до 8 леукоцити е ок ... а епителни клетки се клетки кои ги обложуваат уринарните патишта и затоа не е страшно и тие да се присутни во урина. уринокултура е различно од анализа на урина и се прави кога има присуство на бактерии или зголемен број леукоцити со цел да се дознае точниот причинител односно бактерија.
Од самиот почеток до сега секој месец правам и уринарен статус и уринокултура. Додека не видам дека уринокултурата е стерилна, уринарниот статус ништо не ми значи.
точно... мене ми беше утната анализата на урина и баш испаничив и веднаш направив уринокултура и таа де покажа како негативна... направив уште една анализа на урина иако поверодостојна е уринокултурата и таа се покажа чиста... такс да не секогаш треба да се потпираме на првичните резултати...
ehee kolku. pati pokazalo bakterii u urina, ke napraam urino kultura nisho nema. najchesto koga tamu mochnuvam mesto doma odma posle mienje...
@Santaa кај мене од мали болки и малце розева крв до породување не поминаа ни два часа спреми си торбица и очекувај го најубавото
Lele ako veruvate pobudalev mi se cini ke puknam ! 33 nedela sum tesko mi e, zesko, nemozam da lezam ni da sr dvizam ,nervozna sum upm ! Odvaj cekam da pomine uste eden mesec
Веке 2-3дена имам слаби менструални болки и го осекам бебушот многу ниско долу како удира и како струја да ми поминува мислам Дека ке излезе..Првиот Ден само еднаш ми се случи но секој нареден Ден се почесто и почесто..Еве Денес 4-5пати ми се случува..36+4сум ме фака страв а плус почнав почесто да мокрам на секој 15-20мин
[QUOTE="blessed.an, post: 2927883, member: 1118 е почесто и почесто..Еве Денес 4-5пати ми се случува..36+4сум ме фака страв а плус почнав почесто да мокрам на секој 15-20мин[/QUOTE] i mene isto mila ...osekam kako me stiska slino dolu kaj jajnicite... a mokrenjeto pocesto e normalno jas na sekoj 20 min mislam deka sum vo toalet.. se nerviram na poslednite brisevi i se pokaza streptokoka pozitiva .. deka e prisutna i pijam ospen i nezzz na sto poprvo da mislam ... tesko mi e ako imal nekoj iskustvo so ovaa bakterija neka pise
jas sum 37 /3 i sekoj den sum se ponervozna i po nervozna ne spijam ic nemozam pozicija da fatam bez kliima nema da mozam da preziveam..ne si sama ima mnogu kako nas ke preziveeme nekako ...
i mene isto mila ...osekam kako me stiska slino dolu kaj jajnicite... a mokrenjeto pocesto e normalno jas na sekoj 20 min mislam deka sum vo toalet.. se nerviram na poslednite brisevi i se pokaza streptokoka pozitiva .. deka e prisutna i pijam ospen i nezzz na sto poprvo da mislam ... tesko mi e ako imal nekoj iskustvo so ovaa bakterija neka pise[/QUOTE] Jas poznavam edna sto se porodi prirodno so streptokoka bebeto si e super taa e super iako ne i preporacaa prirodno misslam i dadoja nekoj antibiotik nea i na bebeto odma
Значи не сум сама тешко Ама ке се издржи некако за тие мали срциња..Исто и јас без Клима не би издрзала...Мн се нервирам и се потам..Али ајде уште некоја недела ке дотуркаме..
Жени, на брисот за стрептокока, ми пишува "не е изолирана бактеријата стрептокока". Тоа значи ја имам или ја немам?
Дали се чувствува кога пука водењакот..Бев легнала да одморам малку и сега кога станав цела сум мокра мислам долу иотидов до вц гледам грутка како бело прање..Е сега чувствувам цело време како нешто ме притиска долу и чувство Дека ми се оди во вц одам а не мокрам..Дали е мозно да е тоа или е само бело прање искуство некоја..Ме фака паникаа
што направи ? имаш ли уште притисок доле ??? можно е да е водењакот а може само да си испотена од топлото ... јас цело време сум како мокра а тоа од времево е а не водењакот ...