Порано да одиш, од 24-28 недела се испитува скриен шеќер, мене ми рекоа недела две пред наредната контрола, а таа ми е 28+1 значи крајно до 27+ да се испита дека веќе 28+ влегуваш во 29 та недела, не знам дали ме разбра?
Кога ги правевте последните брисеви и дали е болно ? Многу ми е страв дека и онака сум со болки со мирување
мене матичниот ми правеше 34+5 и беше само еден и не приметив вика готово ајде симнувај се и не беше со тоа гадното железо
Само за стрептокока ти правел Јас сакам сите да ги повторам така да ке мора со железото Сега како што е се отечено доле поосетливо...уффф интересно ке биде
Zdravo 35ta nedela sum deneska primetuvam stomakot mi e tvrd kako kamen do sega ne mi we slucuvalo Dali e normalno
Да, јас имам покачени вредности, на последната контрола имав 3600. Ги ставам сама Клексаните во рака наизменично, под кожа. Имаш на youtube видеа како се ставаат поткожни инекции
Kakvo e cuvstvoto koga imas kontrakcii, ako moze nekoja da mi objasni Termin mi e na 9januari, i dobivam kako menstrualni bolki koi se mnogu bolni ama moze da se izdrzi Pa sum vo dilema dali se lazni kontrakcii.
Ако болките ти се на точни временски интервали најверојатно не се лажни. Ако се јавува една болка со стврднување на стомак сега, а друга по некој саат, неправилно, тогаш се лажни.
Распоредени на пола саат во тие 2-3 часа? Ако ти се јавувале на секој пола саат тогаш би требало да одиш на болница. Ти се стврднува ли стомак? Ако да, тогаш можеби треба да очекуваш дека ќе се породиш за брзо. Само прати временски интервали на болки. Кога ќе ти се јавуваат на 15 минути и ќе те држат минута отприлика, треба да се оди на болница. Така мене вчера ми кажа докторката вчера баш, Ако се на неправилни временски интервали, тогаш лажна тревога и седи си дома...
Za pola saat imav mozebi na 3min, pa na 5min i taka edno pola saat traese. I eve sega isto mi se desava me boli ama mozam da izdrzam
Мене за скоро истите вредности по два ми препишаа а кога примав по една на наредните контроли секогаш ми беа покачени, кај тебе се намалуваат ли со оглед на тоа дека по една ставаш?
За што е тој скрининг?Јас вчера го прашав гинекологот тој рече трет скрининг нема,јас два скрининзи направив и плус за гестациски шекер,па затоа ме интересира кој е третиот скрининг?
Јас не правев трет скрининг некој посебен, мене на секоја контрола ми ги мери параметрите (обем на глава,стомак,бутна коска и рака) и секако гледа доплер, срцебиење и сл. и ги споредува со претходно измерените за да види напредок. Не верувам дека некој особен скрининг е потребен сега кој што би бил поразличен од ваков преглед...? Ако има некој искуство со нешто поразлично на трет скрининг - нека сподели...
Јас го направив, испадна ко на шала, не знаев ни дека бил задолжителен. Мереа каква е состојбата на бебето како напредува во растот дали недајбоже има некаков застој, како се храни бебето состојбата на плацентата и папочната врвца, срценце бубрези и другите органи кај бебето ги проверија, потоа притисокот кај мене и некои такви проверки чисто да се види до каде е целата работа, да не случајно има проблем па да треба да се вади. Отидов на обичен рутински преглед но ме задржаа и ми објаснија дека во оваа недела може комотмо да се испита и така и направивме.