Neka trae. Jas veke trpenie nemam. Edvaj cekam da gi vidam. I taka vo 36-ta ke me poragaat. Mozam od tie 6 nedeli da si napraam dva meseci Ne mi zameruvajte, ama celo vreme lezam i mnogu mi e dosadno.
Аууу ти па и 32+1 па тоа е 33 недела веќе -не ме зафркавај јас така бројам денови до 9 ти па и 33та да ја чекам за осми.Многу ми се гледа Последна контрола кога прашав(минатата недела) матичниот ми рече оваа недела влагаш во 8 а бев 29+4 значи 30 недела. По моја калкулација осми месец се влегува со 30+ значи 31 недела. Е сега како е правилно веројатно никогаш нема да научиме. Само да ни се добри бебушкиве друго не се секирајте
Па што знам, така читав горе коментари, демек од 32 во 8ми. Како и да е, јас неделава ќе праам полна 31 недела така да кога ќе ме прашаат можам да кажувам дека сум 8ми *Да се редактирам, и ти исто како и јас, во исто време
Здраво на сите, дали некој имал како пукања во стомакот во 9ти месец? Имено, имам уште една недела до термин ама мн чести станаа овие пукања во горниот дел од стомакот и почнаа да ме вознемируваат. Некоја слично искуство???
Здрaвo девoјки..јaс сум 29+4 и читaјќи низ фoрумoв нaидoв нa тaa темa д-димери...мoже некoј дa ми пoјaсни штo тoчнo знaчи тoa и зaштo се прaви тoa испитувaње...и истч тaкa ме интересирa дaли некoјa oд вaс имa примaнo инјекции зa зреење нa плoдoт мислaм зa белите дрoбoви е тoa дoкoлу дoјде дo предвремен пoрaгaј-кoи се тие инекции кoлку пaти се примaaт...некoј искуствo дa кaже
Резултати од Д-димери укажуваат дали правилно коагулира крвта и дали коагулатите правилно се разградуваат. Тоа е битно во бременост затоа што целокупна врска помеѓу мајката и бебето се одвива преку крвотокот. За инекции за зреење не знам да ти одговорам
First Trimester: 1st Month = Weeks 1,2,3,4 2nd Month = Weeks 5,6,7,8 3rd Month = Weeks 9,10,11,12,13 Second Trimester: 4th Month = Weeks 14,15,16,17 5th Month = Weeks 18,19,20,21 6th Month = Weeks 22,23,24,25,26 Third Trimester: 7th Month = Weeks 27,28,29,30 8th Month = Weeks 31,32,33,34,35 9th Month = Weeks 36,37,38,39,40
Уф колку е тешко од ко ке влезеш во осми само броиш денови до 36 гн макар и и еден ден во девети и потоа е поолеснително. Но верувам дека само добра мисла и се ке биди во ред
Девојки кажете ми дали се осеќате преморено, како да се враќате во прво тромесечие? Мене ми е мн некако тешко деновиве, се ме бута на спиење, дали од несоници, дали од времево или нормално е, не знам...
Те разбирам потполно... Не баш како прво тромесечие, ама неспиени ноќи, а преку ден ме бута на спиење и мене, се ми се чини ко да ќе настинам, омлаксаност.... Има врска сигурно и променава на време.... Ми помагаат прошетки....Ама ја сум полни 40 недели денес и исчекување ме мачи ептен... Не се грижи, излези малце на воздух ќе ти биде подобро мислам... Па здравје за кратко ќе се гушкаме со бебушите Поздрав
Здрaвo идни мaмички..јaс сум 32неделa и oсекaм се пoчести згрчувaњa нa бебушoт не се нештo бoлни нo се пoчести...некoјa сo сличнo искуствo..a си пијaм мaгнезиум 2 пaти нa ден :/
Zenski zoshto e tolku teshko vo 8? Shto tocno e teshko, dvizenjeto li tezinata ili shto...? Majkami mi vika 7-mi najrizicien bil da sum se pazela do max a mene butur ne mi e. Od pocetok sum super, daj Bozhe taka i da ostanam do kraj.
И мене 7-ми не ми беше, ама еве како подлабоко навлегувам во 8-ми така потешко ми е. Потешко се движам, се ме боли, ми тежи стомакот, не можам да спијам како што треба сите коски ме болат...Не знам, тоа е тоа всушност што е тешко ваљда.
Za koskite so me bolat me bolat ama kicmataIma momenti vo dvizenje koga me faka ...abe nemozam da gi mrdam prstite na nozete vo tie momenti.Ili nedajboze da sum podnavedneta nesto...ako nemam za sto da se pridrzam i ke nemozam da se ispravam
Девојки, јас сум 8ми месец. Наредна недела сум 35та г.н и треба да правам брисеви за стрептокока. Може ли некој да ми каже дали овие брисеви се земаат со помош на таа железната направа и дали е болно земањето на овој последен брис. Ви благодарам однапред.
Кaкo клaсични брисеви сaмo знaм декa е пoбoлнo сo тoa железнoтo зaтoa нaјдoбрo ти е oд aптекa дa си земеш плaстични зa еднa упoтребa се и не се ич бoлни oднеси му нa гиникoлoгoт фoкoлку немa плaстични oн