Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Трето дете во семејството; трета бременост; живот со 3 деца

Дискусија во 'Бременост' започната од Sofi***¥, 27 јануари 2022.

1. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.192
    Допаѓања:
    3.053
    Јас мислев дека за бебе многу се троши, ама кога порасна малиов укопчав дека не е така. Поголемо дете, поголем број на пелени, внатре помалце а поскапи. 200 сирупи за имунитет, обавезно Марфи за разболување на крај на месец, па под 1000че за лекови и спрејови не си, гардероба од секаков вид мора да имаат, сеа тргнавме пелени па се изнанадов пари за гаќи, ги подмочува, па требало есенски чизми, па после зимски со крзно, па ова па она, па сака слагалици, играчки, па не викаат од градинка на родендени па купување поклони и ред други трошоци нај иронија р што кај нас детската гардероба е скапа за наш стандард. ..Бебе најмалце троши изгледа хахаха.

На Mumoftwo30, CarrieBradshow и mariz им се допаѓа ова.
  2. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.232
    Допаѓања:
    76.239
    Ееее после тоа доаѓа и храна за во школо, 2300 по дете. Околу школо трошоци разни. Пари за активностите, спорт, балет или модерен танц, часови англиски, центри за едукација (по желба тоа, ама еве демек не сакав такво нешто... обврските, времето не натераа и на тоа да ги запишам - Малац Генијалац двајцата). Па горе доле без дополнителни трошоци, месечно за активностите и храната во школо одат околу 15.000ден :?: И во аптека деновиве колку се изнадавав... ако се 6г и 8г, пак сирупи, витамини, лекови. Едно застанување на пазарче за овошје што трае некој ден 500-700ден :whew: Па и за храна колку трошиме.. Ама живи, здрави нека се, за нив си работиме, па на нив ќе си трошиме :D Добро и за нас по нешто... :rofl: А за трето, облека за него горе доле имам (чувам и од двајцата и имам и за машко и за женско), реквизити исто имам :D Е само зависи дали би цицало (за млеко многу пари одат)...

На CarrieBradshow му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.192
    Допаѓања:
    3.053
    Ааа и ти чекаш трето? Ајде со лесно. Што носиш?

4. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.232
    Допаѓања:
    76.239
    Не сеуште, ама ќе биде :)

На Mumoftwo30 и mal.ecka им се допаѓа ова.
  5. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.192
    Допаѓања:
    3.053
    Ајде малку да ја размрдаме темава :) има ли мајки што се бремени со 3то или што се во план за трето?
    Исто мајките на 3 деца да споделат искуство според нив која разлика е подобра, поголема, помала.. знам дека е индивидуално, ама ете некое искуство, нешто. Со муж се спогодивме за трето, арно ама излегоа некои промени, а требаше да почнеме веќе, ама до крај на лето сме во план :D големиот ми е 5г а бебево 10м. На почеток викавме мала разлика да бидат, ама и бебево е благо ужасно со спиењето па сфативме дека ке крахираме со ептен мала разлика па сеа сме на мисла да се бар 2г разлика. Сакаме побрзо, за да ја истераме и трет пат бебешката фаза поскоро, ама па големиот би бил веќе на училиште, па вие што сте имале дете прваче, втораче да споделите како сте успеале да се справите и со учење и со две мали деца. Повеќе од 3г меѓу второ и трето дете не би правела, не можам пак после 3г јово на ново. А и со оглед на абортусите мои сакаме со време да се фатиме за работа.
    Финансии имаме, простор имаме, живците се тие :D Битно желба имаме!

На Лалина, CarrieBradshow, bella12 и 4 други им се допаѓа ова.
  6. CarrieBradshow

CarrieBradshow Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2020
    Пораки:
    521
    Допаѓања:
    380
    Искуство ТОП!
    Моиве се второ и четврто, и бебе сега. Идеално најсериозно. Ми помагаат максимално, на бебево од раѓање ред му воведив и така си тераме ден денес. Сите наспани, сите среќни. Со децава сум посветена повеќе со учењето спрема претходно. Максимално го користам денот и слобод време и баш ми е исполнето.
    Првите две ми се на блиска разлика и исто така преубо поминав, заедно пораснаа, играа, никогаш не му е досадно, ден денес :inlove:

На Konstrakta и Лалина им се допаѓа ова.