Мене таков преглед во 36та ми направија...а претходниот што го пишав беше во 31ва, ама не ми наплатија како за скрининг, туку како контролен ехо преглед, сметам дека е тоа рутински преглед во тој стадиум од бременоста
Kako sto nablizuva terminot taka i stravot mi se zgolemuva,site vikaat vtor poragaj polesno se e polesno ama jas si velam za prviot pat nisto ne znev,vaka od forum sto citav i toa bese se, pominav super ,sega koga ke mi tekni deka povtorno carski pa bolki pa oporavuvanje pa noki ne prespani so bebe ako se pogodi kako prvoto e togas mi se placi,ova cisto da si olesnam malku
31+ Така ми пишеше кога влегов во 31 "честито осми", а и вака по табели што гледам од 31ва па натаму. Леле кое клоцање мајко мила, чинам во секој момент се спрема да направи дупка како на цртан и да излезе од мешево. Рола, вози точак, па се тегне, комедии... Страв од пораѓај, на најјако
Девојки ве молам хелп.. Деновиве забиве ме утепаа ама толку многу ме болат што не се издржува.. Што да направам а да не биде апче против болка?
кои брисеви и кога сте ги правеле во 3то тромесечие јас сум 32 недела до сега немам правено никаков брис а денес матичниот ми кажа контрола на 20 јануари тогаш ќе сум 35,36 недела.и знам дека некои викаат дека веќе во 8 месец па натаму се оди почесто на контрола а мене ми кажа за еден месец.
јас бев минатата недела т.е. на 20.12.2016 година на контролно ехо и за брисеви, матичната ми рече дека истите бактерии се испитувале како и првиот пат, и нареден преглед да си закажам во 35 недела таму кај што ќе се пораѓам, бидејќи сигурно др што ќе ме пораѓа ќе сака да направи дополнителни испитувања.. сега сум 32+2
Da istite brisevi se pravat od prviot pat i mene taka mi kazaja,sega vo 34 nedela ke gi pravam lele mnogu mi e gadno toa zemanjeto bris.
Нели не е со спекулум, не те отвора така јас знам. Нека кажат тие што поминале ама не е исто како во 12 та недела, и кога точно се прават? Следен преглед ми е 32 ра недела, да се спремам за тоа?
Зависи какви брисеви. Стандардните микроибиолошки се од цервикс и тие се земаат со спекулум. Во 35-36та недела дополнително се зема вагинален брис за стрептокока,тој се зема површински од вагиналните усни со стапче
ајде трудници споделете како си го поминувате 8 месец,некои промени,чувства,сте правеле ли некои брисеви,дополнителни прегледи,јас сум неполна 33 недела контрола пак за еден месец ми кажаа,за брисеви не ми спомнаа ниту дали е бебето свртено,за сега сум плус 8кг ,без некои значајни промени.поздрав
Да бидам искрена 8 миот месец за мене и тоа како тежок ми испадна во однос на пешачење седење и работа низ дома. Проблеми и болки скоро низ целото тело, грчеви и тежина, дури еднаш ижав и тешки вртоглавици што за среќа брзо поминаа само со многу витамини и освежување. Прегледи посебни нема само оние редовните. Велат тежок месец е но не некого е многу лесен, на мене не ми беше. Самата тежина си го прави своето и е нормално.
И јас сум 32 недела,и овај месец многу мачно ми е тромаво се чуствувам ,болки во кичма ,стомак.Одвај ги извршувам обврските