Neznam zosto mene maticnata mi rece nema potreba od brisevi povtorno mozebi deka ja lecevme ureoplazmata a drugo sve bese okej...neznam...
i jas sum istata... po celi veceri samo dezuram ili ako zaspijam imam bolku pri zavrtuvanje na druga strana bidejki nemozam podolgo na edna strana da spijam...ama kaj bile 9 meseci uste dve nedeli ne se nisto
@wings дали треба да бидам јадена или гладна или нема врска пред да ми земат крв за инфективен скрининг или некој друг ако знае нека каже.
Denes gi zedov rezultatite od krvna slika i mokraca, krvta e sve super no vo mokracata mi pisuva deka ima dosta bakterii,pisuva kletki (valda tie epitelni neznam) za krv vo urina i proteini vo urina e oznaceno so 0, znaci nema... E sega kakvise ovie bakterii sum vo misla jas ja prasav maticnata minatata nedela dali ke povtorime brisevi taa rece nema potreba a sakam da gi povtorime... Iii mnogu se iznervirav trebase da mi ispitaat ddimeri.vo bolnica zamislite mi rekoa nemame tuka za toa nemoze da se ispita dali e mozno a upat mi dade doktorka od istata bolnica! Uste malce vleguvam vo 38ma ned i seuste nemam ispitano sega trebase prv pat...
Да прашам и овде.... Во трето тромесечие, односно со почеток на седми, колку често одевте на ехо...Исто на еден месец или можда почесто (занемарувајќи дека сво 9-ти се оди почесто), ете во седми и осми....?
Mene za mesec dena mi zakaza kontrola maticnata koga bev sega vo sedmi,planiram da odam okolu 15ti pred da vlezam vo deveti osven ako imam nekoja maka. Verojatno togas ke mi preporaca da dojdam za edna ili dve nedeli...
Првото тромесечие контроли на две недели, потоа секој месец се до 36-та недела. Во 36-та недела последен брис за стрептокока и последно ехо кај матичниот. Добиваш упат за таму каде што планираш да се породиш и толку е кај матичниот. Правиш цтг кога ќе ти кажат и чекаш болки
Јас па у табела сега видов со 30+ ако следиш табела се влага. Аман ме умреа табеливе, сметањата и неделите.
Од 32-ра Полни 32 недели, до полни 36 недели. После почнува 9-ти Гледам погоре на табелата по која и јас се водев од 31-ва пишува дека почнува 8-ми. Сепак мислам дека почнува со 32 полни недели.
Pa tabelive me zdrobija znaci. Jas poradi nestrplivost ke brojam od 30+, od denes znaci. Edvaj cekam ovoj osmi mesec koj ke trae 5 nedeli- cela vecnost da pomine.
Од 30+ ќе трае 6 недели За 9-ти барем сигурна сум дека почнува со полни 36 недели. Така ми кажа и гинекологот кога бев бремена со син ми. Рече со полни 36 недели влезена си во 9-ти и бебето може да се роди во секое време, нема да се смета за недоносено.