Леле, синко активен денес, ми го развали стомаков, од еден на друг крај ми мрдна, никогаш волку силно не клоцал...Мајка ми е на гости баш сега во моментов и јас офнав, некако ме здобеле, ама ме погледна остро,срам ме фати и ме искара што сум била „кенкава„...
И мајка ми Луси, ми вика што толку околу стомакот се замараш, она ниту клоцање ниту киселини, ниту офнала на породување... Ја и велам до годините е си заборавила
Да бе, тие никогаш ништо не направиле До 15 работеа, до 17 одмараа, после тоа шетаа. Баба ми ме носеше и земаше од училиште, а сама се запишував и одев на сите дополнителни активности, моите појма немаа што правам Ми попуваше мајка ми порано, за ќерка ми, ама откако и' направив ретроспектива и ја ''потсетив'' на некои заборавени детали, престана и сега сум раат
Шо мајки ќе имавме, исто и мојава, не офнала, а јас сум излагала. А да ја идиш слабичка колку е...Ми вика колкава жена си, срамота да офкаш, срамота, леле
А бе природно е да офниш, не ги слушајте, фурајте како на вас ви е полесно, тие допрва ќе ви мрчат верувајте
Bellas и јас се мислев за мидер ама гледам дека докторите не препорачуваат носење мидер, така да не купувам а ако ми дозволат ќе купам. За градник не знам не сум купила сеуште. Сакав да ве прашАм тие што сте биле неодамна на ехо дали ви кажаа нешто за постелката? Кај мене пишува дека е втор степен, дали тоа значи дека се ближи пораѓајот или?
Jas gradnik si poracav od ebay - ima edna latviska marka Rosme sto mi e epten pogodena I za obicni, a sega I za doenje naracav (sekako se nosi I pred porogjaj). Posto nosam D korpa, ovie mi dojdoa super I so cenata, duplo se poeftini od Lisca, a za kvalitetot nemam nikakva zamerka
Градници за доење имате во Лиска, (1800), Бебесупермаркет (околу 1000), Mothercare, Пенти (400), и веројатно по сите други поголеми продавници за долна облека и бебешка опрема. Но уште веднаш ќе ви кажам од Пенти да не купувате! Полошо неможе да стои! Од Лиска е феноменален ама цената му е соленка. Обавезно купувајте еден број поголем. Мидер купив од пазар (200ден) бидејќи гинекологот ми препорача поради побрзо враќање на матката и го носев само еден месец.
што ќе трошите толку пари за скапи градници јас мојот од стружанка го купив. Во понеделник сум на прелед 38 недела па ќе видам што ќе ми кажат за постелката. Во 34 си беше се ок, тогаш бев последен пат.
Alisa... Браво за коментарот, голем like, јас не сакав да се изразам така со по слободен речник, секој збор ти е на место. Добро е шо не е веќе у државна, нека си ја таму арно си седи у ординацијата. Секој со карактер, ама и секој со мислење, секако. Голем поздрав до тебе! Инаку сега се сетив, би сакала уште еден добронамерен совет на сите идни мамички.. За раната и хигиената на истата после пораѓајот. Секој си има право на мислење, не велам дека моето мора да се прифати, ама сакам да кажам како мене ми помогна кантарионот. Имам слушано за бивацин спреј, цимерката во соба си ставаше, вели ОК и било. Јас кога си дојдов од болница, на влошка кантарион со ракија, и кантарион масло си ставав, е сега шо јес јес да пече ама мине како на кутре шо викат старите. Промивки со млака камилица, и веќе кога излегоа сите конци, два пати во неделата со сода бикарбона. Јас сум задоволна, многу ми помогна. Кој што е во можност, и секако сака да се потпре на природната медицина, нека проба со ова кантарионот.
Јас мојот го земав од стружанка и многу сум задоволна мислам дека беше околу 500 ден. а за мидер не користев бидејќи бев со царски и несакав никакво стегање.
Dobro utro mamicki...kako ste? Jas se custvuvam mnogu vozbudena i polna so pozitivna energija. Vcera baba i dedo ni ja donesoa kolickata so transporterot i toa mi go napravi raspolozenieto uste poubavo. Se blizi sredbata so princezata si vikam....inaku denes ke odime da barame kadicka so drzaci za na kada pa ako veke ste nabavile moze li da mi kazete kade da pobarame? Sakame anatomsko kadice so drzaci za na kada ne so postolje za vo soba. Od slednata nedela ke gledame i krevetce da si nabavime a za oblekuvanje ke se dokompletirame denovive. Znaci epten sme turbo. Kolku ubavo custvo e da se spremas za svoeto novorodence. Mene me stavija i na spisok za novogodisno paketce iako seuste ne sme se rodile ama kolegite mi vikaat i taka terminot ti e novogodisen zasluzuvam malata princeza toplo da ja precekame (iako mama i tato ke gi lapaat cokoladite sega za sega). Jas ke se poragam vo drzavna ama neznam dali da si zemam uste edan spavaka....znam deka oni davaat...ama mozebi posle poroduvanje ke mi zatreba....sto mislite vie?
На ГАК не можеш да користиш ништо свое, нит за тебе нит за бебето, освен алиштата со кои ќе си одите дома на крај
На овој градник од Лиска не ми е јасно што е торбичката http://www.lisca.com/mk/Breast-Help-Reconstructional
Не знам кога и како се случило ова, ама правилата на сите родилишта се исти - нема внесување ништо од надвор, заради многу причини. Баш ме интересира дали и друга мајка си носела спавачи и облека за бебето од дома?
jas se porodiv 2011, ama dve moi drugarki se porodija 2013 i 2014 isto taka ne im napravija nikakov problem, znaci od obleka i za mene i za bebeto, i kjebenca bukvalno se sto mi bese potrebno, duri i obrocite mi gi nosese maz mi.
@BellaS Тој градник е за жени што правеле операција на гради, а торбичката е за шишенцето од дренажа.
Нас во школата за мајки сестрата ни кажа дека не е препорачливо да си земеш од дома спаваќа и облека за бебето, бидејќи они си имале свои и си знаеле како се перат и така...Ако ти е мерак земи си нема што да изгубиш, па пробај. Ако може ок ако не ќе ги врати маж ти. Јас сакам да си земам моја постелнина, бидејќи знам дека може. Еднаш лежев на 2ри спрат за операција и жената до мене си имаше своја постелнина, а јас од нивната и се исфрлив по лицето, вратот и деколтето. Не знам зошто, може не е од нивниот прашак, но ете мене тоа ми се случи. Не дека беше нешто страшно, си дојдов дома и за 2-3 дена ми помина.