓето кои страдаат од зависност продолжуваат со однесуваето кое ја зајкнува зависноста и покрај штета врз себе или другите. Од емоционален аспект, тие реагираат на многу поважна потреба отколку загриженоста за долготрајните ризици како последица од однесувањето.

Зависност всушност не е ништо повеќе или помалку од еден многу чест начин за справување со чувствата на неподнослива немоќ. Кога механизмите за справување не функционираат добро, ги нарекуваме симптоми. Зависноста не е ништо повеќе или помалку од психолошки симптом, начин на справување со тешки емоционални состојби, како и други симптоми кои сите ние ги имаме. Зависноста не се развива од самата потреба да се биде „стониран“, да се ужива, или било која друга форма на задоволство. На зависноста може да се гледа и како на (свесни или несвесни) автодеструктивни тенденци – да се уништат, утапат во себе или заменат чувствата на безнадежност и немоќ со нешто друго (супститут). Затоа, зависноста е сериозна состојба која бара посветен и долготраен третман од стрна на професионалци, како и континуирана поддршка и грижа од стрна на ближните.

Ваквото разбирање помага да прекинеме со несоодветниот презир насочен кон лицата кои страдаат од зависност, како и несоодветниот презир кој лицата кои страдаат од зависност го насочуваат кон себе.

Dust likes this.
  16. elimkd

elimkd Форумски идол

Пријателе тагни ме оти тро замаена сум
    IMG_5412.GIF

Crna Dama and "Zoki" like this.
  17. Crna Dama

Crna Dama Форумски идол

И третава смена више не е тоа што беше некада давнооооо :D:D:D Ај добра ви вечер амигас, и мучачос :rofl:

18. smb asr

smb asr Популарен член

@Dust (facepalm) сеа ми иде да те задавам. Лиги течат ли течат, а јас на диета сум|( па уште пици ми лупнала на маса :drunk: убичуте (ауу нема овде пиштол:lol:)
    Лелеее ацо јаа воолку не читам да си знаеш:worried:

Dust likes this.
  19. "Zoki"

"Zoki" Популарен член

Добро дојде најдобра пријателке :f:

Crna Dama likes this.
  20. Aleksandar1212

Aleksandar1212 Истакнат член

Thread Status:
Not open for further replies.