Трето дете во семејството; трета бременост; живот со 3 деца

Дискусија во 'Бременост' започната од Sofi***¥, 27 јануари 2022.

1. Iva:)

Iva:) Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2016
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    2.241
    Нема црно/бело во вакви ситуации, знам луѓе што беа сиромашни да се каже и едвај ги растеа 3те што ги имаа и стварно живееа во мал стан (дневна и соба) и 4-тото не го абортираа иако размислуваа ама им беше жал, другите беа поголемки. После тоа стварно не знам како (не верувам во бабини деветини) ама им тргна, најдоа подобри работи и сега живеат многу убаво во поголем стан, ама беа сложни и имаа убав живот и брак иако немаа пари.
    Ако мажот кренал рака на нејзе дефитивно време е за друга работа не за дете, и тие што се мали ќе потпораснат, жалосно е да се чуваат деца во таква средина. Јас ни за второ не би размислила со таков, еднаш насилник е цел живот насилник, тука нема промена.
    Едит: сега видов за кој случај се работи и сум коментирала на друга тема. Какво дете девојче, те тепал и на првата бременост и тоа до давење и второ како си испланирала во таква средина да го родиш не знам. Абортирај и бегај подалеку од него. Нема да го "задржиш" или да го решиш насилството ако му испораѓаш безброј деца.

Последна измена: 16 јануари 2025
  2. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.886
    Допаѓања:
    45.186
    Само од тоа се плашиш а? А не се плашиш дека еден ден маж ти ќе ве убиени тебе и децата?
    Пред 7м си имала абортус, маж ти те вреѓа и тепа, децата ти се една година разлика, два пати царски во нецели 2г, сега уште еден царски ако решиш да родиш. Маж ти е дебил, ти си несовесна и себична.
    Немате услови за соби и сите живеете на куп, маж ти свршува во тебе кога ќе му текне без да размислува на твоето емотивно и физичко здравје.

Дали вака сумирано кога ќе прочиташ од страна, да се работи за друг, што совет би му дала???
    Освести се.

На happygirl, violetblue, ALISA0000 и 9 други им се допаѓа ова.
  3. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.314
    Допаѓања:
    3.234
    Прво. Како се омажи знаејќи дека ќе живеете 100 чуѓе под еден кров? Може грубо звучи ама јас не би. Општо не би живеела со свекор и свекрва а не па ако куќата има само 2 соби од кои една нивна една наша па да се стискам. Така не се расте ни едно дете не па две, за три ич да не праиме муабет Сега се мали, утреден ќе тргнат во школо, ќе им треба простор за учење а вие немате простор ни да дишете. Ако немам услови за живеачка (да вложиме во куќа, стан нешто) или ако мажот не сака да одиме под кирија, би го оставила да си седи со неговите
    Второ, уште трудна со првото те нападнал? Со кој памет не си отиде уште тогаш и со кој памет жено легна со него? На таков гад нозе не би му раширила последен да е. Сега капак на се, ОН не сака уште едно а си свршува внатре а ти тоа го дозволуваш. Со кој памет? Греота е ама абортирај го. И глеј да си ги средиш другите две деца, да се откачиш од него ОДМА, пред да дојде и да те задави некој ден, како што еднаш се обидел. А тоа неговите што такво створење израснале и воспитале така, алал нека им е.

На Anaroz1, 1209 и mariz им се допаѓа ова.
  4. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.957
    Допаѓања:
    13.677
    Kako be maz ti ti napravil dete? Ti ne sakase? Ako nemate uslovi, zosto pravite treto, pa uste i tolku mala razlika? Ama ko sto citam od prethodno, ti si mu izgleda samo da mu rodis deca I tolku. I da abortirash.

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  5. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.181
    Допаѓања:
    178.275
    А Б О Р Т И Р А Ј
    а после тоа или спирала или апчиња да земеш да се заштитиш самата

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    18.507
    Како ви помина мајки третиот пораѓај?
    Дали беше полесен од првиот и вториот?
    Која недела се породивте?
    Со првото 39+3 15 саати пораѓај.
    Со второто 4 саати пораѓај 39+1

Сега бремена со трето и ме фаќа паника :D
    Мисла ми е како ќе биде .
    Ќерками ќе биде 5 г.
    Син ми година и 9 месеци.
    За ќерками не се плашам она е вече поголема испраксирана е :D ама дечково ме плаши како ќе реагира љубомора како ќе ја прифати и сл.

На t.a.m. и 1209 им се допаѓа ова.
  7. t.a.m.

t.a.m. Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2021
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    229
    Ќе поминеш супер како со првото и второто така и со ова со лесно!

На Veki4kaa му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Zakica88

Zakica88 Активен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2023
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    52
    И јас да се приклучам кон оваа тема :) Првиот син ми е 9 години, вториот ми е 2 години,сега сум бремена 16 недела :) сакав третто дете ама не толку бргу ни искочи непланирано како и да е ке се снаоѓам…. Првиот син многу беше радосен кога го родив вториот…сега кога му кажав дека ќе има уште едно братче лета од радост. Си земав боледување и си уживам со нив дома. Е сега моментот е што никој не се израдува од блиските , ниту ми помагаат со чување сама се снаоѓам со сопругот…. финансиски сме добро фала му на Господ , не ја сваќам нивната реакција очекував поддршка од нив ама не си се повлеков дома со децата. Поздрав

На Лалина и mariz им се допаѓа ова.
  9. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.825
    Допаѓања:
    18.651
    Каква помош точно очекуваш?

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Zakica88

Zakica88 Активен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2023
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    52
    Не очекувам никаква помош мислев понекогаш децата да ги земат баба дедо да ги прошетаат… да ги причуваат јас супер си се снаоѓам сама големиот си седи сам дома малото во градинка поради тоа реков дека не видов дека се израдуваа што ќе имам уште едно дете

11. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    5.846
    Допаѓања:
    27.897
    Трето е па ти, се навикнале веќе :D

Не ми зимај за зло, да свртам на шала. Лошо чувство е у секој случај, ама па.. гајле ти е на крајот од денот. Тоа кажува за нив, не за тебе :envy:

На Zakica88 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.825
    Допаѓања:
    18.651
    Очигледно очекуваш, велиш никој не ти помага.

За жал некои баби и дедовци не сакаат да помагаат и тоа е тоа.

13. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.314
    Допаѓања:
    3.234
    За помошта не знам што би кажала искрено.. треба тоа да им е кеиф, ете да сакаат да земат внуче на ден два кај нив или да ги прошетаат, но, не им е и должност. Пример, свекор ми и сверква ми од време на време големиот го земаат за викенд, па ќе го прошетаст до парк или некаде, ама од мерак, не им бараме ние, освен што замолуваме за причувување ско треба некаде да одиме (свадба, погреб, итн)
    А за реакцијата јасно ми е, и јас кога ќе спомнам трето, мајка ми фаци прави и знае да искоментира "што ти е ајде, уште едно ти фали, што мислиш, кој ќе ти ги чува", а сами си ги чуваме со маж ми. Не знам што им е и зошто таков однос, наместо да се радуваат за повеќе внучиња.

На Лалина, LiquidLuna и Zakica88 им се допаѓа ова.
  14. Zakica88

Zakica88 Активен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2023
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    52
    Јас така напишав бидејќи не сваќам зошто не се израдуваа , ниту им барам нешто, ниту ми ги чуваат.очекував барем едно со среќа со лесно ….

На Maricheee му/ѝ се допаѓа ова.
  15. supergirlmb

supergirlmb Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2017
    Пораки:
    1.366
    Допаѓања:
    7.836
    Исто беше и кај мене, иако веќе е порасната мене сеуште ме боли нивната рамнодушна реакција , зашто знаеја низ каква мака поминав за второ дете да имам, третото ми дојде како дар Божји. Никој не се израдува, ја делеа во подароци итн , дури и ми кажуваа како абортирале на времето (најблиски)зашто било срамота да имаш три деца...

На Zakica88 му/ѝ се допаѓа ова.