Трето тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од chache87, 19 септември 2014.

1. kavadar4anka

kavadar4anka Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    4.388
    и јас ја терам 33 недела (32+4)... невечер несоница, дланките не ги осеќам, едвај од една на друга страна се превртувам, болки имам во половината, се влечам по спалната за да станам, десниот колк ме боли и почнав да накривувам... и во последно време ми течи од носот крв не знам дали да се загрижувам?

На irenadaniel, vitamina и esen16 им се допаѓа ова.
  2. esen16

esen16 Активен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    98
    имам слушнато и од други и иимам читано за крвавење од носот како честа појава во бременоста и дека е нормално.јас па се урочив пред малку ме пресече доле и осетив како менструални болки не знам зошто така.легнав малце како да ми поминува ама уште осеќам како благи болки.а за колковите да не зборам во живот не сум спиела на страна, цела вечер се вртам,колкови си штрекат,мочам секој саат.за арно да е

На vitamina му/ѝ се допаѓа ова.
  3. LejdiD

LejdiD Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2011
    Пораки:
    633
    Допаѓања:
    187
    Се прават брисеви исти како на почетокот плус еден за стрептокока. Друго нешто дополнително нема.

На esen16 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.135
    Допаѓања:
    221.458
    Не де чудете не де жалете :D тоа е се нормално и јас се влечам каде и да стапнам како сом :wasntme: едвај се превртувам куковите не ги чуствувам од болки, едвај малку позахтевните обврски си ги извршувам, тешко се движам.
    Тоа е тоа нормалното :D.
    Уште малку...

На irenadaniel, Anetaoh и kavadar4anka им се допаѓа ова.
  5. kavadar4anka

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    4.388
    Знам дека сме во "друго" стање... туку ме фати страв зачестеното крварење од носот, звонев кај матичната но никој не ми се јави, кога гледам на фб на прослава се за Нова год

6. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.135
    Допаѓања:
    221.458
    Не се секирај мила, ништо страшно сум слушала многу трудници се жалеле за овој проблем. Не само тоа туку ако отвориш на страници за бременост недела по недела ќе прочиташ дека кажуваат оти е нормална оваа појава бидејки имаме многу повеќе крв во себе.
    Сепак прашај си да не ти е на мисла но немаш причина за грижи.

На kavadar4anka му/ѝ се допаѓа ова.
  7. kavadar4anka

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    4.388
    прашав, и матичната ми рече да се обратам кај општиот матичен за упат за на ОРЛ (wtf) ... а во Кавадарци моментално има епидемија на грип, уште тоа ми фали да шетам по болници и шалтери.. :@

8. Grungie

Grungie Популарен член

Се зачлени на:
    6 септември 2013
    Пораки:
    1.159
    Допаѓања:
    2.243
    Мене многу ме болеа куковите во 7-8 месец,од тогаш спијам со подебело перниче помеѓу нозете и огромно олеснување ми е - бутните коски се паралелни и не го оптоваруваат дополнително зглобот на колкот...

9. MiloMalo

MiloMalo Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    891
    Допаѓања:
    2.916
    Имам и јас малку крварење од носот, ама изгледа нормално е... Ај ќе ни престане кога ќе се породиме :)
    Не знам што да правам со овие проклети грчеви во нозете ништо живо не помага а ме убија начисто. Ги мразам, досадни се :envy:

:D
    Screenshot_2016-12-16-01-27-42_com.glow.android.nurture_1481848091346.jpg

На oceana му/ѝ се допаѓа ова.
  10. irenadaniel

irenadaniel Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.329
    Lele samo jas sum vakva?se me boli i desnata raka prstite mi se zdrveni,polovinata me boli na sekoj 5min sum vo wc duri bolki osejkam kako so denovi da ne sum bila i plus nekolku dena glavobolki inaku skoro 33nedela sum,pregled za brisevi vo 34 i eho pregled togas ke pravam

11. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.886
    Devojki da ve prasham bidejki site aplikacii, tabeli pa i google razlichno kazuva :) vo 7mi mesec se vlaga so polna 27ma nedela (27+1) ili so vlaganje vo 27ma nedela (26+1) ? Imajte ubava vecer :*

12. irenadaniel

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.329
    Od 27 do 30

На sofi2107 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. irenadaniel

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.329
  14. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.886
    @irenadaniel ja imam i ovaa tabela, no nigde ne e navedeno dali so polna 27ma nedela se vlaga vo 7mi mesec ili so polna 26ta nedela se vlaga. Toa me buni :(

На irenadaniel му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    So pocnuvanje na 27 ma nedela :) znaci 27+1.
    Eve me mene vo treto, utre vleguvam vo 27 ma nedela i veke citam temi sto treba da kupam za bebus iako mislam deka se imam veke kupeno :D
    Bitno se kupiv, a imence so ne mozeme da odlucime... Baram po forumi,net, idei nekoi za interesno internacionalno imence,ama slabo mi odi nekako :)
    Inaku sega za sega dobro se drzam, ne me boli ustr nisto, osven sto se zamoruvam posle 10-15 min odenje...

16. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.886
    Fala znachi imam ushte nekoj den :) Nie veke imame 3 internacionalni iminja za sinko pa ke vidime koe ke bide :) sakame kratko i retko ime, no da e ubavo i zvuchno. Samo neshto se kupuva i za kraj ja ostavame samo kolickata da ja kupime. A za teshko ..... samo kichma boli nekad :( ke se izdrzi sve samo da gi imame vo pregratki nashite najmili :*

17. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Davaj idei ako ne se imencata tajna, oti nas osven maksim i andrej ne ni se dopaga nisto dr, a tie dve ni se radi reda...
    Garderoba kolku sto citav tuka sto ke mi treba, se imam, oprema isto imame. Mi falat nekoi sitnici uste, kako tetra peleni da dokupam, aspirator za nose i sl. Ama ima vreme uste celi 3 mes :))

18. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.886
    Zashto tetra....veke retko koj koristi osven ako pedijatarot ne ti kaze. Sepak samite peleni se takvi da nema potreba od tetra pelena. Vo nashe drushtvo veke se site po 2-3 deca i nikoj ne koristel tetra. Ja ne kupiv, eve vnukmi skoro e 1g ne koristea tetra. Inache na listata najomileni iminja i retki mi se : Jakov, Oleg i Vanja. Stefan ni e isto u plan, no ke vidime :) Sakam za 20-30g koga ke bide dechko da ima specifichno ime kratko i ubavo :) I ushte neame konechno ime od ovie, seushte se mislime. Maksim i Andrej se ubavi mnogu ama mi se chesti i nekolku gi imame decinja so toa ime. Inache se epten ubavi iminja.

На Mari-Ja му/ѝ се допаѓа ова.
  19. irenadaniel

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.329
    На сета мака и настинка сега уште и желудник ме боли кажувајте лек

20. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Tetra ke trebaat sekako za se, letno vreme vo transporter, relaksator, za vo krevetce pod glavceto ako povrakja, za na ramo drzenje, na kratko za se dr samo ne za shirok povoj :))) ke se najdat. Imam i edni drugi od jumbo gi kupiv odamna, tri podebelki se pamucni pa ke zavrsat rab i tie za pokrivanje letoska ili pa presoblekuvanje na niv. Imencata se preubavi sto ste gi odbrale samo malce se specificni za ovde, pa ke mora da pomislime uste malce :/

На irenadaniel, Emana и sofi2107 им се допаѓа ова.