1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Трето тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од chache87, 19 септември 2014.

1. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.996
    Допаѓања:
    9.416
    Kaj izbran baraat kiroovski bara 300e

2. A&Z

A&Z Истакнат член

Се зачлени на:
    16 декември 2015
    Пораки:
    464
    Допаѓања:
    1.181
    Blagodaram,slusnav deka baraat a mene seuste mi nemaat ponarano

3. l.e.o.n.a 31.07

l.e.o.n.a 31.07 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2016
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    543
    па мислам кога ќе си прашаш дали може тој доктор да докде за тебе пример или дали може царски можеби ќе спомнат или кажиси ќе дека ќе де почастите нешто :D

4. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.996
    Допаѓања:
    9.416
    pa tuku taka nema nikoj da ti pobara sepak za mito se raboti, ako sakas konkreten dr da te porodi ke mu kazes deka sakas toj da te poraga i deka ke se dogovorite t.e ke mu piknes vo dzeb i ke ti dade tel br pa koga ke te fatat bolki ke mu se javis i ako ne e na smena ke dojde ili ke se dogovorite za carski zavisi od situacija.
    A ako ne koj se padne na smena togas toj.

5. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.061
    Дали одкако ке прсне водењакот сигурно доагаат и болките или не..И одкако ке прсне за колку време од прилика факаат болките

6. Smizzy

Smizzy Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2010
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    4.150
    Кај мене за првото ми го пукнаа, после 10 мин почна слаби болки, за пола саат веќе напони дојдоа. А за второто болки, па пукна водењакот и веднаш напони. Се е индивидуално.

На blessed.an му/ѝ се допаѓа ова.
  7. LadyIvvy

LadyIvvy Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2011
    Пораки:
    574
    Допаѓања:
    773
    Ovie dva dena imam blagi bolki kako da imam dobieno ..cudno dosega nemav taka :^)

8. blessed.an

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.061
    @Smizzy ти благодарам многу цело време чувствувам како нешто да ми потекува а и мокра сум сега кога отидов до вц кога се избришав имав мала капка крв а и цел Ден и вчера имам слаби менструални болки и по некој грч во половината

9. LadyIvvy

LadyIvvy Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2011
    Пораки:
    574
    Допаѓања:
    773
    Dali se dobivaat bolki brzo posle paganje na cepot?

10. Smizzy

Smizzy Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2010
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    4.150
    А да појдеш да те ѕирне доктор? Која недела си?

На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. blessed.an

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.061
    Матичниот не ми е на смена незнам што да правам 38+1 сум сеуште немам јаки болки како што имав со керка ми..слби менструални само од време н време и притисок ниско долу од бебето и често мокрење

12. Santaa

Santaa Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2015
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    357
    Jas bolki ne osetiv koga mi padna cepot a ni posle toa. Prvi bolki mi bea kontrakciite vecera pred da se porodam, negde tri nedeli.otkako padna cepot.
    Kako sto citav individualno e kaj sekoj, kaj nekoi bolkite pocnuvaat za nekoj saat a kaj nekoi za nedela, dve..
    Sledi si ako krvaris kontinuirano i imas bolki znaci pocnuvas da se otvaras :)
    So lesno :*

На LadyIvvy му/ѝ се допаѓа ова.
  13. fs-fs-fs

fs-fs-fs Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    809
    Допаѓања:
    800
    Утре сум на преглед и коски ми се тресат ич нејкам да одам :sweat: некако се ми се чини ќе ме породат а немам ни болки и ништо ќе ми шибнат провокација и ај чао. Леле се мислам да не одам од толку шо ми е некако шубе ми се плачи никаква сум ;(

14. wings

wings Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    1.201
    Допаѓања:
    2.889
    Нека не ти се тресат коски, помисли само дека треба веќе мајка да станеш, бебето кај и да е мора да искочи да се запознаете, нели :) припреми работите на бебето и биди си спремна и да те задржат. Ајде убави моменти следат :)
    Јас на пример едвај го чекам тој момент, одма би се сменила сега со тебе хе хе

15. fs-fs-fs

fs-fs-fs Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    809
    Допаѓања:
    800
    @wings уф .... Леле испомешани чуства 300та Утре или ќе се видиме во жуво или на екран :)

На wings му/ѝ се допаѓа ова.
  16. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.996
    Допаѓања:
    9.416
    Kaj ke se poragas src? Ako si vo cair provokacija stavaat samo ako si nedela dena nad termin i ako ne se otvaras, i jas si se nadevav denes na toa ama nisto ke si cekam

17. fs-fs-fs

fs-fs-fs Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    809
    Допаѓања:
    800
    Во Битола, во Плодност :) само што ич нејкам провокација сакам само да си дојди кога он ќе сака

На TheSecret му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Верче4

Верче4 Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2015
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    5.368
    Не вервам дека ќе те задржат освен ако не си отворена и не ти е истечена плодовата вода. Јас со поминат термин ама не бев отворена ич не ме задржаа. Дури кога ми истече плодовата вода. Не се секирај. :)

На TheSecret и fs-fs-fs им се допаѓа ова.
  19. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.390
    Допаѓања:
    17.611
    На вторите брисеви кои ги правев пред околу 3 недели имав изолирано стрептокока и една недела пиев амоксицилин, три пати дневно. А ден-два откако почнав терапија направив две уринокултури и двете беа стерилни. Сега не знам што да мислам, дали да го повторам брисот. А плус и кога ми ги зема брисевите ми ги даде јас да ги однесам наредниот ден на микробиологија, додека отидам дома поминаа може 2-3 часа на висока надворешна температура, дури дома ги ставив во фрижидер. Па се мислам дека може не е добар наодот и џабе пиев антибиотик, како може во уринокултура да ја нема.
    Го прашав докторот дали стрептокока би направила проблем при природно пораѓање ми рече не, немало да има проблем.

И дали пред пораѓање бараат резултат од тест за хив, хепатит, зашто јас немам правено, дали е задолжително?

20. l.e.o.n.a 31.07

l.e.o.n.a 31.07 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2016
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    543
    леле ајде опуштено ... јас баш сакав денес да ме задржат али ништо :( биди среќна бре :D