Во приватниве бараат инфекитвен скрининг, на ГАК не, колку што знам. И јас немам правено, ни со првото, ни со второво. А за стрептококата, и да ја имаш на породување, ќе ти дадат ударна доза антибиотици. Не прави проблем при самото породување, ама може да се пренесе на бебињата.
Мене ми побараа инфективен скрининг и резултати од трансфузиологија, извештај од скрининг за аномалии кога бев на преглед на ГАК последно, пред две недели. И еднаш кога бев на дежурен (во таа амбулантата за итни случаи) исто ми бараа историја на бременост.
Brisevite i jas sama si gi nosev ama gledav idma da gi odnesam bidejki toploto vreme moze da pridonesat do pogresni rezultati. Pred poragjanje mi zemaa krv za da ispitaat hiv, hepatit
Никакви болки никакви симптоми за пораѓај краен е 13ти ќе ве известам штом има некој симпроми денес и вагинални со рака ме провери ич не болеше и ми рече можи ќе имаш крв да не паничиш и то немав
Лелее со лесно нека ти е..И мене исто како тебе страв ми е веке 3-4дена имам болки но само во долниот дел од стомакот и по некој грч во половина и на секој ,3до 5мин сум во вц..Сега бев во вц некако како бледа црвена крв имав..Но страв ми е да одам во болница да не ме породат бидејки така ми направија со првото провокации и ме породија..
E bas sega prasav vo trudnicki za provokaciive. Kako ide so niv preku infuzija ili kako, posle kolku vreme dobivas bolki i lesno li ide otvaranjeto. Znam razlicno e kaj sekoj no me interesira najverojatno dr nedela i jas so provokacii ke idam
Јас поминав тешко со многу јаки болки..И да преку инфузија ми ставија од првата ништо после два часа ми ставија уште Една и болките почнаа но многу силни и јаки болки..Јас тешко поминав мозе некој друг лесно зависи пак..Инаку бев на контрола не сум отворена но болки имам и на цтг показа дали некој имал слично искуство..Дали е знак Дека се ближи порагањето или..И јас би сакала природно да си почне овој пат..
И јас немам болки а цтг покажува мали контракции, ке ме порага понеделник најкасно вторник, бебето е скрос набиено, грлото скрос отворено од внатре, само конците од серклажот држат од надвор да не се отвори. Се надевам лесно ке иде со оглед на тоа дека веке грлото го нема. Постелките како ви се? Мојата е веке зрела, значи бебуш сака веке надвор
Ни јас немам болки од типот менструални, само веке цела недела ми се јавуваат чат пат болки во кичмата, но не се како оние за добивање туку како да ме заболува кичмата од работа, како од наведнување, баш чудно..некаков знак се таквите болки или?
леле молете се и мене у понедленик да ме породат ем ммогу убаа дата бе женски 08.08.'16... иначе си иам цел ден болки у кичма а вчера нели и некоја бледа капка крв ајдееее уште малцеее
Dali osekjate blagi bolki posebno vo dolniot del na stomakot? Posebno koga se vrtam mi se slucuva toa ...
да да ... буквално нема ден да неосетам болка или доле во стомакот или во половината ... така да се си е тоа нормално