27+6 sum i od vcera vecer imam nekoi cudni bolki vo stomakot potocno vo delot kaj papokot i malce nakaj desna strana, i toa samo koga sum stanata i duri mi e tesko da odam. I eve cel den i sega me maci toa. Dali nekoja od vas imala isto ili slicno vaka da me posovetuva sto moze da bide?? Se javiv na lekar i mi kazaa deka moze da bide zatoa sto rastam i ako ne krvaram togas e vo red. Imajte ubava vecer
Имав слична болка слично со неделите со тебе. И ден денес се појавува само доле мене кај лев јајник. Мислам дека бебето натиска, али убаво е штом си се исконсултирала со доктор да си раат. Кај мене мојов кога ќе мавне со главчето одма се виткам и некогаш така лежи па јас свиткана си шетам. @tanja manja докторката мене ми рече за стрептокока не се зема со спекулум брисеви. Сега ме збунивте... :/
Dobro e ako e taka, da ne e nesto sto treba vednas da odam na lekar. Fala ti mnogu sto mi odgovori mi olesna, mozam mirno da spijam
Искрено не знам ни јас затоа прашував... на снаа ми и земале на тој начин. Јас во среда сабајле во 8часот имам закажано па ќе Ви пишам каков ќе биде прегледот. Поздравче
Со спекулум се зема само вагинален и цервикален брис, за стрептокока не. Во 36 недела ги правев, трите брисеви, прво ми зеде за стрептокока, после го стави спекулумот и ги зеде останатите два бриса.
Здраво девојки. Јас да дадам извештај за муабетот од пред некој ден во врска со последните брисеви.. Денес бев во 08.00 часот за земање брисеви и да, ми земаа со таа железната направа-најмалата (простете ми но не и го знам името) и три стапчиња со кои зема примерок и кои ги однесов на микробиологија во Државна... Докторот беше внимателен и не ме болеше за разлика од претходниот пат. Железото ми е скрос паднато па ми препиша тотема ампули два пати на ден... прво Цтг во прток во Чаир.. Тоа е од мене сега за сега... Ве поздравувам сите мешковци
35+1сум денес... значи со неполна 36 ќе одам на ехо кај докторот што ќе ме породува па се надевав и на цтг.. а може и не...он ќе каже. Мојов матичен само упат ми даде
Има ли некоја со покачени д-димери и колку ви се вредностите? И како ги примате Клексаните дали сами си ги ставате дома и на кој начин се ставаат?
јас сум 32+1 вчера се видовме со бебушка супер е малку на страна била наместена...Мешиња да ве прашам имате ли болки во кичмата?
Mene snosti me razbudi silna bolka vo kicma. Stanav I bev celosno ukocena ne mozev da se dvizam. Neopislivo bolese, si placev na glas i cel den denes sum so traumi Inaku do sega me bolese ponekogas samo opaskata i toa kratkotrajno samo.
Јас искрено се подисплашив до сега не сум имала вакви болки и прва бременост...имам слаби во кичма и напред...се надевам се е тоа нормално сеа највеќе растело и се ширело