Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Трето полувреме (2011)

Дискусија во 'Филмови' започната од ocila, 23 септември 2012.

1. Justice

Justice Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2011
    Пораки:
    340
    Допаѓања:
    91
    Дали сеуште го има во било кое кино и дали знае некој кога?? :)

2. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    42.657
    Луѓе абе торент некој од филмов да не има или онлајн да го гледам?Начисто заборавив дека го немам гледано сеуште :tmi:

На Speechless, MiladyDeWinter и ocila им се допаѓа ова.
  3. Em4e711

Em4e711 Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    382
    Го даваат во кино Милениум уште?

4. Sexy-Lady

Sexy-Lady Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2012
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    16
  5. cheetah.girl

cheetah.girl Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    1.620
    Допаѓања:
    1.416
    БРАВОС!
    Изненадена сум од филмов и премногу задоволна. Малку чудно е да излезе супер македонски филм. Но ете и тоа дочекавме да го видиме. Филмов заслужува оскар!
    Според многуте шпекулации дека е добар едвај чекав да го гледам и навистина вредеше.
    Што и да кажам е малку...
    Тажен живот,тажна судбина...но тоа е вистина. Таков живот живееле нашите потомци...цело време регулирани од некои други :/
    Сeкоја сцена се повеќе и повеќе успева да ти го задржи вниманието...
    Единствено што помалку ми се допадна е глумата на Катарина. За убава стварно е убаво,но глумава некако ...
    Сите што го немате гледано ви препорачувам да го гледате - нема да зажалите. Додека пиете едно кафе многу повеќе вреди истите пари да ги дадете за влезница за филмов. :)

6. Sunshine88

Sunshine88 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2010
    Пораки:
    1.533
    Допаѓања:
    581
    За македонски филм, искрено не очекував нешто добро и отидов во кино само да видам што толку го фалат. Се изненадив позитивно да ви кажам искрено. Од каде е супер е. Ма екстра е. И јас ке искоментирам за Катерина, многу многу лоша глума. Па добро бре ако е згодна не значи дека мора да игра во филм. И слушам коментари као демек јаки гради имала, па наша најдобра манекенка е, уше да ги нема, а и има девојки кои имаат и поубави гради од неа а не се јавни фаци(немам ништо против грати, напротив, поштуем добра ц****).
    Се останато супер, малку смеа, малку солзи.....добро доловени емоции..Добар е ама македонче е, нема да дотурка далеку. За жал.

7. rakce69

rakce69 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2011
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    231
    Мене некако доста ми е од вакви тажни филмови. Прочитав критики многу за филмов и во една сретнав: "филмот ќе успее, не за друго, туку затоа што европа, светот, сака да ги гледа Балканците како измачувани, потчинети и угнетени".
    Искрено, сакам некој да направи слава сопствена преку убав филм, неможе некој да сними филм за дел од македонската историја и да се гордее со тоа. Ипак прави слава на туѓ грб и на туѓа мака. Па ако може постојано да не сожалува светов, направете филм и да ни се чуди како ние живееме, како ние сме среќни и задоволни и од малку, како ние знаеме да зимаме плата 200 евра и да трошиме 400 итн. без врска темиве, ама не фер мислам дека. Доста е од сожалување...
    Најдоброто што го слушнав кога прашав една девојка која што се пофали дека го гледала, за што се работи во филмот, ми одговори абе за фудбалски натпревар игран во минатото. Заклучок не го разбрал секој, ама битно го гледал.

8. Sunshine88

Sunshine88 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2010
    Пораки:
    1.533
    Допаѓања:
    581
    И јас слушнав слични коментари, од статисти, викам демек за што се работи а па вика се караат за тоа голот што не им го признаа.....и они затоа изгубија.....Благе везе нема со филмот, поентата сосем друга а и сцената не е така. Али не секој може да разбере такави филмови.

На rakce69 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. butterfly6223

butterfly6223 Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2012
    Пораки:
    412
    Допаѓања:
    1.229
  10. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.892
    Допаѓања:
    4.896
    Само што го гледав.
    И можам да кажам дека не очекував олку добар Македонски филм.Најсериозно.Задоволна,презадоволна дури сум. :lol: :lol: А Сашко :inlove: :inlove: Ете зошто го сакам,затоа што е посебен. Ми се допадна глумата на актерите,само што ете од слушање муабети,очекував многу повеќе од Катерина.Ама што е тука е.Одлично филмче,во кое е покажан и животот некогаш. Имаше и тажни сцени,а најтажна ми беше кога ромчето пред да го убијат,е запеа Море сокол пие. ;( А најинтересна дефинтивно кога Коста,и ја поправаше штиклата на Ребека,и кога и ги испрати на врата во кутија и во која внатре пишуваше,Љуѓето одат како кондурите во пар. И уште еден доказ дека постои љубов на прв поглед случајот со Ребека и Коста. :rofl: :rofl: :rofl: Потоа уште нешто ми беше интересно кога Шплиц ( ако беше така и добро сум запамтила) ги тренеираше им кажуваше за да стигниш до било која цел треба многу да се потрудиш. А тој б'лгарот Гереграков ( или како и да беше ) ми беше најиритирачки филм од цел филм и таткото на Ребека,мило ми што на крајот се покаја.

11. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.738
    Допаѓања:
    4.590
    Барам филм

За сите кои го немаат гледано трето полувреме,да ви кажам дека го има за симнување на arenabg :) jас само што го изгледав и добар е :)еве го линкот http://0.arenabg.com/torrents/195498/

На sunfemina и Elennaa им се допаѓа ова.
  12. Jule.Sk

Jule.Sk Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.314
    Допаѓања:
    736
  13. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.226
    Ме претркавте :D, Го спуштам јас мора да се гледа уште некој пат :)

14. japanize

japanize Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2013
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    103
  15. cansuuuu

cansuuuu Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2012
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    111
    Се двоумам во врска со гледањето :) Пишете како ви се допаѓа...

16. Evdoxia

Evdoxia Истакнат член

Се зачлени на:
    29 декември 2012
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    132
    Филмот го гледав на кино.Вреди да се гледа повеќе пати.Единствена замерка можам да кажам дека се дијалектите кои во секој случај треба да се избегнуваат во вакви работи. Меѓутоа,уште еднаш ќе повторам дека филмот е нешто СВЕТСКИ.Браво за целиот тим! :clap: :)

17. cheetah.girl

cheetah.girl Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    1.620
    Допаѓања:
    1.416
    Без превод е?
    Ај англискиов океј е...ама германскиот -.-

18. Ketrin.Moon

Ketrin.Moon Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2013
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    7.172
    вчера во доцните часови го гледав
    ми се допадна и ме растажи :)

19. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.021
    Го гледав филмот.
    Оцена му давам 6/10 , доста предвидлив и немаше нешто посебно што би ме изненадило или оставило без здив....

Глумците беа ок и добро си ја завршија работата , не беше до толку лоша глумата , збогатена со благ хумор и фудбал како и условите и дешавките со Бугарите , што морам да спомнам од секогаш ми биле интересни со нивниот јазик, акцент , остало , а особено како изговаараат некои зборови :lol:

Како посебни глумци би ги издвоил

Бугарскиот Командант , како и во повеќето филмови така и тука се покажа дека има класа.
    Германецот ми глумеше одлично , го имаше и во еден друг јак филм ама никако да ми текне кој е тој , ако ми текне ќе ви пишам.
    Тони и Шефот ми беа исто добри .... све остало си е просечно.

Сепак на прво место ќе ми остане Балканкан .....

И да секое машко што ќе го прашам , што ти се допадна од целиот филм одговорот е
    "-Градите на Катеринче" :lol: :lol:

20. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.420
    Допаѓања:
    22.808
    ^^Да не мислиш на Inglorious Bastards? :)