Трето дете во семејството; трета бременост; живот со 3 деца

Дискусија во 'Бременост' започната од Sofi***¥, 27 јануари 2022.

1. Buca_91

Buca_91 Активен член

Се зачлени на:
    21 јули 2025
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    81
    Јас на 34 го родив третото,првово има 13 год второто 9 год и малово 3 месеци.Нас ни беше планирано исто порано и баш коа реков ајде тоа е не се фаќа бидна,и на мене ми беше страв како ке се снајдам, поготово на почеток коа почнуваат хормони да лудуваат и се и свашта ми се вртеше во глава,ама после ми помина се, се снаоѓам супер ,првите две ми се девојчиња ова машко и премногу го сакаат и ми помагаат и искрено пресреќни сме сите:)

На tambelina, cacikr, st-el и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. tambelina

tambelina Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2012
    Пораки:
    955
    Допаѓања:
    2.635
    Јас да се придружам на низата од претходните членки. Во мојот случај очекуваме четврто дете, но чувствата се слични. Разликата е голема меѓу сите три деца претходно. Се плашам и јас на моменти,но не се каам. :hug:

На CareTee, Buca_91, MacenceEna и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. barbie24

barbie24 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    21
    Феминки само што дознав дека сум бремена со трето. И преплашена сум. Големиот е 9 а малиот 3 години. Не беше планирано, а за второто се измачивме. Имаме солидни плати, живееме пристојно, но секогаш може и подобро нели. Од сопругот имам поддршка што и да одлучам. Само, не сум сигурна дека сакам повторно да се навраќам на истата приказна со бебе... и никогаш не планирав три.
    Совет, искуство од некој во слична ситуација?

4. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.719
    Допаѓања:
    19.133
    Јас од нигде никаде непланирано останав со четврто бремена кога третото беше 6 месеци. шок ме мавна ама без размислување решив да го родам. Најголемата е 6 години. второто е 3 третото 1 година. сега треба крај на јуни да се породам со четвртото. Ако имаш поддршка од сопругот и финансии не се размислувај роди си го плус големки ти се децата полесно ќе ти биде. кај мене се мали тешко ќе биде ама ќе се избориме некако. растат многу бргу. Ско го абортираш ќе ти биде криво цел живот! Со среќа и со лесно што и да одлучиш :hug:

На barbie24 и tambelina им се допаѓа ова.
  5. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    18.292
    Допаѓања:
    192.594
    Шо и да решиш не носиш одлуки цеднаш
    Остај некоја ден една недела да слегнат емоциите чуствата и со ладна глава ке донесиш одлука

На barbie24, _Vera_ и H.VAGA им се допаѓа ова.